AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Ağrı Mitingi

AK Parti\'nin Ağrı Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar.

28.05.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş 'çatı kuruyorlarmış.' Bir çatı kurarak da cumhurbaşkanı seçeceklermiş ve bu 'çatı cumhurbaşkanı' olacakmış. O çatı, 30 Mart'ta uçtu, gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok, damı" dedi.

Erdoğan, partisince Ağrı'da düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Ağrı belediye başkanı ve adaylarıyla ilgili çok sayıda iftira atıldığını belirtti.

"Bunlar da yalan. Eğer biz böyle bir dosyayı yakalarsak, yakaladığımız anda partilim de olsa gözünün yaşına bakmayız" diyen Erdoğan "Sandıkların 15 kez sayıldığını söyledikleri nasıl büyük bir yalansa diğer tüm iddiaları da ithamları da inanın yalan" ifadesini kullandı.

Yalan, karalama, iftira, itham üzerine siyaset yapılamayacağını, siyasetin hizmetle, planla ve projeyle yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Kağızman yolunu yapan kim? Doğubayazıt yolunu yapan kim? Hizmet ortada, eser ortada. 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserle konuşuyoruz, siyaset omurgalı duruş gerektirir, dürüst, ilkeli duruş gerektirir" diye konuştu.

30 Mart seçimleri öncesinde 81 ilde, tüm ilçelerde, beldelerde ve köylerde eserleriyle konuştuklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz eserle, plan, projeyle milletin huzuruna çıktığımız için milletimiz 30 Mart'ta bizlere yüzde 45,5 oy oranı ile bir kez daha destek verdi. Bizi bir kez daha zirveye taşıdı. 30 Mart öncesinde bize nasıl saldırdıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP, MHP, BDP bir araya geldiler, Pensilvanya ile ittifak halinde bize en ağır saldırıları yaptılar. En ağır iftiraları yaptılar. Milletim o hassas terazide, vicdan terazisinde bütün bu yalan ve iftiraları tarttı kararını verdi, AK Parti'yi tekrar zirveye taşıdı. Millet neyin ne olduğunu çok iyi görüyor. Bu aziz millet kimin nerede durduğunu, kimin dürüst olduğunu, kimin de yalanla, takiyyeyle, hileyle, iftirayla yol yürüdüğünü çok iyi biliyor. 30 Mart'ta millet bu plansız, programsız, vizyonsuz partilere çok güzel bir ders verdi. 30 Mart'ta millet, bir kez daha AK Parti diyerek, büyük Türkiye vizyonuna, yeni Türkiye hedefine, eser siyasetine, çözüm siyasetine en güçlü desteği verdi.

Seçimlerden sonra yaptıklarını ilişkin bilgi veren Erdoğan, Azerbaycan ve Almanya'ya gittiğini, dünyanın birçok dost ve kardeş ülkesinden devlet başkanları, başbakanlar ve bakanlarla görüştüğünü, kabullerinde siyasi ve ekonomik konuları ele aldıklarını anlattı. İstanbul'da ise açılışlar yaptığını bildiren Erdoğan, " Marmaray'ın yanına lastikli araçların geçebileceği, iki katlı denizin altında büyük bir tünel yapıyoruz. Onun temel atma törenini yaptık" dedi.

Konya, Kayseri ve Karaman'da açılış törenleri düzenlediklerini, Ereğli ve Yozgat Boğazlıyan ilçelerini ziyaret ettiklerini, bu yoğun trafik içerisinde Ankara'da ve İstanbul'da Türkiye'nin önemli meselelerine ilişkin toplantılar düzenlediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye ekonomisini daha da büyütmek, çözüm sürecini daha da güçlendirmek için hazırlıklar yaptık. Aynı anda Meclis'e çok önemli yasa tasarılarını gönderdik " diye konuştu.

-"Seçimde oylarını artıramayan, hatta oy kaybeden partiler ne yapıyor"

Bu süreçte Soma'da özel sektöre ait bir madende elim bir kaza yaşadıklarını da hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Var gücümüzle, devletin bütün imkanlarıyla o kazaya koştuk. Şehitlerimizi çıkardık, yaralı kardeşlerimizin yaralarını sardık. Yani biz şunu demedik; '30 Mart'ta zafer kazandık, birinci parti olduk artık biraz dinlenelim, rahatlayalım, biraz oturalım, soluklanalım' demedik. Tam tersine 'millet bize yetki verdi, sorumluluğumuz büyük, millet bize itimadını teyyit etti' dedik ve daha büyük bir aşkla, coşkuyla büyük Türkiye yolculuğumuzu sürdürdük. Şimdi buradan soruyorum? AK Parti seçimden birinci çıktığı halde 2 aydır yoğun bir şekilde koşturuyor. Peki ikinci, üçüncü parti, dördüncü parti olarak çıkan, seçimde oylarını artıramayan, hatta oy kaybeden partiler ne yapıyor? Normalde onların bizden daha fazla çalışması lazım ama bunların öyle bir derdi yok. CHP'ye bakıyorsunuz yerinde sayıyor. Pensilvanya ile işbirliği yaptı şimdi bunun faturasını ödüyor. Kendi aralarında bunun tartışmasını yapıyor."

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti karşısında 8'nci seçimi kaybettiğini belirten Erdoğan, "hala orada oturmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş 'çatı kuruyorlarmış.' Bir çatı kurarak da cumhurbaşkanı seçeceklermiş ve bu 'çatı cumhurbaşkanı' olacakmış. O çatı 30 Mart'ta uçtu, gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok, damı. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, haziran ayı içinde, mayıs diye planlamıştık, inşallah haziran ayı içerisinde adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimizi yapıyoruz, inşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimiz devam ediyor. Dün Meclis Başkanı'nı ziyaret ettik, kendisiyle dertleştik, konuştuk ve bunları devam ettireceğiz, STK'ları ziyaret edeceğiz. Oraların da kanaatini alacağız. Bu arada kamuoyu araştırmalarımızı yaptık, yapıyoruz ve en ideal ne ise halkımızın isteği, istikametinde kararımızı vereceğiz."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement