AK Parti'nin Burdur Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Burdur Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2011'de olduğu gibi birileri eğer kaset üzerinden birilerini yıpratmaya kalkarsa ya da başka şantajlar ortaya çıkarsa, hangi partiden olursa olsun, hakkında kaset çıkarılan kim olursa onun yanında, şantajcıların karşısında olmaya varız. Ama aynı yürekliliği de muhataplarımızdan bekleriz" dedi.

12.05.2015 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2011'de olduğu gibi birileri eğer kaset üzerinden birilerini yıpratmaya kalkarsa ya da başka şantajlar ortaya çıkarsa, hangi partiden olursa olsun, hakkında kaset çıkarılan kim olursa onun yanında, şantajcıların karşısında olmaya varız. Ama aynı yürekliliği de muhataplarımızdan bekleriz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Burdur'da partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Davutoğlu, "Biz, değil milletimiz şerefi bütün mazlumların şerefi için yola düştük ama onlar sustular. İsrail Mavi Marmara'da kardeşlerimizi katlettiğinde paralelcilerin başı, 'İsrail otoritesine saygı duysaydı' dedi. Şimdi Demirtaş denilen tarih cahili 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyor. Biz bunlara bir ders verir miyiz? Bunlara tarihi öğretir miyiz? Kılıçdaroğlu da diyor ki 'İsrail'de neden büyükelçiliğimiz yok.' Ey Kılıçdaroğlu, senin milletvekillerin zalim Esed'e dost oldu. İsrail ile dost olacaksanız bir diyeceğimiz yok. Ama biz zalimlerle dost olmayız. Şerefli olmak zalime dik durmakla olur" diye konuştu.

-"Hoca Ahmet Yesevi'nin ahlakına sahip olmak gerekir"

Osmanlıcaya karşı savaş açanlara bir ders vermelerini isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim olduğumuz yerde devlet ile millet arasındaki bağlar en güçlü bağlar tahkim edilmiştir. Yine Bahçeli sesleniyor. Bana Diyarbakır'da 'Serok Ahmet' demişler. Evet, bana Diyarbakır'da 'Serok Ahmet' dediler. Erzurum'da da 'Dadaş Ahmet' dediler. Sivas'ta 'Yigido' dediler. Elazığ'da 'Elaziz'in hemşehrisi' dediler, 'Gakgoş' dediler. Her yerde biz, kimliğimizle varız. Burada, Osmaniye'de de Burdur'da da 'Toros'un evladı Yörük Ahmet' diye çağırıyorlar. Diyor ki, 'Ağrı'da Ahmedi Hani, Osmaniye'de Ahmedi Sani', doğrudur. Ben, Ağrı'da Ahmedi Haniyim, Osmaniye'de Ahmedi Saniyim. Hoca Ahmet Yesevi'nin yolcusuyum. Bu yolun tozu toprağı olmaya, baş koymuşum, baş. Hoca Ahmet Yesevi'nin adını anmak yetmez, Hoca Ahmet Yesevi'nin ahlakına sahip olmak gerekir. Hoca Ahmet Yesevi'de hakaret yoktur. Hoca Ahmet Yesevi'de edep vardır."

-" Kimse kimseyi rencide etmeden eleştirsin"

Siyasi liderlere çağrı yapan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hakaret olmadan konuşalım. Kimse kimseyi rencide etmeden eleştirsin. Şimdi birtakım kasetlerden, tekrar şantajlardan bahsediliyor. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; 2011'de olduğu gibi birileri eğer kaset üzerinden birilerini yıpratmaya kalkarsa ya da başka şantajlar ortaya çıkarsa, hangi partiden olursa olsun, hakkında kaset çıkarılan kim olursa onun yanında, şantajcıların karşısında olmaya varız. Ama aynı yürekliliği de muhataplarımızdan bekleriz. Birileri bize tuzak kuruyorsa, birileri özellikle paralel çete aman dikkat edin."

17-25 Ocak olayları ile Gezi Parkı olaylarının ve 6-7 Ekim olaylarının demokrasiye darbe vurmak için yapıldığını belirten Davutoğlu, dün, İstanbul Esenler'de yaklaşık 70 milyon fidan dikildiğini, İstanbul'a yeni bir şehir parkı yapıldığını, bunun olaylara katılan vandallara ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ders olması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, Burdur'a yapılacak yatırımların devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Tarihi bir proje inşallah, Burdur'a, bütün bu bölgeye kazandırıyoruz. Eskişehir, Kütahya, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya tren yolunu, hızlı treni proje aşamasında başlatıyoruz. Burdur'dan Antalya'ya turizme inen ve Antalya'daki Burdurlularla Burdur'u birleştiren, kucaklaştıran hızlı tren projesinden memnun musunuz? Burdur'u İstanbul'a bağlayacak hızlı treni gerçekleştirebilmek için yeniden AK Parti iktidarı demeye hazır mısınız?"

Burdurlularla ahitleşen Davutoğlu, 3 milletvekili istediğini söyledi.

Mitingten notlar

Başbakan Davutoğlu'ndan önce kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise meydandaki kalabalığa atıfta bulunarak Burdur'un muhteşem gözüktüğünü, kentin tarih yazdığını söyledi.

Ülkenin, gençlerin geleceği için çalıştıklarını, büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Bakan Kılıç, Başbakan Davutoğlu'nun kendilerine '24 saat yetmezse 25 saat çalışacaksınız' talimatı verdiğini ve bunu yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

- Bucaklılardan davet

Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı, Başbakan Davutoğlu posterleri, balonlar ve AK Parti flamalarıya süslendi.

Başbakan Davutoğlu alana gelişinde eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak alandakileri selamladı. Vatandaşlar Davutoğlu çiftini ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla karşıladı.

Mitingin yapıldığı meydandaki binalara "Torosların yiğit evladı teke yöresinin başkenti güller, göller, gönüller diyarı Burdur'a hoşgeldin", "Birlikte daha güçlü Türkiye", "Reis ile çıktık Hoca ile devam yola" pankartları asıldı.

Davutoğlu alana gelmeden önce, meydandaki dev ekranda AK Parti hükümetlerinin kente ve yurda yaptığı yatırımlara ilişkin kısa filmler gösterildi. Davutoğlu konuşmasını omzuna aldığı yörük poşusu ile yaptı.

Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Alandaki bir grubun "Bucak Ahmet hocasını bekliyor" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "İnşallah Bucak'a da geliriz" karşılığını verdi.

Mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Mitingin sonunda Başbakan Davutoğlu, beraberindekilerle alandakileri selamladı, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Burdur Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement