AK Parti'nin Manisa Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Manisa Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Biz gelen kadar Manisa'da yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 81 kilometre. Biz 316 kilometre bölünmüş yol yaptık. 3 bin 82 kilometre asfalt yol, 37 köprü yaptık. Komşu illerle olan bağlantıları hamdolsun çok iyi bir noktaya getirdik.

16.03.2014 16:27

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yavrularımıza katsayısı engelini uyguladılar, kızlarıma başörtülü olarak okula giremezsin dediler. 'Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya', öyle yaşadılar ve yurt dışında göndermek zorunda kaldık. Ama ne oldu elhamdülillah şu anda öyle bir sıkıntı var mı? Sabrettiniz. Sabreden derviş muradına ermiş" dedi.

Erdoğan, partisinin Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, Manisa'ya 12 yılda yaptıkları yatırımın 9 katrilyon olduğunu bildirerek, ulaştırma ve haberleşmede 928 trilyon, eğitimde 960 trilyon, tarım ve hayvancılıkta bir katrilyon 100 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 659 trilyon, orman ve su işlerinde 669 trilyon, enerjide 503 trilyon ve toplu konutta 546 trilyon yatırım yaptıklarını belirtti.

Eğitimde ücretsiz kitap uygulamasıyla üniversitelerde harcın kaldırıldığını hatırlatan Erdoğan, öğrenci burslarının 45 liradan 300 liraya çıkartıldığını anımsattı.

Erdoğan, Manisa'da 2 bin 496 yeni derslik inşa ederek derslik başına düşen öğrenci sayısını azalttıklarını ve Manisa'ya 17 bin bilgisayar gönderdiklerini, 814 okula internet bağlantısı sağladıklarını, 521 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını, Fatih projesi kapsamında bin 664 etkileşimli tahta ile 828 tablet bilgisayar dağıttıklarını anlattı.

Turgutlu'ya ve Akhisar'a 300'er yataklı, Alaşehir'e 200 yataklı, Köprübaşı'na, Kırkağaç'a, Gördes'e yeni hastaneler kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, 300 yataklı Soma ile Demirci hastaneleriyle, Salihli ve Turgutlu ağız ve diş sağlığı merkezlerinin inşaatlarının devam ettiğini kaydetti.

Merkez, Akhisar, Turgutlu, Soma ve Kula adalet saraylarının hizmete girdiğini, toplu konutta ise 4 bin 122 konutu tamamlayıp Manisalı'lara teslim ettiklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz gelen kadar Manisa'da yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 81 kilometre. Biz 316 kilometre bölünmüş yol yaptık. 3 bin 82 kilometre asfalt yol, 37 köprü yaptık. Komşu illerle olan bağlantıları hamdolsun çok iyi bir noktaya getirdik. Son 12 yılda, hayata geçirdiğimiz sulama projeleri ve Manisa'da 29 bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtık böylece bir tarım şehri olan Manisa'ya bereket getirdik. Manisalı çiftçilerin hasretle beklediği damla sulama tesislerini hizmete aldık. Manisa'da 52 gölet ve sulama tesisini şu anda inşa ediyoruz. Şu ana kadar 12 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Ayrıca, devam eden 46 çalışmayla takriben 86 bin dönüm araziyi daha sulamaya açacağız. Akhisar Gördük Barajı'nın projelerini hazırlıyoruz. Gördük Barajı ile Manisa'nın hem içme suyu ihtiyacını hem de Akhisar'daki tarım arazilerine su sağlayacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının akabinde bu barajın yapımına da başlıyoruz."

-"İşte normalleşme bu"

Başbakan Erdoğan, çocuklarının çok çile çektiğini ifade etti, hem kendisinin hem çocuklarının imam hatip mezunu olduğunu anımsatarak, "Yavrularımıza katsayısı engelini uyguladılar, kızlarıma başörtülü olarak okula giremezsin dediler. 'Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya', öyle yaşadılar ve yurt dışında göndermek zorunda kaldık" diyen Erdoğan, "Ama ne oldu elhamdülillah şu anda öyle bir sıkıntı var mı? Sabrettiniz. Sabreden derviş muradına ermiş" diye konuştu.

"Başı açık, başı örtülü bir ayrım var mı?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Buyurun, işte normalleşme bu. Ayrımcılık bunlarda vardı, bizde ayrımcılık yok. Bunlar bu vatanın evladı değil mi? Aynı ailede bir bakıyorsun başı örtülü de var başı açık da var. Biz öyleyiz, işte biz buyuz. Biz ne CHP'nin ne MHP'nin anladığı parti değiliz, bizde ayrımcılık yok, bizde birleştirme var, biz bunu  başardık. Bunu başardığımız için hamdolsun yüzde 50 oyu yakaladık" değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi liderlere seslenen Erdoğan, AK Parti birinci parti olmazsa genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu söyleyerek, MHP ve CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eğer birinci parti olmazlarsa genel başkanlığı bırakmaya hazır olup olmadıklarını sordu.

Erdoğan, "MHP'ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum, sizi bir yere götüremez bunlar, bu zihniyet sizi bir yere getiremez. Gelen el ele verelim, vatanını, milletini seven şu AK Parti çatısı altında toplanalım ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesini üstüne çıkaralım" çağrısında bulundu.

-"Sandıklara da sahip çıkalım"

Hüseyin Tanrıverdi'yi Manisa'da büyükşehir belediyesi başkanı olarak görmek istediklerini dile getiren Erdoğan, deneyimleri ve tecrübeleriyle, sosyal yapısıyla ve sendikacılıktaki faaliyetleriyle Tanrıverdi'nin Manisa'da efendi değil hizmetkar olacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, seçime 15 gün kaldığını hatırlatarak, "Aman ha sandıklara da sahip çıkalım" uyarısında bulundu.

Müşahit ve sandık kurulu üyelerinin sandıklara sahip çıkmasını isteyen Erdoğan, "Pensilvanya'nın hileleri vardır, CHP'nin MHP'nin, BDP'nin her türlü oyunları olabilir, bu oyunları birlikte bozacağız" dedi.

Erdoğan, Batı Kışla projeleri, fuar alanları, motor sporu alanları gibi 44 projeyle Manisa'nın bir değişim yaşayacağına inandığını söyleyerek, Manisalı'lardan 30 Mart'ta müjde beklediğini dile getirdi.

-Notlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na otobüsle geldi. Konuşmayı yapacağı platforma eşi Emine Erdoğan'la birlikte seçim şarkısı eşliğinde çıkan Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde miting alanına kurulan dev ekranlardan AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlar ve icraatlarla ilgili görüntüler vatandaşlara izletilirken, Manisa il ve ilçe belediye başkan adayları platforma tek tek çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı.

Erdoğan'ın konuşması sık sık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik Dur Eğilme Manisa Seninle", "Manisa Seninle Gurur Duyuyor" şeklinde tezahüratlarla kesildi. Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil ve atkı dağıttı.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, bölge milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Manisa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement