Akseki'de Dünya Engelliler Haftası Yemeği - Son Dakika
Güncel

Akseki'de Dünya Engelliler Haftası Yemeği

Antalya'nın Akseki ilçesinde "Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla kaymakamlık tarafından ilçedeki engelliler ve ailelerine yemek verildi.

12.05.2016 16:40

Antalya'nın Akseki ilçesinde "Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla kaymakamlık tarafından ilçedeki engelliler ve ailelerine yemek verildi.

Ömer Duruk Tesisleri'nde verilen yemeğe, Kaymakam Murat Beşikci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, engelliler ve yakınları katıldı.

Kaymakam Beşikci, yaptığı konuşmada, engelliler için güzel projeler üretildiğini, ellerinden ne geliyorsa yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Engellilere hassasiyet gösterdiklerini belirten Beşikci, "Engelli vatandaşlarımız için her zaman olduğu gibi sürekli desteğimiz olacaktır. Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri için toplumla bütünleşmeleri, aynı zamanda eşit ve etkin bireyler olabilmeleri için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Engellilerle ilgili toplumda yeterli bilincin oluşmadığını vurgulayan Beşikci, kaymakamlık olarak çeşitli etkinlikler ve engellilerin ihtiyaçlarına göre geliştirilen projelerle yaşamlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Engelli dostlarımız yaşamımızın önemli bir kısmını oluşturuyor. Ancak sadece aileleri bunun farkında. Çocuklarımız, gençlerimiz toplum içerisine çıkamadığı ve çeşitli engelleri aşamadığı için maalesef toplum bu bilinci tam anlamıyla yaşayamıyor, bilmiyor. Görevimiz engellilere sahip çıkmaktır. Engellilere saygı göstermek, sevgi göstermek birinci görevimiz. Ailelerimize çocuklarımıza her türlü katkı sağlayacağız. Yaşamlarının her geçen gün biraz daha kolaylaşmasını istiyoruz."

Kaymakam Beşikci, yemekten sonra engelli vatandaşlarla sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akseki'de Dünya Engelliler Haftası Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement