Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi'nin 5'i Kombassan'dan - Son Dakika
Yerel

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi'nin 5'i Kombassan'dan

Anadolu\'nun En Büyük 500 Şirketi\'nin 5\'i Kombassan\'dan

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırması sonuçlarına göre, Kombassan Holding’in 5 şirketi listede yer aldı.

25.09.2014 10:41

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi araştırması sonuçlarına göre, Kombassan Holding'in 5 şirketi listede yer aldı.

Şirketlerin net satışlarına göre yapılan sıralamada, Kombassan Holding şirketlerinden Kombassan Kağıt, Kompen, Komgıda, Komyapı ve Muratlı Karton olmak üzere 5 şirket yer aldı.

Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi arasında 5 şirketimizle yer almaktayız. Geçen yıla oranla bu şirketlerimiz cirolarını ortalama yüzde 10'a yakın artırarak önemli bir başarıya imza atmışlardır. Genel olarak grubumuzu değerlendirdiğimizde ise; 2013 yılı verileri itibariyle ciromuz 1 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşmiş olup, planladığımız hedefleri önemli ölçüde yakaladık. Ciromuzun önemli sayılabilecek 250 milyon liralık bir kısmı ihracattan kaynaklanmakta. Grubumuz, 2013 yılında yaklaşık 100 milyon TL yeni yatırım gerçekleştirdi. Ayrıca, grubumuz şirketlerinde gerçekleştirilen istihdamla işsizliğin azaltılmasına kayda değer bir katkı sağlamaktayız. Bu başarıyı bizlere yaşatan yönetici ve çalışanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

5 ŞİRKETİN ÖZELLİKLERİ -

Yurt içinde ve dışında faaliyetlerine devam eden Kombassan Kağıt, Türkiye'de 1. hamur kağıt üreten 4 tesisten biri. Kombassan Kağıt devam eden yatırımlarıyla karton, mikrodalga oluklu kutu ambalaj ve mikro dopel kutu imalatı yanında, A4 ebatlarında SpeedCopy, UltraCopy fotokopi kağıtları ve Komeks markalı defter üretimi ve yüzde 100 beyazlatılmış kimyasal selüloz kullanarak 60 gr/m²'den 160 gr/m² ye kadar birinci hamur kağıdı, istenilen ölçüde ve gramajda ebat ve bobin kağıt seçeneklerini müşterilerine sunmakta.

PVC sektöründe Konya'da toplam 135 bin metrekare alanda PVC Profil ve PVC Profil'den mamül kapı pencere ayrıca ısıcam (çiftcam) üretimi yapan Kompen geçen yıl yaklaşık 5 milyon TL değerinde kapasite artırımı ve üretim hattı yatırımı ile makine yenileme, demirbaş yatırımını gerçekleştirdi.

Komgıda, yaklaşık 1 milyon metrekare açık ve 76 bin metrekare kapalı alandan oluşan tesislerinde, Golda ve Melda markaları ile ürettiği makarna, bisküvi, un, irmik ve bakliyatın yanı sıra, hayvancılık tesislerinde bugün itibariyle bin 700 baş damızlık süt sığırı ve bin 600 dekar alanda ise yem bitkisi yetiştiriciliği gerçekleştirmekte. Önümüzdeki günlerde süt hayvanı sayısını kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefleyen Komgıda, müteakip safhalarda damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekte.

Komyapı, endüstriyel yapılar, alışveriş merkezleri, oteller, toplu konutlar, turizm kompleksi, iş merkezi gibi üst yapı, kanalizasyon içme suyu, elektrik, telefon hatları gibi alt yapı projelerini gerçekleştirmekte. Komyapı bugüne kadar TOKİ projelerinde gerçekleştirdiği 10 bine yakın konut başta olmak üzere, 3,5 milyon metrekare kapalı alan inşa etmiş ve yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli projeye imza atmış bir kuruluş. Yıllık ortalama 4 bin konut üretebilme kapasitesine sahip Komyapı kullandığı teknolojiyi sürekli olarak yenilemekte.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde faaliyetini sürdüren Muratlı Karton tesislerinde, 225-400 gr/m2 arasında değişen gramajlarda kuşeli karton üretimi gerçekleştirilmekte. Tesislerde, yüksek basılabilirlik özelliği isteyen her türlü ambalaj ve grafik baskı işlerinde kullanılmak üzere, Alfaprint tescilli marka ile kuşe dubleks kartonlar, ilaç, kozmetik, yiyecek maddelerinin lüx ambalajlarında ve kartpostal baskılarında kullanılmak üzere, Alfatriplex tescilli marka ile kuşe triplex kartonların üretimi yapılmakta. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi'nin 5'i Kombassan'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement