Araban'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Araban'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Araban\'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Gaziantep’in Araban ilçesinde 18 Mart Çanakkale deniz Zaferi ve Şehitler Günü, sabah namazının ardından düzenlenen dua ve anma programı gerçekleştirildi.

18.03.2016 16:13

Gaziantep'in Araban ilçesinde 18 Mart Çanakkale deniz Zaferi ve Şehitler Günü, sabah namazının ardından düzenlenen dua ve anma programı gerçekleştirildi.

Araban İlçe Müftülüğü tarafından ilçedeki Sa'd Bin Ebi Vakkas Cami'de sabah namazının ardından 'Şühedanın izinde huzurda niyazdayız' başlıklı dua ve anma programı gerçekleştirildi. Sabah namazından önce Vaizi Muhammet Abdullah Çalışkan tarafından Çanakkale ruhu konulu vaaz verildi. Sabah namazının ardından Müftü Abdusselam Aydın dua yaptı. Dua programından sonra ilçe müftülüğü görevlilerinin ikramı olan çorba cemaate dağıtıldı. Araban İlçe Müftüsü Abdusselam Aydın yaptığı açıklamada, "Dün olduğu gibi bugün de milletin birliği, dirliği ve bütünlüğü için değerleri uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hatıralarını yad etmek için şühedaya ve en büyük vefa borcumuzu ifa etmek için toplandık. Bu bağlamda Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü münasebetiyle aziz şehitlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın şehitlik konusuna olan duyarlılığını arttırmak amacıyla bugün 18 Mart Cuma günü sabah namazına müteakip ilçe merkezindeki Sa'd Bin Ebi Vakkas Camide "Şühedanın İzinde Huzur'da Niyazdayız" adlı program çerçevesinde tesbihat Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasından sonra İlçe Müftülüğümüz tarafından cemaate çorba ikramında bulunuldu. Programa milli birlik ve beraberlik adına manevi bir hava oluşturma adına gençlerin katılımı sağlandı. Program huzur, huşu ve hudu içerisinde gerçekleşmiş olan programa İlçe Emniyet Amirliği personelleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı - Son Dakika


Advertisement