Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında yol yapım, onarım ve parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

10.12.2014 12:31

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında yol yapım, onarım ve parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kadınlar Denizi Mahallesi Dorukkent ve Dost siteleri arasındaki yürüyüş yolunda parke taşı döşeme işleminin tamamlandığı belirtildi.

Kestane üreticilerinin fiyat sorunu

Çine ilçesine bağlı İbrahimkavağı Mahallesi'nde kestane üreten Birol Memiş, bu yıl kestane fiyatlarından memnun olmadıklarını söyledi.

Geçen yıl 8,5 liraya toptan kestane sattıklarını belirten Memiş, bu sezon fiyatların 6-7 lira arasında olduğunu belirtti.

Memiş, 250 adet kestane ağacının olduğunu belirterek, "Mahallemizde kestane ağacı olmayan çok azdır. Sezonda 250-300 ton civarında kestane çıkıyor. Ama bu işin ticaretini yapanlar, bizim mahallemizde kestane yetiştiğini bilen yok. Kestane alıcıları genellikle Aydın'ın Köşk ilçesine gidiyor" diye konuştu.

Nazilli'de "Yeraltı Çöp Konteyner Sistemi" uygulaması

Nazilli'de, mahalle, bulvar, cadde ve sokak kenarlarında bulunan çöp konteynerleri yeraltına alınıyor.

Nazilli Belediyesi tarafından pilot bölge olarak seçilen Ordu Caddesi başlangıcında bulunan çöp konteynerlerinin yer altına alınma çalışmalarına başlandı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Alıcık, pek çok Avrupa ülkesinde cadde ve sokaklarda çöp konteyneri bulunmadığını ve tüm çöp konteynerlerinin yer altında bulunduğunu belirterek, "Bu işin şu anda hayata geçirilmesi pahalı ve maliyetli bir iş ama tamamlandıktan sonra her konuda çok faydalı bir olay. Ben Avrupa ülkelerine gidip, gördüm inceledim. Şimdi de kendi memleketimizde hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement