Ayvalık Belediyesi Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlamayı Hedefliyor - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Belediyesi Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlamayı Hedefliyor

Ayvalık Belediyesi Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlamayı Hedefliyor

Almanya'da yapılan incelemelerin ardından hazırlanan proje kapsamında Ayvalık'ta 40 dönüm üzerine kurulacak panellerden elektrik üretilecek.

21.10.2014 15:32

Ayvalık Belediyesi, ihtiyaç duyduğu elektriği, ilçede 40 dönüm üzerine kurulacak güneş panellerinden sağlamayı hedefliyor.

Beraberindeki heyetle Almanya'da güneş enerji santralleri üzerine inceleme gezisi yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yaptığı açıklamada, araştırmaların sonucunda güzel bir projeyle ilçeye geldiklerini söyledi.

Almanya'da güneş enerjisinden elektrik üretiminin oldukça yaygın olduğunu vurgulayan Gençer, "Eğer prosedürler uyarsa Türkiye'de ilklerden birini yapmak istiyoruz. Öncelikle kendi elektriğimizi, belediyenin kullandığı elektriğini üretmesi için bir girişimde bulunacağız. Bununla ilgili bilgilendik. Bu konuyla ilgili kafamızdaki soru işaretlerinin hepsini attık. O açıdan da bu gezi bizim için çok verimli oldu" dedi.

Elde edilen enerjiyle ilk olarak belediyenin elektrik ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Gençer, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3,5 MW'lık bir proje için araştırıyoruz. Bunun da Türkiye'de ruhsatlarla, prosedürlerle ilgili bürokratik işlemleri olacak. Bunları hallettiğimiz takdirde çok kısa zamanda bu sistemi kurabiliriz. Ama tabi Türkiye'de kanunların uygulamasıyla ilgili bir süreç önümüzde var. Enerji ruhsatıyla ilgili bir süreç var. Bu işi çok uzamadan halledeceğimize inanıyorum. Güneş enerjisinde elektrik elde edilecek paneller yerleştirilirken bölge seçiminde çok hassas davranacağız. Paneller için bize 40 dönüm bir arazi lazım. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Paneller kesinlikle tabiat parkları içinde ve tarım arazisinde olmayacak. Bunlara çok dikkat ediyoruz. Böyle bir araziyi enerji üretiminde kullanmak için hedefledik." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık Belediyesi Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlamayı Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement