Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı ile Görüştü

Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı ile Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi'yi kabul etti.

12.11.2013 13:53

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi'yi kabul etti. Kalkandelen Belediye Başkanı Arifi, " Türkiye, Avrupa Birliği'ne aittir" dedi.

Ortaköy'de bulunan Avrupa Birliği Bakanlığı Ofisi'nde gerçekleşen görüşme öncesinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eski meslektaşını ağırlamaktan ötürü mutlu olduğunu ifade eden Egemen Bağış, "Makedonya'da gerçekten Türk ve Arnavut partilerinin bölünmüşlük sorununu Kalkandere'de kendi liderliğiyle çözdü. Gerçekten örnek bir tutum ortaya koymuş oldu. Kendisini kutluyorum. Bu belediye başkanı olduktan sonra ülkemize gerçekleştirdiği ilk ziyaret. Bende eski bir dostumu, meslektaşımı, eski bir Avrupa Birliği bakanını ve Başbakan Yardımcısını burada yeni sıfatıyla Belediye Başkanı sıfatıyla ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Onun Avrupa Birliği Bakanlığı döneminde uzlaştığımız iş birliği anlaşmasının açılış töreni için bir Makedonya ziyareti söz konusuydu. Biz o çerçevede de Kalkandelen'i ziyaret etmek şart oldu. Kalkandelen'in de Avrupa Birliği fonlarından yeteri kadar yararlanabilmesi için bizde Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanlığı olarak elimizden gelen fikirsel desteği paylaşacağız " diye konuştu.

Kalkandelen halkı için Avrupa Birliği fonlarının önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Teuta Arifi, "Egemen Bey ile birlikte Avrupa Birliği konularında uzun zaman beraber çalıştık. İnanıyorum ki bu işbirliği şimdi de devam edecektir. Kalkandelen'de seçimlerde azınlıklar bana büyük bir destek verdi. Kalkandelen Belediyesi için daha fazla Avrupa Birliği fonlarını kazanmak, orada yaşayan insanlar için önemli bir konudur" şeklinde konuştu.

22. faslın açılmasıyla ilgili de konuşan Arifi, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne aittir. Avrupa Birliği için Türkiye'nin üyeliği önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement