Bakan Yılmaz: Barajlar 200 Bin Kişiyi İstihdam Edecektir - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: Barajlar 200 Bin Kişiyi İstihdam Edecektir

Bakan Yılmaz: Barajlar 200 Bin Kişiyi İstihdam Edecektir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Yoksulluğun ve işsizliğin bu bölgede yaşanmaması gerekiyor. Barajlarımız bittiği zaman 200 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

22.05.2015 17:27

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Ticaret Borsasında düzenlenen İş Dünyası ile toplantıya katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, "İki şeyi aynı anda yapmak durumundayız. Bir taraftan Türkiye'yi küresel düzeyde büyütmek ve diğer ülkeler arasındaki konumunu değiştirmek. Diğer taraftan Türkiye'nin içindeki farklılıkları azaltmak, top yekûn bir kalkınmayı sağlamaktır. Bu iki hedefi aynı anda yapmazsak, kalkınma denilen kavramı istediğimiz düzeyde yapamayız" dedi.

Varlık İçinde Yokluk Çekiyoruz

Son yıllarda çözüm süreci ile birlikte bir taraftan GAP Elem planı ve kamu yatırımları ile diğer taraftan 6. bölge teşvikleri ile bölgede çok güçlü kalkınma perspektifi ortaya konulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Önümüzdeki yıllarda bunu hep birlikte göreceğiz. Bu bölgemizde uzun süredir uyuyan bir potansiyel var. Ben gittiğim her yerde ifade ediyorum; Varlık içinde yokluk çekiyoruz. Yoksulluğun ve işsizliğin bu bölgede yaşanmaması gerekiyor. Tarihi ve kültürel değerlerimiz çok güçlü. Kamusal düzenlemelerimiz muazzam. Barajlarımız bittiği zaman 200 bin kişiye istihdam sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: Barajlar 200 Bin Kişiyi İstihdam Edecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement