Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Balıkesir'de 63 bin öğrenciye okul sütü dağıtılacak.

27.01.2015 08:18

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, il genelinde okul sütü dağıtımına 9 Şubat'ta başlanacağını bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul sütü dağıtımı için alınacak önlemlerin görüşülmesi için düzenlenen toplantıda konuşan Cengiz, okul sütü dağıtımının ana okulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yapılacağını söyledi.

Dağıtımın 200 mililitrelik ambalajlarda yapılacağını anlatan Cengiz, "Okul sütü dağıtımıyla ilgili şube müdürlerimize ve okul müdürlerine okul sütünün teslim alınması, okullarda muhafaza edilmesi, tüketimin öğretmenler eşliğinde sağlıklı bir şekilde sağlanması, boş kutuların geri dönüşüm amaçlı kullanılması konularında bilgilendirme yapıldı. Sütlerin okullarımıza sağlıklı ulaşması için her türlü önlem alındı. Balıkesir'de 470 okulumuzda 63 bin 369 öğrenciye süt dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

Bandırma'da 40 hektar alan ağaçlandırılacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü bünyesinde bulunan 40 hektar alanın ağaçlandırılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile ortaklaşa ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 8 bin 500 fidan dikileceğini bildirdi.

İlk etapta 2 bin 500 fıstık çamı diktiklerini ifade eden Açıcı, " Türkiye'de yeşil alan ortalaması yüzde 24 iken bu oran Bandırma'da yüzde 10'dur. Bunun artırılması gerekiyor. Bu oran, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonuna ait 40 hektar alanın ağaçlandırılmasıyla artırılacaktır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor ancak Bandırma ve çevresindeki alanların tarıma elverişli olması, ağaçlandırma çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.

Pancar üreticilerinin fiyat sıkıntısı

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, şeker pancarının Manyas, Gönen ve Bandırma ilçelerinde iklimden kaynaklanan nedenden dolayı polar oranının düşük olduğunu, bunun da pancar üreticisini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Danç, yazılı açıklamasında, piyasada pancar fiyatının polara göre ayarlanmasının üreticiyi zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Emeğinin karşılığını alamayan bölge çiftçisinin, şeker pancarı tohumu ekmekten vazgeçtiğini anlatan Danç, şunları kaydetti:

"Yörede yetişen pancarlarda polar oranı yüzde 10-12 arasında değişmekte olup üreticinin eline de bu nedenle daha az para geçmektedir. Oysa hükümet tarafından uygulanacak taban fiyatta düşük polar şeker pancarının yetiştiği bölgeler de göz önüne alınıp standart bir fiyat uygulansın, örneğin taban olarak 10-14 polar arasında tek fiyat uygulamasına gidilsin. Üzerindeki oranlara da daha farklı bir ücret ödemesi yapılsın. İlgililerden bunu istiyor ve bekliyoruz. O zaman yörede pancar ekim alanı da artacaktır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement