Başbakan: HDP'nin Süreç Açıklaması Olumlu, Bağlılık Teyit Edildi - Son Dakika
Güncel

Başbakan: HDP'nin Süreç Açıklaması Olumlu, Bağlılık Teyit Edildi

G-20 zirvesi için Avustralya'ya giden Başbakan Davutoğlu, HDP heyetinin Çözüm Süreci'ne yönelik açıklamalarını değerlendirdi. "Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı." dedi.

12.11.2014 21:10  Güncelleme: 23:49

Hükümet'in, "Kamu düzeni ve güvenliği sağlanana kadar" askıya aldığı çözüm sürecinde, 11 Kasım akşamı yapılan görüşmeler süreci askıdan indirdi. Açıklamayı Salı akşamı geç saatlerde Çözüm Süreci Kurulu'ndan bazı isimlerle görüşen HDP'nin İmralı heyeti yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'ya ziyareti öncesi HDP'nin açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci'ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da Çözüm Süreci'ne alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil." dedi.

"KAOSTA SÜREÇ ZARAR GÖRÜR"

Davutoğlu, "HDP'den çözüm süreci ile ilgili bugün gelen açıklama olumlu. Doğru bir açıklamadır. Çözüm süreci için kamu düzeni esastır. Bizim kararlılığımız hiç değişmedi. Yöntem belirleme konusunda herkes aynı noktaya gelmeli, kaos ortamında süreç zarar görür. Şiddet ve vandalizm üzerinden topluma bir şey dayatılırsa bu sürece uygun düşmez. HDP meşru bir partidir. Bu şekilde davrandığında her zaman görüşmeler olabilir. Bu meşruluğun dışına çıkmamalıdır." diye konuştu.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"HALEP İÇİN KAYGILIYIZ"

Halep'te yaşananalar konusunda çok kaygılıyız. Halep gibi bir şehir, kuşatma altında ama dünya buna seyirci kalıyor. Bölge için yapılan ateşkes önerisi olumlu ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir.

"ATEŞKES ÖNERİSİ OLUMLU AMA..."

Halep içilen yapılan ateşkes öneri çok olumlu bir gelişme ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir. Biz bombardımanın durmasını istiyoruz.

"HALEP'İN SONUN KADAR YANINDAYIZ"

Halep halkının sonuna kadar yanındayız. Tüm Suriye halkı ile dostuz ama Halep ile olan ilişkilerimiz nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahip.

"ÜLKELER ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ"

Türkiye, çok kritik bir dönemde G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek. Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleri ile öteki ülkeler arasında köprü görevi üstlenecek. Filipinler'de büyükelçilik açarak ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz.

"BAKANLIKLARDA DEĞİŞİKLİK SÖZKONUSU DEĞİL"

Bakanlıkların yeniden yapılanmasıyla ilgili henüz bir çalışmamız yok. Bakanlıklarda değişiklik sözkonusu değil"

Başbakan: HDP\'nin Süreç Açıklaması Olumlu, Bağlılık Teyit Edildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan: HDP'nin Süreç Açıklaması Olumlu, Bağlılık Teyit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • mahmut: TÜRK KÜRT BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇİNDE GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN VARIZ ÖLÜRÜZ YETERKİ HERKES ÖZGÜRCE YAŞASIN. 18 7 Yanıtla
  • TERÖRISTE GÜVENILIRMI ?: bunlarin tek derdi kodesteki apoyu kurtarmak, kürtler umurlarinda degil 12 12 Yanıtla
  • reis: Sayin Davudoğlu biz sizi seçtik sizde ülkenin ve milletin refahı ve huzuru için doğru bildiginiz kararlardan geri adım atmayın durmak yok yola devam başarılar dilerim 9 10 Yanıtla
  • KÜRT: sürece herkes bağlı kürtler istekli bağlı olmayan bir tek sensin sen ikiyüzlüsün yalancısın şunu iyi bil kürtler saf değil 8 10 Yanıtla
  • TERÖRISTE GÜVENILIRMI ?: bunlarda barisma kültürü yok, son derece gelismis ihanet kültürüne sahipler, 10 7 Yanıtla
  • SAÇMALIKLAR: lan teröristlerle ne ateş kesi ne diyorsunuz yav siz delimisiniz allah aşkına burası türkiye cumhuriyeti neyin ateş kesini imzalıyorsunuz kökten kazıyamıyormusunuz allah aşkına bırakın şu süreci apoyuda serbest bırakmak için yapılan bir şey olduğu aşikar apo ceylan derisi koltuğa yakında oturur 9 7 Yanıtla
  • Mustafa Çınar: Bunlara güven olurmu gerçi size de güven olmaz ya neyse 10 6 Yanıtla
  • TERÖRISTE GÜVENILIRMI ?: peki AKP ye güvenilirmi ? 7 7 Yanıtla
  • kardiyolog: Hasretinizden prangalar eskittim hadi bakalim Türkiye yi bölge nin gücünü yapalim 8 5 Yanıtla
  • tantunici: Bunlara nasıl inanıyorlar aklım almıyor arkadaş 9 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement