Başkan Tütüncü, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu

Başkan Tütüncü, Birlik Vakfı\'nın Konuğu Oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi’nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliğini anlattı.

08.03.2017 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliğini anlattı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin konuğu oldu.

Başkan Tütüncü, birlik binasında gerçekleştirilen toplantıda aralarında eski milletvekillerinin, hukukçuların, gençlerin, kadınların ve farklı kesimlerden kişilerin olduğu topluluğa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne neden evet, oyu verilmesini anlattı. Tütüncü, yaklaşık bir saat süren konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Evet ve hayır cephesine bakıp karar vermeli

Tütüncü, "Evet ve hayır cephesine baktıktan sonra evet mi hayırlı yoksa hayır mı hayırlı gün gibi ortaya çıkıyor. Bir tarafta AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu milliyetçi muhafazakar bir bakış, diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ile PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin desteklediği bir blok. Türkiye'nin bölünmesini isteyen bir siyasi hareket de bu işin içerisinde ve kendi etki alanı içerisinde ciddi bir kampanya yapıyor. Birilerinin yalan rüzgarlarına mal ettiği şekliyle bu değişikliğin neticesinde ülke bölünecek olsa herkesten çok onlar bu sistemi kabul etmeli ve o istikamette çalışmalı" dedi.

Sol, tek başına iktidar olamıyor

Türkiye'de genel itibari ile yüzde 65 sağ seçmen, yüzde 35 de sol seçmen var diyen Tütüncü, "1950'den itibaren tek başına iktidar olmuş partilere ve başbakanlara baktığımızda, 1950-60 döneminde Demokrat Parti ve Adnan Menderes'i, 1965-1969'da Adalet Partisi ve Süleyman Demirel'i,1983-1991'de Anavatan Partisi ve Turgut Özal'ı, 2002-2017 AK Parti hükümetlerini ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğini görüyoruz. Tek başına iktidar olmuş hiçbir sol parti yok. Sol her zaman parlamenter sistemin istikrasız ortamında yamalı bohça hükümetlerinde iktidara talip olmuştur. Tek başına iktidar olma düşüncesi yoktur. Hala yok."

HDP neden hayır, diyor?

HDP'nin hayır, bloğunun içerisinde yer aldığını hatırlatan Başkan Hakan Tütüncü, "Türkiye'yi bölmeye, güçsüzleştirmeye, çaresizleştirmeye, diktatörlüğe yol açacak bir düzenleme olsa herkesten önce bunu HDP isteyecektir. HDP'nin amacı fitne meydana getirmek ve bölücülüğü ortaya çıkarmaktır. Bu ülkenin kaşınacak ne kadar yarası varsa bütün yaraları kaşımaya yönelik üst aklın organizasyonları var. Etnik ayrımcılığa dayalı bir yara kaşımayla görevlendirilmiş partinin adıdır aslında HDP. Bunu hendek siyasetlerinde gördük" diye konuştu.

"İstikrarsızlığın adresi koalisyonlar oldu"

İstikrarsızlığın adresinin koalisyonlar olduğunu ileri süren Tütüncü, "Koalisyon hükümetlerime baktığımız zaman kimisinin ömrü 1 yıl, kimisinin 6 ay, kimisinin de 6 ay olduğunu görüyoruz. Tansu Çiller hükümetlerinden bir tanesi sadece 24 gün yaşamış. Önemli projeleri yapabilmek, büyük hedefler koyabilmek için. İşin içerisinde olduğum için söylüyorum. Bir belediye başkanına şehrin kimyasını değiştirmek için bir dönemin bile yetmediği bir ortamda siz 24 günlük hükümetlerden, 1 yıllık hükümetlerden, 6 aylık hükümetlerden ne medet umacaksınız."

"Hayırcılar, Tayyip Erdoğan nefreti üzerine kampanya yapıyor"

Tütüncü şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öcü mü, korkulacak bir şey mi gerçekten diktatörlük mü geliyor? Burada meseleyi hep bir noktanın etrafında tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tartışmaya çalışıyorlar. Büyük bir Tayyip Erdoğan nefreti oluşturmak ve o nefret üzerinden de bir kampanya bina etmek temel yaklaşımları. Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olup olmayacağı belli değil. Öyle bir hava oluşturuluyor ki, gündemi televizyonlardan takip eden halkımızın çoğunluğu 17 Nisan'da başkanlık sistemine geçiyoruz zannediyor. Öyle mi? Değil. 2019'un 03 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu tarihe kadar Tayyip Bey yaşar mı yaşamaz mı Allah ömür verir mi? Bilemiyoruz. Duamız, Allah, Tayyip Erdoğan'a uzun ömürler versin ve milletimizin, memleketimizin başından eksik etmesin. Bir yerde güçlü bir toplum inşa ediyorsanız, büyük bir medeniyet kurmaya gayret ediyorsanız o zaman meseleyi insanlar üzerinden değil de sistem üzerinden inşa etmek durumundasınız. Başbakanımız Binali Yıldırım güzel bir slogan geliştirmiş. Erdoğan için değil her doğan için, diyor bu sistem. Gerçekten de öyle."

"Terörle, terör örgütlerinin destek verdiği hayırcılar mı mücadele edecek mi"

MHP'lilere de seslenen Tütüncü, "Türkiye bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Bugünlerin tarihi 50 yıl sonra yazıldığında Çanakkale Savaşı'nın, Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı yıllardan bile çetin bir mücadelenin bu millet tarafından verildiği belirtilecek. Böyle bir ortamın içerisindeyiz. FETÖ, DEAŞ ve PKK ile mücadele gerekiyor mu? Gerekiyor. O halde yapılması gereken şey şudur. Bu mücadeleyi milliyetçi muhafazakar blok AK Parti ve MHP mi daha iyi verir yoksa CHP ve HDP'nin içerisinde olduğu ve bütün sol örgütlerin desteklediği hayır cephesi mi? Bu kadar net" dedi.

Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, konuşmasından dolayı teşekkür ettiği Tütüncü'ye, Osmanlıca yazılmış İstiklal Marşı'nın metnini hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement