Bayraklı'da Yaşam Kapları Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'da Yaşam Kapları Yenilendi

Bayraklı\'da Yaşam Kapları Yenilendi

Sokak hayvanları Bayraklı Belediyesinin 'yaşam kapları' ile doyuyor.

12.06.2014 15:24

Sokak hayvanları Bayraklı Belediyesi'nin 'yaşam kapları' ile doyuyor. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında 40 dereceyi bulan Bayraklı sokaklarında yemek ve su bulmakta zorlanan hayvanlar için ilçenin bir çok noktasına yerleştirilen yaşam kapları yenilenen otomatik su kabı uygulamasıyla sokak hayvanlarına hayat veriyor.

Bayraklı Belediyesi sokak hayvanlarına kucak açmaya devam ediyor. Önceki yıllarda parklara ve ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirilen yaşam kaplarıyla sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan Bayraklı Belediyesi, yeni başlatılan otomatik suluk sistemiyle de daha güvenli ve hızlı bir uygulamayı sokak hayvanları için hizmete soktu. İlk olarak uygun görülen yerlere ve vatandaşlardan gelen taleplere göre ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen otomatik suluklar direkt şebeke suyuna bağlanarak, biter bitmez yeniden suyla doluyor. Yanlarına yerleştirilen boş yem kaplarına da hayvan sever vatandaşlar tarafından konulan yemler sokak hayvanlarının su ve beslenme sorununu karşılıyor. Özellikle sıcak havalarda yem ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanları yaşam kaplarıyla hayata tutunabiliyor.

"KORUYALIM, DESTEK OLALIM"

Su kapları, kedi ve köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını gideriyor. Bayraklı'nın çeşitli bölgelerine yerleştirilen kaplar, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor. Proje ile sıcaklardan bunalan su ve yemek bulmakta zorlanan hayvanların hırçınlaşarak saldırgan hale gelmesinin önüne geçiliyor. Görevliler ve hayvan severler tarafından seçilen noktalara alışan hayvanlara buralarda yaşam alanları oluşturuluyor. Ağaç altı ve duvar kenarı gibi yerlere konulan yaşam kapları sayesinde kedi ve köpekler çöp bidonları etrafından arındırılmış olurken sokak hayvanları bu proje sayesinde hayat buluyor. İnsanların sıcaktan dolayı sıkıntı yaşadığı sıcak yaz aylarında hayvanları da düşünmek zorunda olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlardan yaşam kaplarını korumalarını isteyerek, "Bu konuda hayvan severlerin bize destek olmalarını bekliyoruz " dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'da Yaşam Kapları Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement