Binali Yıldırım: "Boşuna nefesinizi tüketmeyin gençler" - - Son Dakika
Politika

Binali Yıldırım: "Boşuna nefesinizi tüketmeyin gençler" -

Binali Yıldırım: "Boşuna nefesinizi tüketmeyin gençler" -

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'li belediyelerin 15 yıldır İzmir'in, İzmirlilerin hayellerini çaldıklarını, verdikleri sözleri tutmadıklarını savunarak, "Bizim İzmir için bir rüyamız, hedefimzi var; o da 34 İstanbul, 35 İzmir. İzmir'e yakışan ikinciliktir" dedi.

09.02.2014 19:10

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'li belediyelerin 15 yıldır İzmir'in, İzmirlilerin hayellerini çaldıklarını, verdikleri sözleri tutmadıklarını savunarak, "Bizim İzmir için bir rüyamız, hedefimzi var; o da 34 İstanbul, 35 İzmir. İzmir'e yakışan ikinciliktir" dedi.

Yıldırım, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı dolayısıyla düzenlene mitingde, partililere hitap etti.

Konuşmasının başında açılışa Narıldere'de İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi açılışları ile yeni alınan 112 Acil Servis ambulanslarının teslim töreninin uzaması dolayısıyla geç kaldığını belirterek katılımcılardan özür dileyen Yıldırım, "İzmir, yeni bir hizmetle daha tanıştı. 112 Acil Sağlık hizmetini başlattık ama hazır olun 135 acil hizmet ekibi 30 Mart'ta hizmete giriyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında 35 gündür İzmir'i karış karış dolaştıklarını ve her gittikleri yerde "bir söyle bin dinle" misali dertle karşılaştıklarını, insanların belediyenin vurdum duymazlığından illallah ettiklerini ifade eden Yıldırım, Bayraklı'nın durumunun da bundan farklı olmadığını söyledi.

- "Boşuna nefesinizi tüketmeyin gençler"

Alandakilere, "Bayraklı'da kanalizasyon sorunu var mı, sokaklar da asfalt var mı, binalar imarlı mı, kentsel dönüşüm yapıldı mı, ulaşım rahat mı, trafik sorunu devam ediyor mu" sorularını yönelten Yıldırım, bir grup gencin "Vur vur inlesin Aziz Kocaoğlu dinlesin" diye slogan atması üzerine, "Boş verin nefesinizi tüketmeyin gençler. Dinlese ne olur, dinlemese ne olur. Hiç önemi yok. Söyle söyle, kendin dinle. Bunlara nasihat fayda etmez. Bunlar 15 yıldır İzmir'in, İzmirlilerin hayellerini çaldılar, geleceklerini çaldılar. 'Metro yapacağız' dediler, altında kaldıralar. 'Teleferiği çalıştıracağız' dediler, yapamadılar" diye konuştu.

Yıldırım, alandakilerin sloganlarını sürdürmesi üzerine de "Durun. Misafir adamlar, misafir... Durun, misafire gereken saygıyı, özeni, saygıyı göstermemiz lazım. Sayılı günleri kaldı. Gönülleri hoş tutalım, onları uzun bir tatile çıkartalım" ifadelerini kullandı.

İzmir'de belediyelerin, 2004 ve 2009 seçimleri öncesi verdikleri sözleri tutmadığını savunan Yıldırım, şunları kaydetti:

"2009 seçimleri öncesi, 2004 seçimlerinde olduğu gibi geldiler, meydanlarda bol keseden sözleri verdiler. Neler söylediler, neler. 'Herkese iş bulacağız' dediler, 'işsizlik masası kuracağız gelene iş bulacağız' dediler, yaptılar mı? 'Gıda bankası kuracağız' dediler, neymiş o anlamadım ama ortada banka yok. 'MOBESE kayıt sistemi yapacağız, güvenliği sağlayacağız' dediler, bundan eser var mı? Yağmur berekettir bolluktur ama yağmur İzmir'de neredeyse şehrin sele dönmesi anlamına geliyor. Şimdi siz bir şeyi anlayamamışsınız bunlar 10 senedir, sürekli vaatlerde bulunuyor; kentsel dönüşüm diyorlar. İki laflarının biri kentsel dönüşüm, meğer kentsel dönüşümden anladıkları, yağmur yağdığında kentin sele dönüşmesiymiş, siz meğer yanlış anlamışsınız."

- "İzmir için bir rüyamız var"

Yıldırım, İzmir'in Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu ve artık ayağa kalkması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İzmir, Türkiye'ye lazım. Çünkü, İzmr'in kalkınması demek Ege'nin ayağa kalkması demek. İzmir'in kalkınması demek, Türkiye'nin Büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi demek. Onun için bizim İzmir için bir rüyamız, hedefimzi var; o da 34 İstanbul, 35 İzmir. İzmir'e yakışan ikinciliktir. İzmir bugün 3. şehir ama sadece nüfus olarak, gelişmişlikte 7. sırada, ihracatta 4. sırada, imar durumundan kalkınmada 20. sıralara geliyor. İzmir buna layık değil. İzmir'i bu drumdan çıkarmak elbette mümkündür. Bunu yapacak iradede, tecrübede var."

Bu hayellerini açıkladıklarında, İzmir'deki mevcut yerel yönetimin "nasıl yapacaksınız" dediklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ben de diyorum ki, ey arkadaş dön de arkana bak. Oturduğun koltuğun olduğu yerden başını sola çevirip bakarsan, bizim yaptığımız üst geçidi göreceksin, 'İzmir'e hizmet yapmadınız' diyenler, etrafına iyice baksınlar, İzmir'in her köşesine çevre yolları yapıldıysa Altınyol'daki trafik çilesi bittiyse bu dünya lideri memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşlarının hizmetidir. Bugün İzmir'de 600 bin hemşehrimiz, Aliağa'dan Menderes'e kadar konforlu bir şekilde trenle seyahat ediyorsa bu hizmetin altında bu kardeşinizin imzası var. İzmir, bugün köy meydanından kurtuldu, Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanına sahipse bu hizmetin altında yine AK Parti iktidarının imzası var. Bunlar hizmette bizle aşık atamazlar. Tek marifetleri var bunların, konuşmada ustadırlar. Çok konuşurlar ama boş konuşurlar, o kadar bol vaatlerde bulunurlar ki, rahmetli babaannemin bir lafı var. Böyle bol keseden atanlar için söylerdi; 'üfle yavrum üfle, kaval elin, yel Allah'ın'. Bunların işi de böyle. 10 senedir üflüyorlar, üflemekten nefesleri kesildi. İzmir'in de artık takati kalmadı."

Yıldırım, İzmirliler'in 30 Mart'ta belediyelere sıfırlarla dolu karnesini vereceğini ve yöneticilerini uzun bir tatile göndereceğini savunarak, Bayraklı'da belediye başkan adayları İsmail Sarı ile birlikte İzmir'de tarih yazmaya hazır olduklarını söyledi.

-ak parti

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Binali Yıldırım: 'Boşuna nefesinizi tüketmeyin gençler' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement