Boğazlıyan'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da Kan Bağışı Kampanyası

Boğazlıyan\'da Kan Bağışı Kampanyası

Boğazlıyan ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

09.04.2014 17:32

Boğazlıyan ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanına konuşlandırılan Kızılay tırına kan vermek isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı Yozgat Kan Toplama Merkezi Dr. Selçuk Cansız, yaptığı açıklamada, kan bağış kampanyalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kan toplama tırı ile ilçeleri gezerek vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini belirten Cansız, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı Yozgat Kan Toplama Merkezi olarak düzenli olarak ilçelerimizi geziyoruz. Bu seferki durağımız Boğazlıyan ilçemiz oldu. İlçemizde 5 gün kan kabulü yapacağız.Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise 4 ayda bir kan vermeleri sağlıkları açısından çok önemli. Kan vermenin ayrıca insan sağlığına önemli faydaları bulunmakta ve düzenli olarak kan verenlerde kalp krizi, kolesterol ve benzeri hastalıkları en aza indirdiğinin yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır."

Boğazlıyan Kızılay Şube Başkanı Kamber Oğuzer ise kan bağışı kampanyasının pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek, "Tüm halkı kan vermeye davet ederek, kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Hastanelerde ihtiyaç duyulan kan ihtiyacını karşılamak için bağışlara ihtiyaç duyuluyor. O yüzden Boğazlıyan halkını kan bağışına katılımını bekliyoruz" ifadeleri kullandı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement