Bölücü Terör Örgütü Diyarbakır'da Askeri Aracı Hedef Aldı - Son Dakika
Güncel

Bölücü Terör Örgütü Diyarbakır'da Askeri Aracı Hedef Aldı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı.

09.06.2014 16:00  Güncelleme: 16:02

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı. Olay sonrası karayolu üzerinde, yaklaşık 70-80 cm eninde 30 cm derinliğinde bir çukur oluşurken askeri araçta hasar meydana geldi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Eski Diyarbakır-Hani karayolu üzerinde, iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçla Mobil Yol Kontrol Devriyesi yapan unsurların Diyarbakır/ Hani Aka Mahallesi yol ayrımından geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen El Yapımı Patlayıcı'nın patlatılması sonucu, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçta maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Olayda herhangi bir zayiat yaşanmazken karayolu üzerinde, yaklaşık 70-80 cm eninde 30 cm derinliğinde bir çukur oluştu. Hani Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

-"HAKKÂRİ'DE KAMYON YAKILDI"-

Açıklamada, silahlı terör örgütü üyesi iki kişinin Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Öveç Köyü mülki sınırları içerisinde, Ergül Tepe Üs Bölgesine mermer taşıyan kamyonun, Üs Bölgesine malzemeleri bırakıp, Şemdinli istikametine dönüşe geçtiği sırada durdurulduğu ve şoförü ve yanında bulunan bir şahısın indirildikten sonra aracın yakıldığı belirtildi.

-"KARS'TA 2 İŞÇİ KAÇIRILDI"-

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Dibekkaya Köyü bölgesinde, Kağızman- Ağrı yolunu yapan özel bir şirketin şantiyesinde çalışan kepçe operatörü ve bir işçinin, şirkete ait iki otomobile bindirilerek kaçırıldığı aktarılan açıklamada, kaçırılan işçilerin bir süre sonra serbest bırakıldığı, olayla ilgili de soruşturma başlatıldığının altı çizildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bölücü Terör Örgütü Diyarbakır'da Askeri Aracı Hedef Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement