Boyner Büyük Mağazacılık' tan Özel Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Güncel

Boyner Büyük Mağazacılık' tan Özel Sosyal Sorumluluk Projesi

Boyner Büyük Mağazacılık' tan Dünya Çevre Günü'ne Özel Sosyal Sorumluluk Projesi: Yeşil Vitrin -"1 Gezegen 1 Gelecek".

07.06.2014 10:26

Boyner Büyük Mağazacılık, çevreye olan duyarlılığını hayata geçirdiği sürdürülebilirlik çalışmaları ile ortaya koymaya devam ediyor. 2013 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği Yeşil Ofis Programına üye olan Boyner Büyük Mağazacılık Merkez, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, çevre sorunlarına ve soyu tükenmekte olan bitki türlerine dikkati çekerek, çevreye fonksiyonel bir katkıda bulunmak için hem müşterilerin hem de çalışanların katıldığı interaktif bir projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye'deki alışveriş ve yaşam kültüründe yeniliklerin öncüsü olan Boyner Büyük Mağazacılık, kurguladığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adını duyurmaya devam ediyor. Her sezon vitrinlerini yenileyen Boyner Mağazaları, bu sezon vitrinlerini 5 Haziran'da tüm dünyada kutlanan Dünya Çevre Günü kapsamında değerlendirerek çok özel bir projeye imza atıyor. Türkiye'de sektörde ilk kez gerçekleşen "yeşil vitrin" projesini hayata geçiriyor ve Boyner İstinyepark Mağazası vitrinini adeta bir seraya dönüştürerek doğaya katkıda bulunuyor.

Üç etaptan oluşan projenin ilk kısmı Boyner Merkez Ofis'te başlıyor. Mayıs ayında 3 haftalık bir süre boyunca Boyner Merkez Ofis çalışanlarının kolektif bilinci motive edecek şekilde kullanmış oldukları karton bardakları özel bir atık kutusunda toplanıyor. 3 Haziran 2014 tarihine kadar toplanan karton bardakların içerisine önceden hazırlanan "Leylandi Çamı" fidanları konuluyor. Boyner İstinyepark Mağazası'ndaki fidan yetiştirme şartlarına uygun olarak hazırlanmış vitrine enstelasyon içerisinde yerleştirilerek vitrin adeta bir seraya, yaşayan bir vitrin bahçesine dönüştürülüyor. 1000 adet Leylandi Çamı fidanının konumlandığı İstinyepark Boyner vitrinlerinde, vitrinin görsel algısına ek olarak doğal orman sesi kayıtları da yayınlanarak işitsel algıya da hitap ediyor.

Bir ay boyunca bitkilerin büyümesini gözlemlemek üzere sergilenen fidanlardan mağaza müşterileri de sahiplenebiliyor. Temmuz ayı itibariyle toplanarak Çamlıca'daki Aziz Nesin Vakıf Çiftliği'ne dikilmek üzere, fidanları sahiplenen müşterilerini de davet ederek, Boyner Grubu Gönüllüleri ve Yeşil Takım liderliğinde dikim gerçekleştirecek.

Projeye nasıl katılabilirsiniz?

Haziran ayı boyunca vitrinde büyüme sürecinin izlenebileceği fidanlara siz de katkıda bulunmak isterseniz

yapmanız gereken sadece Boyner İstinyepark Mağazası'na giderek isminize özel dikilmeyi bekleyen fidanlar için kasa noktalarına uğramak. Fidanınız Temmuz ayına kadar sergilenerek vitrin bahçesinin bir parçası olacak. Temmuz ayında ise yetişmiş fidanları Çatalca Nesin Vakfı'nın arazisine dikmek üzere davet edileceksiniz.

Ayrıca fidanınızın ve vitrinin fotoğrafını çekerek #1gezegen1gelecek hashtag'i ile sosyal medyada paylaşabilir, en c?ok like ve retweet alan fotog?rafın sahibi olarak Çevre Günü'ne özel sürpriz bir hediye kazanabilirsiniz.

1000 adet bitkiden biri de sizin adınıza dikilsin istiyorsanız hemen Boyner İstinyepark Mağazası'na uğrayın, geleceğe yeşil bir adım atın.

Boyner Büyük Mağazacılık Kendi Sektöründe ilk Yeşil Ofis Diplomasını Aldı…

2013 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği Yeşil Ofis Programına üye olan Boyner Büyük Mağazacılık Merkez Ofisi Yeşil Satın Alma ilkelerini hayata geçirdiği, karbon ayaz izini azalttığı, çalışanlarını sürece dahil ettiği için belirlenen tüm hedeflere ulaştı ve 4 Haziran 2014 tarihinde WWF tarafından yeşil ofis diploması ile onurlandırıldı. Boyner Büyük Mağazacılık, toplam Karbon Ayakizini yüzde 16, su ayakizini yüzde 17 azaltarak emisyon azaltım hedeflerine ulaştı ve kendi sektöründe 'Yeşil Ofis' diplomasını alan ilk şirket oldu. Boyner Holding üzerinden İklim Platformu'nun da üyesi olan Boyner Büyük Mağazacılık, Karbon Azaltım Projesi çerçevesinde 2 yıldır raporlamalar gerçekleştiriyor.

Çalışanlarının gönüllülüğü üzerinden kurduğu Yeşil Takım ile kurumun çevre duyarlılığını yaygınlaştırmaya çalışan Boyner Büyük Mağazacılık, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde bu bilinci mağazalarına taşıyor. Perakende sektöründe benzersiz bir projeye imza atan Boyner Büyük Mağazacılık, Yeşil Vitrin – "1 Gezegen 1 Gelecek" konseptini müşterileri ile buluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boyner Büyük Mağazacılık' tan Özel Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement