Çanakkale'de 100'üncü Yıl Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 100'üncü Yıl Toplantısı

Çanakkale\'de 100\'üncü Yıl Toplantısı

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar başkanlığında gerçekleştirilen 100'üncü yıl toplantısında, 18 Mart'taki Çanakkale Deniz Zaferi, 24-25 Nisan tarihlerindeki Kara Savaşları ile Anzak Çıkarmasının yıldönümü törenleri, etkinlikleri ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

12.02.2015 15:25

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar başkanlığında gerçekleştirilen 100'üncü yıl toplantısında, 18 Mart'taki Çanakkale Deniz Zaferi, 24-25 Nisan tarihlerindeki Kara Savaşları ile Anzak Çıkarmasının yıldönümü törenleri, etkinlikleri ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Evi'nde gerçekleşen toplantıya Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları katıldı. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına fiili olarak girildiğini belirten Vali Ahmet Çınar, bu yılla ilgili beklentinin büyük olduğunu vurguladı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın kuruluş sürecine değinen Vali Çınar, kurumsallaşmanın zaman aldığı süreçte valilik bünyesinde kurulan 2015 Koordinasyon Merkezi'nin gerçekleştirilen bir yazılımla proje başvuruları aldığını ve projelerin uzman kurullar tarafından öngörülen puanlama sistemiyle değerlendirildiğini söyledi. 650'ye yakın projeden 87'sinin 70 puanı aşarak başarılı bulunduğunu ve bunların Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na devredildiğini söyledi.

ABİDE TÖRENDE ZİYARETE KAPALI

Vali Ahmet Çınar, 100'üncü yıl törenleri kapsamında alınacak tedbirlerle ilgili bilgi de verdi. Her yıl olduğu gibi belli güzergahların kapatılacağını belirten Vali Çınar, Deniz ve Kara Savaşları törenleri esnasında 18 Mart Stadyumu ile Gelibolu Yarımadası'ndaki 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı'ndaki törenlerin vatandaşlara açık olacağını söyledi. Alan darlığı ve fiziki imkansızlık nedeniyle Şehitler Abidesi'nin sadece resmi tören süresince ziyarete kapalı olacağını dile getiren Çınar, "Çanakkale bütün dünyanın buluşma noktası olacak. Farklı ülkelerden dünya liderlerini ağırlayacağız. Bütün dünyanın gözü kulağı burada olacak. Her sene olduğu gibi bu sene de belli güzergahlar kapatılacak. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bir duyuru yaptık. Bir kısıtlama yapmıyoruz. Şehir stadyumundaki törenlerimiz, 57'inci Alay, Conkbayırı, vatandaşlarımıza açık olacak. Alan darlığı ve fiziki imkansızlık nedeniyle Şehitler Abidesi sadece resmi tören icrası süresince kapalı olacak. Tören bitiminde vatandaşlarımızın ziyaretine açılacak. Geçen yıllardan farklı bir şey yapılmıyor. Tören alanlarının fiziki şartları göz önünde bulundurulduğunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için alınması gereken tedbirler alınıyor. Ana programlar dışında belediyelerin de kendi ilçelerinde etkinlikler ve programlar düzenlemeleri, her açıdan bütün imkanlarını hazır bulundurmaları gerekiyor" dedi.

BELEDİYE ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ

100'üncü yıl kapsamında alınan tedbirlerin önemli ve gerekli olduğunun altını çizen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Mart tarihi itibariyle şehir içinde süslemelerin yapılmaya başlanacağını söyledi. Toplantıda yaptıkları hazırlıklar ve projelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Avustralya Konsolosluğu'yla ortaklaşa bir sergi açtıklarını, 100'üncü Yıl Halk Oyunları Festivali planladıklarını belirtti. Tarihi Kentler Birliği'nin Çanakkale'de buluşması olduğunu hatırlatan Başkan Ülgür Gökhan, 400'e yakın belediye başkanının kente geleceğini söyledi. 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş da, 18 Mart'ta şehit torunlarını Çanakkale'de buluşturacak projenin hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 100'üncü Yıl Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement