CHP'li Aldan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Aldan Açıklaması

"Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni yapılanma yollarına başvuracaktır.

08.01.2015 16:21

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni yapılanma yollarına başvuracaktır. Buna meydan vermemek lazım. Yüzde 5 ya da yüzde 3 barajı olabilir" dedi.

CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ile Aldan, Dalyan'da bulunan İztusu Plajı'nın Ortaca Belediyesi'ne ait bir şirketten alınarak, özel bir şirkete kiraya verilmesi konusunda basın toplantısı düzenledi.

Paris'te ve İstanbul'da yapılan terör saldırılarını kınayarak sözlerine başlayan Demir, İztusu Plajı'nın dünyaca ünlü, 4.5 kilometre uzunluğa sahip plaj olduğunu söyledi.

Demir, plajın Caretta Carettalar için önemine işaret ederek, plajın belediyeden alınarak, bir gecede kurulan şirkete peşkeş çekildiğini öne sürdü.

Geçen yıl bin 908 Caretta Carettanın karaya çıktığını ve yarısının yuva yaptığını belirten Demir, plaj özel şirkete devredildikten sonra avukatların 8 ayrı dava açtığını anımsattı. Demir, 29 Aralık günü plajın kağıt üzerinde teslimatı yapıldıktan sonra, üç araç ve bir vinçin yoğun yağış altında plaja hareket ettiğini kaydederek, "Saat 18.00'den sonra orada ışık bile yakılamazken, sandalye bile konulamazken, araçlar oraya girdi ve orada kaldı" dedi.

Nurettin Demir, plajın devredildiği şirketin yöneticilerinden birisinin bölgedeki AK Parti'li bir yönetici olduğunu iddia etti.

Konuyu ilettikleri valiliğin duruma el koyduğunu ve konuyla ilgili gerekli soruşturmanın açıldığını ifade eden Demir, "İztusu plajı halkındır ve mutlaka halkın olmalıdır. Buradaki Carette Carettaları koruyacak bir sistem kurulmalı ve orayı halkın temsilcileri işletmeli" dedi.

Aldan da Muğla'nın en önemli finans kaynağının tarım ve turizm olduğunu söyleyerek, İztusu plajı ile ilgili tepkinin, "bir kaç insanın tepkisi" gibi düşünülmemesi ve plajların kişisel rant aracı olarak kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Aldan, plajın ihale yapılmadan şirkete verildiğini ileri sürerek, Ortaca Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında, plajla ilgili kira sözleşmesinin halen devam ettiğini söyledi.

"Olay Kemal Sunal filmi gibi"

CHP'li Aldan, tapelerin imha edilmesi ile ilgili soru üzerine, Soruşturma Komisyonu'nun tapeleri imha yetkisinin olmadığını söyledi. CMK'un, "Derhal imha edilir" hükmünün, bir tarafın masum, diğer tarafın şüpheli olduğu hallerde geçerli olduğunu, iki taraf da şüpheli ise imha edilemeyeceğini kaydetti.

Ömer Sühal Aldan, "Bu tapeler komisyon üyelerine verildi. Mısır'daki sağır sultan bile bu tapelerden haberdar, internette boy boy görünüyor. Tapeleri imha edeceklerse, tutanakları neden komisyon üyelerine verdiler, neden başlangıçta imha etmediler. Çünkü 2015 yılının başından itibaren sağlam irade devreye girdi. İlerleyen zamanda, bütün telefon görüşmelerinin tapeleri imha edilecektir, bunun altyapısı hazırlanmaktadır. İmha edilirse çok yanlış bir şey yaparlar ve bu suçtur. Olay Kemal Sunal filmi gibi, herkesin elinde bu var ama 'biz bunu imha edeceğiz' diyorsunuz. Film bütün sinemalarda oynuyor ama Ankara'daki sinemalarda bunu yasaklıyorsunuz. Geçmişte Yıldırım Akbulut'a, 'arşivde epey dosya birikti, bunları SEKA'ya göndereceğiz' diyorlar; o da 'birer fotokopi çekin' gönderin diyor. Bu da buna benziyor" diye konuştu.

CHP'li Aldan, "yüzde 10 barajı" ile ilgili soruya, "Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni bir yapılanma yollarına başvuracaktır. Buna meydan vermemek lazım. Yüzde 5 ya da yüzde 3 barajı olabilir. Türkiye'de artık koalisyon dönemi başlıyor, AK Parti'nin oylarından da bu görülüyor. HDP barajı aşamazsa sokaklarda yeni bir yapılanmanın önü açılır. İnsanları Parlamento'dan uzaklaştırmamak lazım. Devlet Başkanlığı'na giderken, insanları buna zorlamamak lazım. İktidar büyük bir aymazlık içinde ve Türkiye'nin geleceği adına endişeliyim. Parlamento dışında kalan birim şehir meclisleri oluşturacaktır. KCK denen bir yapılanma var zaten; KCK, biraz daha legalize, görünür bir yapıya doğru gidecektir" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement