Çorum, Kastamonu, Sinop ve Tokat'ta Eğitime Kar Engeli - Son Dakika
Yerel

Çorum, Kastamonu, Sinop ve Tokat'ta Eğitime Kar Engeli

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede eğitime bugün ara verildi.

04.01.2016 09:38

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kent merkezi ile Boğazkale, Bayat, Oğuzlar, İskilip ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 5 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

-Kastamonu

Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

Alınan bilgilere göre, Kastamonu'nun şehir merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt  ilçelerinde ise bugün ve yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

-Sinop

Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullar da kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavlar da bir gün ertelendi.

-Tokat

Tokat'ın Zile ve Pazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, "Zile ve Pazar ilçelerimizde taşımalı eğitime bir gün ara verdik. Merkez ve diğer ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Bu anlamda da değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Şu an için Zile ve Pazar ilçelerimizdeki taşımalı eğitimin haricinde okullarımızda eğitim veriliyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum, Kastamonu, Sinop ve Tokat'ta Eğitime Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement