Çorum Valisi Kara Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Çorum Valisi Kara Göreve Başladı

Çorum Valisi Kara Göreve Başladı

Çorum Valisi Ahmet Kara, toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Çorum’u birlikte yöneteceklerini söyledi.

29.09.2014 15:14

Çorum Valisi Ahmet Kara, toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Çorum'u birlikte yöneteceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın son valiler kararnamesi ile Çorum'a atanan Vali Ahmet Kara göreve başladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve protokol üyeleri tarafından valilik önünde karşılanan Kara, daha sonra makamına geçerek açıklamalarda bulundu.

Kişi kahramanlığının artık bittiğini, böyle bir dönemin geride kaldığını, ekip çalışmasının geçerli olduğunu dile getiren Vali Kara, "Çorum'u tüm paydaşlarıyla birlikte el ele yöneteceğiz. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile oluruz. Eksikliğimiz, yanlışımız olabilir, bunları karşılıklı istişare ile gidereceğiz. Hepinizin huzurunda söz veriyorum, ihmalim kesinlikle olmayacak. Ben iç disipline önem veren bir kişiyim. Hep birlikte halkımızın, Çorum'un hizmetinde olacağız" diye konuştu.

Bitlis- Diyarbakır yolunda meydana trafik kazasında şehit olan polis memuru Fatih Sağır'ın İskilip'teki ailesini ve kabrini ziyaret ederek göreve başlayacağını açıklayan Vali Kara, bu ziyaretin ardından Çorum'daki diğer sorunlara el atacağını belirtti.

1980 yılında Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bir ay boyunca görev yaptığını, o dönemde Çorum olaylarının yaşandığını, Çorum'u o dönem toplumsal yönüyle tanıdığını dile getiren Kara, şimdi ise bu kente hizmet etmenin nasip olduğunu ifade etti.

Devletin Çorum'da kırsal kalkınmaya destek verdiğini, ancak Çorumlunun kendi ayakları üzerinde durabilmiş, sanayileşmenin hızlı olduğu, sürekli gelişen bir şehir olduğunun altını çizen Kara, Çorum'un daha fazla gelişmesi, kalkınması için gereken çalışmaları hep birlikte yapacaklarını kaydetti.

Çorum'un demiryolu ve hızlı tren yatırımı ile özel olarak ilgileneceğini vurgulayan Vali Kara, "Demiryolu mutlaka bu bölgeden geçmesi gereken elzem bir yatırım. Bu konuyla özel olarak ilgileneceğim. Hükümetimiz ulaşım alanında fevkalade başarılı. Ulaşımın her alanında atılımlar yaşandı. Hükümet ulaşıma önem veriyor, ben de hükümetin bir temsilcisi olarak ulaşıma önem vereceğim. Bir bölgeye yatırım yapılacaksa öncelikle ulaşım altyapısının güçlü olması gerekiyor. Ulaşım olacak ki yapılan yatırım karşılığını bulsun. Ben de vali olarak hızlı tren konusuyla özel olarak ilgileneceğim" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Valisi Kara Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement