Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinde Vali Oğuz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinde Vali Oğuz'a Ziyaret

Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinde Vali Oğuz\'a Ziyaret

Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Birlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve yönetim kurulu üyeleri Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

15.12.2011 20:01

Ziyaretçilerini makamda kabul eden Vali Memduh Oğuz, hayvancılığın Isparta için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Vali Oğuz konuşmasında; "Isparta Vilayetinde çok önemli bir sivil toplum örgütü olan Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ziyaretinden çok memnun oldum.

Isparta için hayvancılık konusu önem itibariyle ilk sıralarda yer alan bir konudur. Hayvancılık aynı zamanda ülkemiz için milli bir meseledir. O nedenle bir bütünlük halinde, bir ana başlık halinde ele alınması lazım. Bu bütünlüğün içerisinde büyükbaş ve küçükbaş diye temel iki ayırım yapıyoruz. Biz Isparta'da ikisine de çok önem veriyoruz ve rasyonel yapanları destekliyoruz" dedi.

Yıllarca özellikle keçi olmak üzere küçükbaş hayvancılığın ihmal edildiğini belirten Vali Oğuz; "Bu gün biz bu tarihi borcumuz ödüyoruz, alacaklarını iade ediyoruz. Hep söylüyorum, kendisine, ailesine ak keçili, karakeçili, ak koyunlu, Karakoyunlu isimlerini vermiş bir millet keçiyi hakir görebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi?

Tarih tekrar doğruyu buldu ve 6111 sayılı torba kanunda bu konu yeniden düzenlendi. Orman idaresi söylemini daha önce orman zararlısı diye ilan ettiği, itham ettiği keçiye bugün keçi bir orman ürünüdür diye slogan haline getirdi. Hatta orman yangınlarıyla ilgili çok pozitif faydaları olduğu belirlendi. Bu bir milattır, çok sevindiricidir.

Geçtiğimiz günlerde Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar ilimizi ziyaret etti. Burada mevzu oldu keçi tüylerinin Suudi Arabistan'a çadır bezi olarak satılmasında çok yüksek bir pazar olduğunu gördük. Ne kadar dokursanız tamamını biz alırız diyorlar.

Biz keçi kılını satıyoruz başkaları çadır bezi olarak dokuyor ve biz 1 kazanıyorsak onlar 15 kazanıyor. Bu bir rant ise eğer, bunu Isparta'ya çekmemiz lazım" dedi.

Önümüzdeki hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının ilimize geleceğini kaydeden Vali Oğuz; "Sayın Bakanımızın katılımlarıyla bir soğuk hava deposunun açılışını ve Şarkikaraağaç Çiçekpınar'da 5 köyümüze 180'er adet büyükbaş hayvan dağıtım töreni düzenleyeceğiz. Hedefimiz Isparta'yı Dünya'da hem hayvancılıkta hem de tarımda önemli bir merkezi yapmaktır. Bu yaklaşımla Isparta hayvancılıkta Türkiye'nin en önünde olacaktır.

Önümüzdeki günlerde ilçelerimizde bu konuyla ilgili tüm ilgili birimlerin katılımlarıyla çalıştay yapacağız. Allahın izniyle bu konuda beraberce güzel işler yapacağız" dedi.

Birliğin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Veysel Ayhan; "Sayın valim 2285 üyemiz adına sizleri ziyaret ediyoruz, bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugün itibariyle Isparta genelinde 139.637'si koyun, 92.230'u keçi olmak üzere toplamda 231.867 adet doğum yapmış anaç hayvanımız desteklemeden yararlanmıştır.

Zati âlinizin ilimizde görev yapmaya başlamasıyla birlikte küçükbaş hayvanda önemli bir artış olmuştur. Bu artış üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmeniz sayesinde olmuştur, katkılarınızdan dolayı üyelerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinde Vali Oğuz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement