Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKAN ALBAYRAK: SAKIN YALANLARA KULAK ASMAYINENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'da gençlerle buluştu, anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

29.03.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ALBAYRAK: SAKIN YALANLARA KULAK ASMAYIN

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'da gençlerle buluştu, anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Bu düzenleme bugün Cumhurbaşkanından sonrası için geçerlidir. Bu ülkenin başında öyle bir lider var ki? Belediye Başkanı olduğundan bugüne kadar oturduğu makamlardan güç alan değil güç veren lider oldu. Sakın yalanlara kulak asmayın, asanları uyarın"

Öğle saatlerinde Trabzon'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti, ardından da AK Parti Gençlik Kolları tarafından Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 'Genç Kürsü- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışalım' adlı programda konuştu.

Referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Albayra, gençlere 18 maddelik değişikliği iyi okuyup analiz etmeleri tavsiyesinde bulundu. 15 Temmuz'un tarihi bir süreç olduğunu belirten Bakan Albayrak şunları söyledi:

" Tüm maddeleri açıklamayacağım ama şu tavsiyede bulunacağım; akli selim her Türk vatandaşı açıp bu maddeleri okusun. Birileri gibi, kafadan retçiler gibi yapmamak lazım. Bu maddeler ne anlatıyor? Evet. Niçin evet? Hayır. Niçin hayır? Bu 16 maddeyi okuduktan sonra sloganik değil hakikaten gelecek, ümit, umut, büyük Türkiye idealine hizmet edecek mi bu evet? Birilerinin sahte korkularına, özellikle son 15 yıldır sloganik ve provakatif, içi boş söylemlerine mi hizmet edecek? Bunu görmemiz lazım. Onun dışında istediğimiz kadar kendimizi parçalayalım, istediğimiz kadar laf gemisinde söz pişirelim, hakikat dairesinde, 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' manasında bunu değerlendirmemiz gerekir. Çünkü Türkiye özellikle 15 yıllık büyük Türkiye yolculuğunun son 3-5 yılında çok farklı badireler atlattı. Buna şahit miyiz? Özellikle son 40 yıldır bugünler için hazırlanan 2 tane büyük örgüt deşifre oldu. Biri PKK, diğeri FETÖ. Birisi demokrasi, saz, söz, güvercin hikayesinin arkasına sığındı, 7 Haziran'dan sonra hakiki resim ortaya çıktı. Diğeri de hayır, hasenat, himmet, diyalog ve sohbet çerçevesinde en kıymetli varlığımız olan, genç nesillerimizin beynini yıkayarak 15 Temmuz ile neticelenecek bir süreç var. Öyle bir süreç ki kendi milletine, kendi devletine ihanet edebilecek seviyede beyinleri yıkanmış, ihanet sarmalına sarılmış bir nesil. Onun için 15 Temmuz tarihi bir süreçtir."

ÇOK KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Gençlere seslenen ve son yüzyılın en kritik genç nesli olduklarını vurgulayan Bakan Albayrak şöyle devam etti: "Çok kritik günlerden geçiyoruz gençler. Niye gençler? Kendime sorduğum sorudur. Her genç neslin kendine sorduğu bir sorudur; 'En zor bizim zamanımız.' Ama iş bir önceki nesle gittiği zaman, herkes kendi nesli özelinde bir sonraki nesli hor görür. Rahmetli ninem bile babama şunu derdi; 'Habu babanız neler çekti?' Hep bu eleştirisel bakış açısıyla size bakılır. Ancak her nesil kendi içinde zorluk ve sıkıntılar yaşasa da benim kanaatim, son 100 yılın en önemli, en kıymetli, en kritik genç nesli sizin neslinizdir. Bunu çok net söylüyorum. Sizi gaza getirmek için falan değil. Bugün ülkemizde ve bölgemizde küresel düzeyde yaşanan büyük bir yüzyıllık kırılmanın eşiğindeyiz. ve tüm bu arifeyi yaşarken toplumu, ülkeyi geliştirecek olan en önemli nesil olan genç nesil sizlersiniz. Onun için fikir sahibi olacağız. Sloganik olmayacağız. Fikir sahibi olmanız için öncelikle de bilgi sahibi olmanız lazım."

'YALANLARA KULAK ASMAYIN, ASANLARI UYARIN'

Tarihi bir dönemden geçildiğini ifade eden Bakan Albayrak şunları söyledi:

"Son 100 yılın en kritik gençliği iseniz tarihi dönemlerden geçtiğimiz bu dönemlerde, sizde 60 sene sonra, 50 sene sonra torunlarınıza bugünleri ağlayarak anlatmak istemiyorsanız, Türkiye'nin 15 yılda nereden nereye geldiğini kalbinde zerre vicdanı olan herkese şunu sormak lazım; '15 Sene öncesinin Türkiye'si, demokrasi olarak, istikrar olarak neredeydi, bugün nerede?' Eline vicdanına götüren herkes bu soruya samimiyetle cevap vermeli. Geldiğimiz bu büyük kırılma ve gideceğimiz istikamette kimler yolumuza taş koydu? Kimler sesimizi kısmaya çalışıyor? Kimler, ihanet şebekeleri ve maşalar, bu ülkede geleceğin nesline kast etmeye çalışıyor ' Bunu görmemiz lazım. Esas konu budur. 16 Nisan da bu istikamette, tam da bu istikamette bugün sahip olunan güçlü liderliğin yanıltmaması gereken resimdir. Bu düzenleme bugün Cumhurbaşkanından sonrası için geçerlidir. Bu ülkenin başında öyle bir lider var ki' Belediye Başkanı olduğundan bugüne kadar oturduğu makamlardan güç alan değil güç veren lider oldu. Sakın yalanlara kulak asmayın, asanları uyarın."

'GÖNÜLDEN TRABZONSPORLUYUZ'

Konuşmaları sonrasında Trabzonsporlu olduğu hatırlatılan ve kulübe destek açısından değerlendirmesi sorulan Bakan Albayrak şu yanıtı verdi: "Gönülden Trabzonsporluyuz. Desteklemeye devam edeceğiz. Eskisi kadar vaktimiz yok. Eskiden belki maçlara geliyorduk ama vaktimizin önemli kısmını Enerji Bakanlığı için dört bir tarafı gezerek harcıyoruz. Büyük oğlan Ahmet Akif başımın etini yiyor, 'maça gitmedik' diye. Trabzonspor'un coşkulu atmosferinin olduğu yeni stadımızda bir maça da gelmek istiyoruz. Trabzon'un dışındakiler, gurbetteki Trabzonsporluluk daha da önemli. Yurt dışındaki gurbettekiler için daha fazla. Trabzon iyi oldukça, saha neticeleri, oynadığı futbol, şehrin bütünleşmesi daha iyi olacak. Trabzon'un birkaç konuda mesafe kat etmesi lazım ki şampiyonluk gelsin. Bir şehrin bütünleşmesi lazım."

BU ÜLKENİN REJİMİ CUMHURİYET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 16 Nisan'da 'evet' çıkması halinde rejimin değişeceği yönündeki iddialara ilişkin soruyu da, "Yalandan kim ölmüş? Bu ülkenin rejimi Cumhuriyet. Cumhuriyet ne demek? Adı üstünde cumhurdan, halktan gelir. 80 yıldır ilk defa bu dönemde milletin iradesinin Ankara'daki bürokratik oligarşiden alınarak halka teslim edildiği bir dönem. Cumhuriyetten geri dönüş yok. 15 Temmuz'da kalkışma yapanlara karşı bu millet çıplak elleriyle tanklara, toplara, F-16'lara karşı durdu mu? Adam 'rejim değişecek' diyor. Ne değişecek? Sistem değişecek" diyerek yanıtladı.

'BUGÜNKÜ SIKINTI OLMAYACAK'

Albayrak, salondaki bir öğrencinin, 'Yeni sistemde Cumhurbaşkanı yardımcılarının yetkileri nasıl olacak?' şeklinde sorusu üzerine de, "Yeni sistem icrai olarak Cumhurbaşkanı dışında bakanlar falan seçilmiş olmadığı için, Başkanın verdiği yetki kadar fonksiyonu ifade edecek. Aynı milletvekili gibi yasal sorumluluklar ve hükümlüklerle. En güzel tarafı ne olacak biliyor musunuz? Bugünkü sıkıntı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Albayrak'ın ziyaretleri

-Bakan Albayrak'ın konuşması

-Detaylar

(Haber: Fatih TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TRABZON-DHA

BOYUT: 216.40 MB - SÜRE: 6 dakika 47 saniye.

===========================================================

CHP'Lİ İNCE, BAŞBAKAN YILDIRIM'A YÜKLENDİ (EK)

2)"RAKİBE BAŞARILAR DİLENİR, YALANCI DENMEZ"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'hayır' mitingleri kapsamında Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki programının ardından Akhisar'a geçti. Ellerinde Türk bayrakları olan coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İnce, eski belediye binası önünde otobüs üstünden halka seslendi. CHP'li İnce, "Dün ilk defa bir şeyi gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı. Hayır çadırını ziyaret etti. Ben ve diğer CHP'liler, yıllardır karşımızda olanlara hep ziyaret ederken başarılar dilemişizdir. Ama Cumhurbaşkanı hayırcıların sorularına verdiği cevaplarda 'Bilmiyorsunuz. Sizin lideriniz yalancı' gibi sözler sarf etti. Bu, cumhurun lideri Cumhurbaşkanına yakışır mı? Ziyaretlerde rakiplere başarılar dilenir, yalancı denmez" dedi..

Referandum için hayır ya da evet diyen kimsenin terörist olmayacağını söyleyen İnce, "Başbakan bizim yurt sathına yayılıp yaptığımız çalışmalarda, genel başkanlık yarışı yaptığımızı söylemiş. Başbakan önce kendi partisine baksın. Kendisinden önce başbakan olan Davutoğlu, nasıl partinin genel başkanlığından indirildiğini, kendisine Başbakanlık verildiğini sorgulasın. Halka yapılacak anayasa değişikliğinin ne getireceğini, maddelerle anlatamıyorlar. Yok, 'Hayır verenler terörist, yalancı, ülkenin şaha kalkacağını engelliyorlar' diye bağırıp çağırıyorlar. Aylardır karşılıklı olarak istenen yerde tartışmaya katılamıyorlar. Biz ve sizlerin sadece tek düşüncesi Cumhuriyete sahip çıkmak, demokrasiye sahip çıkmak, tam bağımsız adalet sisteminin sağlanmasını, insan haklarının her vatandaşa eşit uygulanmasıdır. Bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Salihli ve Alaşehir'de de halka seslenecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

CHP'li Muharrem İnce konuşma

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Haldun AKYÜZ, Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

======================================================

3)ŞANLIURFA VALİSİ: AYDA 5- 6 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNÜYOR

ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna, ayda 5- 6 bin Suriyelinin, Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütlerinden temizlenen bölgelere dönüş yaptığını söyledi

Vali Güngör Azim Tuna, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Tuna, burada ülkelerine dönüş için işlem yaptıran Suriyelilerle görüştü. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütlerinden temizlenen Cerablus ve El Bab bölgelerine dönüşlerin devam ettiğini ve ayda 5- 6 bin dolaylarında Suriyelinin ülkesindeki güvenli bölgelere gittiğini ifade eden Vali Tuna, şunları söyledi:  "En son aldığımız rakamlardan şunu anlıyoruz; günde 30- 40 aile geri dönüş için başvuru yapıyor ve onların işlemleri yapılıyor. Bu da ayda toplamda 5 bin, 6 bin kişinin Suriye'ye geri döndüğünü gösteriyor. Bunlar nereye dönüyor? Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Carablus, Azez, El Bab ve Çobanbey gibi şehirlerde artık bir huzur ortamı tesis edildi. Bunu gören insanlar da hemen kendi memleketlerine dönmeye başladılar. Bu sayı gittikçe de artıyor. Bunu buradaki resmi rakamlardan da net bir şekilde görebiliyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

İl Göç İdaresini ziyaret eden Vali Güngör Azim Tuna

Yetkililerden bilgi alan Vali Tuna

Vali Tuna'nın açıklama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 477 MB

============================================================

4)EŞİNİN GÖREVDEN ALINMASINDAN SORUMLU TUTTUĞU DOKTORU TABANCAYLA YARALADI, İNTİHAR ETTİ

AKSARAY'da emekli polis memuru 52 yaşındaki Necmi Sarı, hemşire eşinin görevden alınmasından sorumlu tuttuğu aile sağlık merkezinde görevli 30 yaşındaki Dr. Hüseyin Ağır'ı, karnından tabancayla yaraladı. Dr. Ağır tedavi altına alınırken, otomobiliyle kaçan Sarı, Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'nde başına ateş ederek intihar etti.Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Aksaray'ın Eskil İlçesi'ne bağlı Bozcamahmut Köyü'ndeki Bozcamahmut Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Daha önce Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nde trafik polisi olarak görev yapan emekli polis memuru Necmi Sarı, Bozcamahmut Aile Sağlık Merkezi'ne gidip, iddiaya göre hemşire eşi Şener Sarı'nın görevden alınmasından sorumluğu tuttuğu Dr. Hüseyin Ağır ile tartışmaya başladı. Sarı, tartışma sırasında çalışma döneminden kalma beylik tabancasıyla, Dr. Ağır'ın üzerine ateş açtı. Karnından yaralanan ve kanlar içinde kalan Ağır'a ilk müdahaleyi aile sağlık merkezindeki mesai arkadaşları yaptı. Ardından çağrılan ambulansla Aksaray Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Ağır'ın, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

KIRIKKALE'YE KAÇTI

Saldırgan Necmi Sarı da otomobiliyle kaçmaya başladı. Bunun üzerine başta Aksaray'daki jandarma ve polis kaçan Sarı'nın peşine takıldı. Sarı, yaşanan kovalamaca sonucu Konya üzerinden Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi yakınında, jandarma tarafından önü kesilince, aracından inip tabancayla başına ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Sarı, olay yerinde hayatını kaybetti. Sarı'nın hemşire eşi Şener Sarı'nın da Antalya'da ailesinin yanında olduğu belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Aile Sağlık Merkezi'nin dışından detay

Jandarmanın inceleme yapması

Yaralının acıl servise girişi

Genel ve detay

Ölen ve yaralının vesikalıkları

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

====================================

5)DEHŞET SAÇAN KOCA GÖZALTINDA(HABERİNE EK GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ)

Görüntü Dökümü

-------------------------

İskenderun Adalet Sarayı tabelası

Katil zanlısı babanın polis aracından indirilmesi

'Pişmanım ' demesi

Adliyeye girişi

SÜRE: 38"

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(HATAY),

====================================================

6)TÜKETİCİLER DERNEĞİ BAŞKANI: BANKALARA KREDİ BORCU OLANLAR EMEKLİLER PROMOSYON ALAMIYOR

BURSA Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankalara kredi borcu olan ya da kredi kartı borcunu yapılandıran emeklilerin banka promosyonu alamadığını iddia etti.

Merkez Osmangazi İlçesi Haşim İşcan Caddesi'ndeki dernek binasında basın açıklaması yapan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların emeklilere ödemeye başladığı promosyonlarda sıkıntı çekildiğini söyledi. Sicil affı kapsamında olanlar ile bankalara borç ödemesi devam eden ve PTT Bank'a maaşı yatan emeklilerin promosyon alamadığını iddia eden Yılmaz, şöyle dedi:  "Derneğimize çok sayıda şikayetler geldi. Bu şikayetlerden birincisi; son 1 ya da 2 yıl önce maaşını başka bankalara taşıyan emeklilere, '3 yıllık taahhüttünüz var' denilerek ödeme yapılmıyor. İkincisi; Sicil affı kapsamında olanlar, yani kara listede olanlara sicil affına rağmen ödeme yapılmıyor. Uygulamada bankalar sicil affını dikkate almıyor. Üçüncüsü; Bankalara kredi borcu olanlar, bankalara olan borcunu yapılandıranlar ve PTT Bank'a maaşı yatanlar promosyon alamadıklarını belirtiyorlar." Bankaların emekli vatandaşları mağdur ettiğini iddia eden Yılmaz şöyle devam etti:

"Emekli, sicil affına rağmen, borcunu düzenli olarak ödediği halde, bankaya yatan maaşına rağmen neden promosyon alamıyor, mağdur ediliyor? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu denetim yapmaya çağırıyoruz. Emeklileri üzmeden, kırmadan, yormadan ödemelerini yapınız. Emekliler sahipsiz ve savunmasız değildir. Yanlış hesap Bağdat'tan değil, yargıdan dönecektir. Emeklileri mağdur etmeye hiçbir bankanın hakkı yoktur."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yılmaz'ın konuşması

(Boyut: 211 mb)(Süre: 1,50 dakika)

BURSA/DHA

===================================================

7)SÜRÜCÜ KAZAYI UCUZ ATLATTI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki 45 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü, kazayı yaralanmadan atlattı.

Kaza, bugün saat 13.20 sıralarında, Marmaris- Muğla Karayolu'nun 6'ıncı kilometresindeki Kara Dere Mevkii'nde meydana geldi. 40 yaşındaki Bülent Zeybek, yönetimindeki 48 SE 610 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini, virajda kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, demir bariyerlerin bulunmadığı toprak alana girerek yaklaşık 45 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazayı ucuz atlatan ve yaralanmayan sürücü Zeybek, emniyet kemerini çözerek kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. Karayoluna tırmanan ve otostopla Marmaris Devlet Hastanesi'ne giden Zeybek her ihtimale karşı sağlık kontrolünden geçti. İhbar üzerine kaza yerine gelen polis, inceleme yaptı. Daha sonra çağrılan vinç, hurdaya dönen otomobili uçurumdan çıkartarak otoparka götürdü. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, kaza yerine gelip bilgi aldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

Karayolundan görüntü

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya'nın kaza yerine gelerek ekiplerden bilgi alması

Aracın bulunduğu uçurum genel görüntü

Ekiplerin halat yardımıyla uçurumdan çıkışı

(Toplam: 1dakika 7 saniye-95,7MB görüntü )

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement