Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

"Eşimle öldürdüğü arkadaşı, benden para sızdırmak için tezgah kurmuş"Konya'da, 39 yaşındaki Erdal Tursun'u eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla öldüren 31 yaşındaki Mehmet Acar'ın aynı yaştaki eşi Elanur Zümrüt Acar, ikilinin kendisinden para sızdırmak için tezgah kurduklarını öne sürdü.

22.11.2016 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Eşimle öldürdüğü arkadaşı, benden para sızdırmak için tezgah kurmuş"

Konya'da, 39 yaşındaki Erdal Tursun'u eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla öldüren 31 yaşındaki Mehmet Acar'ın aynı yaştaki eşi Elanur Zümrüt Acar, ikilinin kendisinden para sızdırmak için tezgah kurduklarını öne sürdü.

Antalya'da yaşları 3, 4 ve 6 yaşındaki çocuklarıyla birlikte bir otelde kalan Elanur Zümrüt Acar, cinayet öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Olayların çocuklarının babası Mehmet Acar'dan kaynaklandığını söyleyen Acar, "Ben, eşim ve çocuklarımla İsveç'te yaşıyorduk. Haziran ayının sonuna doğru eşim bana sebepsiz yere şiddet uygulayıp, öldürmeye kalktı. İsveç polisi onu yurt dışına çıkardı. O da Sırbistan üzerinden Türkiye'ye gelmiş. Eşim Sırbistan'da, öldürdüğü Erdal Tursun ile tanışmış. Tabi ben tanıştıklarını sanıyormuşum. İlerleyen zamanda onların eskiden beri tanıştığını anladım. Bir süre sonra eşim bana Erdal Tursun'un cep telefonundan küfürlü ve tehdit dolu mesaj attı. Ardından Erdal denen kişi beni aradı. Ben de eşimin Türkiye'ye gidip gitmediğinden emin olmak için Erdal Tursun'la mesajlaşmaya başladım. Mehmet'in Türkiye'ye gittiğinden emin olduktan sonra Erdal Tursun'u arayarak, kendisine 'Kusura bakmayın, ben Mehmet Acar'ın eşiyim. Kendisinden ayrıldık. Onu Türkiye'ye gittiğinden emin olmak için sizinle mesajlaştım. Hakkınızı helal edin' dedim ve telefonu kapattım" diye konuştu.

'BENDEN HER AY 1000 TL ALIYORDU'

Bir süre sonra Erdal Tursun'un kendisine tekrar mesaj atmaya başladığını aktaran Elanur Zümrüt Acar, kendisine 'Çocuklarının babası olmak istiyorum' dediğini kaydetti. Böyle bir ilişki yaşamak istemediğini Erdal Tursun'a anlattığını belirten Acar, şöyle devam etti:

"Ben yurt dışında kozmetik işi yapıyorum. 8 yıl evli kaldığım eşim Mehmet Acar, dini duygularımı sürekli istismar ederek, benden her ay sadaka niyetiyle 1000 TL alıyordu. Ben de ihtiyacı olduğunu düşünerek veriyordum. Meğerse kandırılmışım. Zamanla Erdal Tursun'la evlenebileceğimi düşündüm. Resmi olarak boşanmak için avukata vekalet vermek amacıyla Türkiye'ye geldim. Türkiye'ye geldiğimde Erdal Tursun'la görüştüm. Erdal birazı toplu, birazı da parça parça olmak kaydıyla benden 70 bin TL aldı. Ondan sonra zaten ortadan kayboldu."

Tekrar ortaya çıktıktan sonra 2- 3 hafta arayla Erdal Tursun'a her görüştüğünde para vermeye devam ettiğini iddia eden Elanur Zümrüt Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meğerse en başından beri Mehmet Acar ile Erdal Tursun bu tezgahı birlikte kurmuş. Herkes bana bunu söylemesine rağmen inanmıyordum. Neticede Mehmet Acar çocuklarımın babasıydı ve ona bu iddiayı konduramıyordum. Beni dolandırdığını anlayınca Erdal Tursun'u polise şikayet ettim. Erdal'ın ağabeyi, kardeşinin Sırbistan'da evlendiğini ve 22 yıldır başka insanları da dolandırdığını söyledi. Hatta kardeşinden uzak durmam gerektiğini, verdiğim parayı başımın gözümün sadakası saymamı ve çoluk çocuğumu kurtarmamı öğütledi. Ben de İzmir'den Alanya'ya geldim."

'BENİ 70 BİN TL DOLANDIRDI'

Bir hafta önce Mehmet Acar'ın kendisini aradığını sözlerine ekleyen Elanur Zümrüt Acar, "Güya Erdal Tursun, eşim Mehmet Acar'ı arayarak kellesini ortaya koyarak çocuklarımı kendisine vermek üzere kaçıracağını söylemiş. Bu hem beni 70 bin TL dolandırdı, hem de ara ara beni arayıp, 'Ben seninle evleneceğim. Evlenemezsem intihar edeceğim. Ben borç batağına girdim' gibi sözler sarf ediyordu. Ben eşimle konuştuktan sonra Erdal'ın aramaları sıklaştı. İşte o an eşimle Erdal'ın işbirliği içerisinde olduğunu anladım ve çocuklarımın babasına 'Siz Erdal'la anlaştınız galiba. Çünkü 2- 3 hafta arayla arayan Erdal, kendisinden bahsettiğin an beni aramaya başladı' dedim. Akıllarınca ikisi de benim ağzımdan laf alıp, nerede olduğumu öğreneceklerdi. Artık bunlar nasıl bir işbirliği yaptı bilmiyorum. Eşim Erdal'la evlenmek üzere olduğumu öğrenince böyle bir cinayeti işlemiş olabilir" diye konuştu.

Yaşanan olaylarda kendisinin hiçbir suçu olmadığını aktaran Elanur Zümrüt Acar, "Eşim bana şiddet uygulayıp, çocuklarımı ölümle tehdit ettiği için yurt dışına çıkarılmıştı. Eşim bunu hiç hazmedemediği için cinayeti benim azmettirdiğimi söylemiş. Bana gelirken Allah onlara kendi cezalarını verdi" dedi.

'ALLAH ONLARI KENDİ ELLERİYLE CEZALANDIRDI'

Eşinin cinayetten önce kendisini aradığını kaydeden Elanur Zümrüt Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eşim çocuklarımla birlikte nerede olduğumu bildiğini ve Erdal'la birlikte geleceğini söyledi. 3.5 aydır tanıdığım Erdal'ı güya 2 yıldır tanıyormuşum. Eşim böyle söyleyerek, tüm çocuklarımın da Erdal'dan olduğunu iddia etti. Erdal'ı 2 yıldır tanıyorsam, 6 yaşında nasıl kızım olur? Eğer Mehmet Acar ve Erdal Tursun benim yanıma gelselerdi, çocuklarım ve ben zarar görecektik. Çünkü bunlar silah alışverişi yapmışlar. Çocukların babası cinayette özel düzenekli bir silah kullanmış. Çocuklarımın babası bana Erdal'ın 6 silah aldığını söyledi. Eğer bize gelselerdi, ben ve çocuklarım belki yaşamıyor olacaktık. Başka insanların da canı yakacaktı. Allah, benim ruhum dahi duymadan onları kendi elleriyle cezalandırdı."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya'nın Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi'nde 19 Kasım Cumartesi günü saat 23.30 sıralarında arazide plakaları sökülmüş bir otomobilin yandığını görenler, itfaiyeye haber verdi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Otomobilde inceleme yapan ekipler, sürücü koltuğunda yanmış bir kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan otopside başına tabancayla bir el ateş edilen kişinin, Erdal Tursun olduğu belirlendi. Polis, cinayeti arkadaşı Mehmet Acar'ın işlediğini ortaya çıkardı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Röp: Elanur Zümrüt Acar

Çocuklarından görüntü

Haber- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

================================================

Yeni ürün 'urma' domatesi üreticisini güldürdü

Antalya'nın Aksu ilçesinde çiftçilik yapan Turgay Ateş, fide şirketinin tavsiyesiyle yeni domates çeşidi olan ve hurmaya benzerliği dolayısıyla adı 'urma' olan domates çeşidini yetiştirmeye başladı. Antalya'da bu domatesi ilk üreten kişi olan Turgay Ateş, verimi diğer domateslere göre daha düşük olan urma cinsini önce serasının küçük bir bölümünde yetiştirdi. Elde ettiği ürünün lezzetine hayran kalan Turgay Ateş, pazarda da domatesin alıcısında sıkıntı yaşamayacağını görünce 3 dönümlük iki serasında urma yetiştirmeye başladı. 3 yıldır bu domatesi yetiştirdiğini söyleyen Ateş, bu domatesin daha çok kahvaltıya yönelik olduğunu söyledi. Ateş, "Halde normal domates 1 liradan işlem görürken, bu domatesimiz 4 liraya rahatlıkla alıcı bulabiliyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Domateslerden detay

Seradan detay

Turgay Ateş'in açıklamaları

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ ANTALYA,

==================================================

PKK'nın hücre evi baskınında 8 üniversitelinin yargılanmasına devam edildi

Bolu'da, geçen 5 Nisan'da polisin hücre evi baskınında ölü ele geçirilen 2 PKK'lı teröriste yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 4'ü tutuklu 8 üniversite öğrencisinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat ekiplerinin Paşaköy Mahallesi'ndeki apartman dairesine yaptığı baskında, eylem hazırlığı yapan PKK'lı teröristler Serdar Kayaardı ve Ömer Bayram ile polisler arasında çatışma çıktı. Çatışma sonunda iki terörist ölü ele geçirildi. Evde 2 tabanca, 2 kalaşnikof tüfek, 4 el yapımı patlayıcı, 4.5 kilo C4 plastik patlayıcı, 2 intihar yeleği, değişik sayıda mühimmat ve mermi ele geçirildi.

Olayın ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde eğitim gören 8 öğrenci hakkında, 'teröristlere yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Giyasettin Ö., Bilal T., Mazlum E., Ahmet Y. hazır bulundu. Diğer 4 tutuksuz ise katılmadı. 10 tanığın dinlendiği duruşmada sanıklar, suçsuz olduklarını ve eğitim özgürlüklerinin ellerinden alındığını söyleyerek tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatlarından P.K, geçen ay tutuklanan HDP Bolu İl Başkanı Özgür Günaydın'ın savcılık ifadesinde, operasyonda öldürülen iki teröristi üniversite öğrencilerine inşaat işçisi olarak tanıtıp kalacak yerleri olmadığı için yanlarına yerleştirdiğini söylediğini belirtti. Avukat P.K., HDP İl Başkanı Özgür Günaydın hakkında hazırlanacak iddianamenin dosya ile birleştirilmesini talep ederken, öğrencilerin suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı, öğrencilerin tutuklu yargılanmasından kendisinin de rahatsız olduğunu ancak HDP İl Başkanı Özgür Günaydın hakkındaki iddanamenin hazırlanması sürecinde tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan sanıkların cezaevi aracıyla adliyeye getirilişi sırasında, aralarında BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan'ın da bulunduğu 10 kişilik grup, "Bolu'da PKK'lı istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Alan ve arkadaşları, adliye önünde bekleyen sanıkların arkadaşlarına da, "Canlı bombalara destek olmaya geldiniz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis, grubu uzaklaştırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Sanıkların adliyeye getirilişi

-Tepki gösterilmesi

-Güvenlik önlemleri

-Sanıkların adliyeden çıkarılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==================================================

Taş ocağının üstünde korku yaratan görüntü

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde taş ocağının üstündeki bölgede toprak kaymaları yaşanırken, oluşan yarıklar endişe yarattı.

Körfez İlimtepe Mahallesi'nde orman içerisinde bulunan taş ocağında dağın büyük bölümünde çalışma yapılırken, dağın üstündeki toprak kayması dikkat çekti. 5 iş makinesi çıkardıkları taşları gelen kamyonlara yüklerken, taş ocağının üstündeki tehlike ise endişe yarattı. Taş ocağının üstündeki alanda toprak kayması nedeniyle yarıklar oluşurken, yarıkların taş ocağının paralelinde ilerlediği görüldü. Olası bir toprak kaymasından endişe duyanlar belediyeye haber verdi. Körfez Belediyesi geçtiğimiz yıla kadar kendisinin işlettiği, daha sonra işletmeye verdiği taş ocağı ile gelen ihbar üzerine bölgeye ekiplerini göndererek inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Taş ocağından görüntüler

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/ KOCAELİ,

==================================================

Masaj salonlarına operasyon

ADANA'da 200 polisin katıldığı operasyonla kent merkezindeki masaj salonlarında uygulaması yaptı.

Ahlak Bürosu ekipleri, bölgelerine göre masaj salonlarına operasyon düzenledi. 30 masaj salonuna yapılan baskında merkezi çalışanlarının ruhsatı, işyeri ruhsatı ve müşterilerin kimlik sorguları yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis ekiplerinin masaj salonlarına girmesi

SÜRE: 01'06" BOYUT: 123 MB

Haber: Akif ÖZDEMİR-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

========================================================

Çocuğunun velayetini kaybeden kadın sinir krizi geçirdi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan 45 yaşındaki S.G (Sibel Güler), velayet davasını kaybedince icra yoluyla alınan çocuğu babaya teslim edildi. Gittiği polis merkezinde sinir krizi geçirip camları kıran S.G., ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bayramiç'te yaşayan S.G., 1 yıl önce boşandığı eşinin açtığı velayet davasını kaybetti. Bunun üzerine 2 oğlundan yaşı küçük olan ve kendisiyle yaşayan U.Ö.'nün velayeti babaya verildi. 18'inden büyük olan diğer oğlunun ise babasıyla yaşadığı öğrenildi. U.Ö., bugün icra kanalıyla polis tarafından babaya verilmek üzere annenin yanından alındı. Sinirlenen anne S.G., bir süre sonra saat 16.00'da polis merkezine gitti. Çılgına dönen S.G., taşladığı polis merkezinin camını kırdı. S.G.'yi sakinleştirmeye çalıştırmak isteyenler, başaramadı. Olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Polis, S.G yi ambulansla güçlükle bindirdi. Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan S.G. tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Anne S.G.'nin karakolun camlarını kırdıktan sonra polislerce zorla ambulansa bindirilişinden görüntü

Hastaneye getirilişinden görüntü

Polis karakolunun camlarının kırılmış halinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

========================================================

56 akasya ağacını baltayla kestiler

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde cadde üzerinde belediye tarafından dikilen 75 akasya ağacından 56'sı, dün gece gövdelerinden baltayla kesilerek tahrip edildi. Belediye Bşkanı Turhan Bulut, "Bunu yapan insan değil" diyerek tepki gösterdi.

Mengen Belediyesi, 1.5 yıl önce Pazarköy Caddesi üzerindeki yürüyüş yoluna 75 akasya fidanı dikti. Fidanlardan 56'sının gövdesine, gece kimliği belirsiz kişilerce baltayla kesik atıldı. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ekiplerle birlikte gövdelerinden kesilerek zarar verilen akasya fidanlarının olduğu bölgede inceleme yaptı. Polis de olayla ilgili inceleme yaptı. İlçede yapılan çalışmalarla ilgili sürekli sorunlarla karşılaştıklarını belirten Başkan Bulut, şöyle dedi:

"Engellemelerle karşılaşıyoruz. Bu engellemeleri bütün Mengen biliyor. Park yaptık bankları kırdılar, tahrip ettiler. Yol yapıyoruz, direnişle karşılaşıyoruz. 1.5 yıl önce diktiğimiz her biri sağlıklı yetişen akasya ağaçlarımız baltayla tahrip edildi. Bu tahribatı yapan insanlara sesleniyorum, o zihniyete sesleniyorum. Eğer insanlık varsa, memleketinizi seviyorsanız bu hainlik niye? Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tepkimiz hukuki yollarla sürecek. Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Dün parkı tahrip edenler bulunsaydı belki bu ağaçlar bugün kesilmeyecekti. Bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yoksa Mengen'de hiç ummadığımız olaylar yaşanabilir. Bunu yapan insan değil. İnsan kılığına girmiş bir hain. Ağaca, doğaya sevgisi olmayanın insana da sevgisi yoktur. Bunu yapanları bin kere lanetliyorum. Yazıklar olsun diyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Belediye Başkanı Turhan Bulut'un açıklamaları

-Zarar gören fidanlar

-Yoldan görüntü

-Başkan Bulut'un ağaçları incelemesi

-Başkan Bulut'un polislerle görüşmesi

HABER-KAMERA: Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu)

=================================================

Siverek'te otomobil devrildi: 5 yaralı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Siverek- Çermik karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. İlçe merkezine giden Ahmet Kızıltoprak yönetimindeki 63 N 1453 plakalı otomobil, Bayırözü Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü Ahmet Kızıltoprak ile otomobilde bulunan Resul Kızıltoprak, Emine Kızıltoprak, Yaşar Devebakan ve Gazal Devebakan, vatandaşların çağırdığı sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yeri ve devrilen otomobil

Otomobilden savrulan parçalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=================================================

45 saniyede market soygunu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, gece saatlerinde yaşanan olayda, maskeli hırsızlar 45 saniyede marketi soyup soğana çevirdi. Hırsızlık anı kameralara saniye saniye yansırken, levyeli hırsızların işyerinde bulunan alarma aldırış bile etmedikleri görüldü.

Hırsızlık olayı İnegöl'ün Kemalpaşa Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Sokak'ta bulunan İsmail Ç.'ye ait markette yaşandı. Sabah saat 06.00 sıralarında plakası henüz belirlenemeyen bir araçla marketin yanına gelen yüzleri maskeli 4 hırsız, önce marketin etrafında hırsızlık keşfi yaptılar. Çevrede kimsenin olmadığını gören hırsızlar ellerinde levyelerle marketin kapısını kırarak içeri girdiler. Hırsızlardan ikisi, işyerinin alarm sesine rağmen hırsızlık işine koyuldular. Sigara bölümüne yönelerek ellerindeki poşetlere raftaki bütün sigaraları doldurduktan sonra kasaya yönelen hırsızlar, masanın altındaki kilitli olan çekmeceyi de yerinden söküp aldılar. 45 saniyede marketi soyan hırsızlar geldikleri araçla kaçtılar.

İşyeri sahibi İsmail Ç.'nin sabah işyerine geldiği hırsızlık olayını polise bildirdi. Markette araştırma yapan ve güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis soyguncuları arıyor.

Olayı anlatan İşyeri sahibi İsmail Çobanoğlu, "Alarmla birlikte uyanarak işyerine geldim ama kimse yoktu. İşlerini bitirip gitmişler. Polisi aradık, incelemelerde bulundular. Kamera kayıtlarını incelediler. Hırsızların 4 kişi oldukları ortaya çıktı. Alarmın ötmesi neticesinde çok fazla duramamışlar içerde. 45 saniyede alabildikleri kadar sigara almışlar. İçerisinde 500 liraya yakın paranın bulunduğu çekmeceyi de söküp alıyorlar. Kapıya da zarar vermişler. 2 bin 500 lira civarında hırsızlık yapmışlarö dedi.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Hırsızlık anının güvenlik kameralarına yansıma görüntüleri, işyeri sahibi röportaj, market genel görüntü.

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

================================================================

Rahatsızlanınca motosikleti devrilen kurye yaralandı

Zonguldakın Ereğli İlçesi'nde pizzacıda kurye olarak çalışan 23 yaşındaki Birkan Ertürk, motosikletle seyir halindeyken rahatsızlanınca düşerek yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı'nda meydana geldi. 67 LJ 189 plakalı motosiklet kent merkezine giden Ertürk, aniden rahatsızlandı. Kontrolden çıkan motosiklet devrildi. Yerde sürüklenen Ertürk, yaralandı. Ertürk'e ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Birkan Ertürk, kendisinin kalp kapakçıklarında sorun olduğunu, ilaç kullandığını, ilacını sabah almayı unuttuğu için gözünün karardığını ve o yüzden kaza yaptığını söyledi. Ertürk, ilk müdahalesi ardından ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Ertürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü

----------------------------

-Kaza yeri

-Yaralı Birkan Ertürk

-Sürücü Zerkut Çakıl'ın Birkan Ertürk'ün elinden tutması

-Zerkut Çakıl'ın Birkan Ertürk'ü konuşturmaya çalışması

-Yaralı Birkan Ertürk'ün olayı anlatması

-Sağlık ekiplerin gelmesi ve yaralıya müdahalesi

-Yaralının ambulansa alınması

-Yaralının kullandığı ve yaklaşık 50 metre kayan motosiklet

Süre: (04.32) Boyut: (132 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ EREĞLİ (Zonguldak),

================================================================

Van'da 103 kilo eroin, 2 gözaltı

VAN'ın Erciş İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan yol kontrollerinde bir kamyonette 103 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerince Van- Erciş karayolunda yapılan yol kontrollerinde süphe üzerine durdurulan bir kamyonette narkotik köpeği ile arama yapıldı. Aramalarda aracın çeşitli bölmelerindeki zulalara paketler halinde yerleştirilmiş 103 kilo eroin ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 240 bin lira olan uyuşturucu ile ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: ERCİŞ (Van), -

===================

TOKİ kurasında şehidin ismi çıktı

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde, belediye tarafından dar gelirli aileler için yaptırılacak TOKİ konutlarının kura çekiminde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın ismi çıkınca duygulu anlar yaşandı.

Hilvan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için TOKİ işbirliğiyle yaptırılacak 98 konut için 128 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısının daire sayısından fazla olması nedeniyle Hilvan Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekilişiyle daire sahipleri belirlendi. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve başvuru sahiplerinin katıldığı kura çekiminde geçen 1 Eylül'de, Siirt'in Pervari İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın da ismi çıktı. Kurada Halit Şıltak'ın isminin çıkmasıyla duygulu anlar yaşanırken, şehidin aynı zamanda kayınpederi de olan amcası Halil Şıltak, şöyle dedi:

"Bugün yapılan kura çekilişinde şehidimizin de ismi çıktı. Şehidimiz, "Memlekette bir evim olsun, eşim ve çocuğumla beraber izinlerde kullanırız" demişti. Ancak, içinde oturmak kendisine nasip olmadı. Allah, eşi ve Işıl kızına can sağlığıyla ve huzurla oturmayı nasip eder inşallah."

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise kurada Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın isminin çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Muhakkaktır ki; aziz şehidimiz, kendi imkanlarından kısarak ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuş ancak oturmak kendisine nasip olmamıştır. Yüce Allah, şehidimizi cennetinde ağırlarken, onun geride kalan eşi ve kızı, inşallah yeni evlerinde gönül rahatlığıyla otururlar" diye konuştu.

Haber: Mustafa UFAK/HİLVAN (Şanlıurfa),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement