Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (11)CENAZELER TESLİM EDİLDİAladağ'da çıkan yangında yaşamını yitiren 11'i öğrenci 12 kişinin cenazeleri, DNA testi yapıldıktan sonra kime ait olduğu belirlendi.

30.11.2016 21:40

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (11)

CENAZELER TESLİM EDİLDİ

Aladağ'da çıkan yangında yaşamını yitiren 11'i öğrenci 12 kişinin cenazeleri, DNA testi yapıldıktan sonra kime ait olduğu belirlendi. Defin belgeleri verilen cenazeler sabaha kadar Asri Mezarlığı'nın morgunda kalacak. Aileler cenazelerini sabah saat 07: 00 alarak defin için Aladağ, Mersin'in Tarsus ve Çamlıyayla İlçesi'ne götürecek.

'KAPI İNCELENMEK İÇİN SÖKÜLDÜ'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ İlçesi'ndeki 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Kaynak, üçüncü kattaki yangın merdiveninin kilitli olmadığını belirterek, bu bilgileri hem Aladağ Cumhuriyet Savcısı, hem de olay yeri inceleme ekiplerinden aldığı bilgilere dayanarak verdiğini söyledi. Üçüncü kattaki yangın merdiveni kapısında ölen herhangi bir çocuk olmadığını söyleyen Kaynak, kapıların sökülmesiyle ilgili olarak da, "Olay yeri inceleme ekipleri, kapıları ısıya ve yangına dayanıklılıklarının tespiti için söktü. Bu kapılar incelenmesi için laboratuvara gönderildi" dedi.

Ümit KOZAN/ ADANA,

Görüntü Dökümü

--------------------

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nın dış görüntüsü

Mezarlıklar Daire Başkanlığı önündeki kalabalık

Cenazeleri teslim almak için bekleyen acılı babalar

Kızını yangında kaybeden bir babanın ağlaması

Mezarlıklar Başkanlığı önünde bekleyen Türk bayrağı asılı cenaze araçları

Görevlinin isimle seslenerek defin belgelerini dağıtması

SÜRE: 01'49" BOYUT: 131 MB

SÜRE: 00"17' BOYUT: 2.10 MB

Haber - Kamera: Salih ÜÇTEPE - Fatih KARAÇALI/ ADANA,

===========================================================

Rus Bakan Lavrov ile Çavuşoğlu Alanya'ya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın düzenlenecek Türkiye- Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5'inci Toplantısı'na katılmak üzere Alanya'ya geldi.

Türkiye- Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı yarın Alanya'da gerçekleştirilecek. Toplantı için önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Saat 18.40'ta Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na iniş yapan Bakan Çavuşoğlu'nu Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci ve Alanya Kaymakamı Hasan Tanrısever ile Alanya'da faaliyet gösteren Uluslararası Rus Kültür Okulu'nun öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Havalimanında kendisini bekleyenleri selamlayan Bakan Çavuşoğlu, makam aracıyla Alanya'ya geçti.

YARIM SAAT SONRA LAVROV GELDİ

Mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak toplantıya katılacak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise saat 19.10'da özel uçakla Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na iniş yaptı. Rus Bakan Lavrov'u, Gazipaşa ve Alanya kaymakamları ve Rus Okulu öğrencileri çiçekle karşıladı. Kendisini karşılayanları selamlayan Lavrov, apronda hazır bekleyen makam aracına binerek kalacağı otele doğru yola çıktı.

OTELE GİRİŞ YAPTILAR

Rus Bakan Lavrov havalimanının ardından toplantının yapılacağı Rubi Platinum Otel'e geçti. Otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, basın mensupları otelin önüne yanaştırılmadı. Otele giriş sırasında da yol trafiğe kapatıldı. Lavrov'un ardından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun konvoyu da aynı güvenlik önlemleri altında otele giriş yaptı.

İKİLİ GÖRÜŞME YAPILACAK

Geçen yıl 24 Kasım'da Suriye'de düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesiyle son bulmuştu. Sergey Lavrov, geçen yıl yaşanan krizin ardından ilk kez Türkiye'ye geldi. Lavrov ve Çavuşoğlu'nun yarın ikili görüşme yaparak Suriye'de yaşanan savaşı ve iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri ele alması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Çavuşoğlu'nun uçağının piste inişi

Çavuşoğlu'nun uçaktan inmesi ve kendisini bekleyenleri selamlaması

Çavuşoğlu'na çiçek takdimi

Çavuşoğlu'nun makam aracına binerek uzaklaşması

Lavrov'un uçağının piste inişi

Lavrov'un uçaktan inişi

Gazipaşa ve Alanya Kaymakamlarının Lavrov'u karşılaması

Lavrov'a çiçek takdimi

Lavrov'un aracına binerek ayrılması

Otelden detay görüntü

Lavrov'un konvoyunun otele gelişi

Çavuşoğlu'nun konvoyunun otele gelişi

HABER- KAMERA: Yücel BULUT- Engin ANAK/GAZİPAŞA- ALANYA (Antalya),

===========================================================

Bakan Albayrak, "Tarih yazan nesil olduk"

İZMİR'de AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 9'uncu toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, siyaseti öğrenmek isteyenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takip etmelerinin yeterli olacağını söyledi. 15 Temmuz'un ardından Türkiye'de farklı bir iklimin olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak, "Teşkilatlarımızda geçmişe referansla Kurtuluş Savaşı, İstanbul'un fethi hikayelerimizi anlatırdık. Artık 15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil olduk" diye konuştu.

Atatürk Stadyumu'ndaki Hakem Seminer Salonu'nda bugün düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 9'uncu toplantısına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti İl Başkanı Delican, Türkiye'de bir çok yönetici olduğunu ancak liderlerin kolay yetişmediğini kaydedip, "Siyaset akademisinden inşallah arkadaşlarımız mezun olup sertifikalarını alacak. Bizde zorla yok. Herkes istediği yerde siyaset yapabilir. Ama 15 Temmuz'da gördük ki Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi aynı. Türkiye'de birçok yönetici oldu ama liderler kolay yetişmiyor. Cumhurbaşkanımız aldığı kararla, bizleri sokağa davet etmekle dünya lideri oldu. Onun sayesinde bugün buradayız. Sokağa çıktık ve bu milleti ezdirmedik. Milletimiz yeni anayasayı istiyor. Biz sadece onların aracısıyız. Milletimiz 'Biz sizden memnunuz yüzde 50 oy verdik' diyor. Biz daha fazlasını da istiyoruz. Parlamentomuz bu kararı alacak yeni bir anayasaya kavuşacağız" dedi.

"TÜRKİYE'DE FARKLI BİR İKLİM VAR"

Konuşmasına İzmir'in bu dönem Siyaset Akademisi'ne katılımda rekor kırdığını hatırlatarak başlayan Bakan Albayrak, 15 Temmuz'un ardından Siyaset Akademisi'nin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de farklı bir iklimin olduğunu dile getiren Albayrak, "AK Parti Türkiye'nin geleceğiyle siyaseti bütünleştirerek bir dava hareketi olarak yoluna devam ediyordu, ama 15 Temmuz sonrası başka bir siyaset, farklı bir iklim var. Siyaseti bir parti özelinde değil tüm Türkiye için yaklaşık 80 milyon insan için nasıl ve neden yapılması gerektiği ve bu yükün omzumuzda nasıl anlam taşıdığı karşımıza çıktı. Bunda tabi kıymetli İzmirlilerin 15 Temmuz gecesi Saat Kulesi önünde Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla toplanarak o gece 81 ildeki gibi destansı duruşunuzun da etkisi çok büyük. Ülke olarak çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama çok zor dönemlerden geçiyoruz belki ama Türkiye siyasetinde AK Partililerin tarihi rolü çok önemli. Bunu 15 Temmuz'da millet olarak çok açık bir şekilde sadece bölgeye değil tüm dünyaya gösterdik. Emin olun son birkaç aydır katıldığımız uluslararası programlarda BM, G-20 toplantılarında, devlet başkanları, bakanlar düzeyinde Türkiye ve Türk milletine düzülen methiyeleri duysanız çok şaşırırsınız. Nasıl hayranlık beslediklerini anlatamam" diye konuştu.

"TARİH YAZAN NESİL OLDUK"

15 Temmuz'da tarih yazıldığını belirten Bakan Albayrak, "Teşkilatlarımızda yaptığımız toplantılarda geçmişe referansla Kurtuluş Savaşı, Osmanlı dönemi, yakın dönemdeki destanlarımızı anlatırdık. Artık 15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil olduk. En önemli tarafı da bu. Biz burada siyaseti öğretecek değiliz. Siyaseti öğreten, siyasette tarih yazan bir lider var. Ona bakıp takip etsen yeter. Ben size geçmişten bugüne ve yarına ekonomi, enerji ve siyaset denkleminde bazı bilgiler paylaşacağımö dedi. Bu konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

İl Başkanı Bülent Delican'ın konuşması

Bakan Berat Albayrak'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

==============================================

Van'da kar yağışı başladı

VAN'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kent merkezindeki kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı.

Van'da akşam saatleride başlayan yağmur, yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kent merkezindeki kar kalınlığı kısa sürede 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı trafikte de zaman zaman aksamalara neden oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yoğun kar yağışından detaylar

-Kar yağışı altında seyir halindeki araçlar

-Karda yürüyenler

-Çevreden ve kar yağışından detay görüntüler

-Kar altındaki araçlar

Murat ÇAĞLAR/ VAN,

===========================================================

Yüksekova'da mevsimin ilk karı yağdı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde bugün kar yağışı etkili oldu.

Yüksekova'da yaklaşık 1 haftadır etkili olan soğuk hava, bugün akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi buldu. İlçe merkezindeki yoğun kar yağışına, en çok çocuklar sevindi. Kar yağışı il birlikte soğuk havaya aldırmayarak dışarı çıkan çocuklar, kar topu oynamanın sevincini yaşadı. Bölgedeki kar yağışnın ise yarında etkili olcağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-kar yağışı

-kar altında yürüyen vatandaşlar

-kar topu oynayan çocuklar

-karda kayan vatandaşlar

-Detaylar

Haber- Kamera Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA, Hakkari-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement