Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

DİYARBAKIR'DA MARKETE EL YAPIMI PATLAYICILI SALDIRIDiyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan özel bir markete akşam saatlerinde el yapımı patlayıcılı ile saldırı düzenlendi.

15.03.2017 22:02

DİYARBAKIR'DA MARKETE EL YAPIMI PATLAYICILI SALDIRI

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan özel bir markete akşam saatlerinde el yapımı patlayıcılı ile saldırı düzenlendi. Can kabının yaşanmadığı saldırıda maddi hasar meydana geldi.

Yüzü maskeli kişiler el yapımı patlayıcı ve molotof koktyelleriyle saldırı düzenledi. Saldırıda markete büyük çaplı hasar meydana gelirken, atılan molotoflar nedeniyle yangın çıktığı öğrenildi. Can kaybının yaşanmadığı patlama sonrası, olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Yangın kısa sürede söndürülürken, polis saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırı bölgesinde polisin incelemesi devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Hasan gören market

-Sağlık ekipleri

-Polis ekipleri çalışma yaparken

-Kırılan camlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

================================================

HAKKARİ'DE PKK'YA AİT PATLAYICI DÜZENEKLERİ VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'de jandarma ekipleri tarafından yapılan terör operasyonunda, PKK'ya ait el yapımı patlayıcı yamıpında kullanılan düzenekler ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkez Ceylanlı Köyü Doğanlı Mezrası kırsal alanında PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait malzeme saklandığına dair bilgi edinilmesi üzerine, operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "15.03.2017 günü İlimiz Merkez Ceylanlı Köyü Doğanlı Mezrası kırsal alanında yapılan arama ve tarama faaliyetleri neticesinde kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette;3 adet dinamit, 10 adet elektrikli fünye, 80 metre saniyeli kablo, 450 metre EYP (el yapımı patlayıcı) tuzaklamalarında kullanılan 2x0,75 mm ebadında kablo, 1 adet siyah renkli izole PVC bant, 1 adet beyaz refikin bant ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler yerinde usulüne uygun olarak imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber: HAKKARİ,

=========================================

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KULAĞINDAN TUTUP HÜCREYE ATARDIK

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan siyasi krize yönelik, "Benim maslahatgüzarımı, başkonsolosumu da özel hücreye attılar. Eğer Türkiye olarak onlar gibi hukuksuzluğu düşünseydik, o gece Hollanda'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp kulağından tutar, alır götürür hücreye atardık. Biz medeni bir devletiz. Bunu yapmadıkö dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Sanayici İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Akra Otel'de düzenlenen 23'üncü Akdeniz Toplantısı'na katıldı. Bakan Çavuşoğlu, krizlerin özellikle turizme ve halklar arasında bir soruna dönüşmemesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Almanya ve Hollanda vatandaşlarının Türkiye'nin dostu olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Almanya ile ciddi bir sorunumuz yok. Sorunu aştık. Berlin'de turizm fuarı öncesi yaptığımız görüşmede belli bir noktaya geldik. Bu gerginliklerin hiçbirisinin sebebi biz değiliz ne Almanya'yla ne Hollanda'yla. Esasen Avrupa'nın içine düştüğü bir durumun bize yansımasıdır. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam, Türk karşıtlığı, göçmen karşıtlığı, Avrupa'yı birleştiren değerlerin hepsini erozyona uğratacak şekilde aşırı noktaya geldi. Merkezdeki siyasetçilerin, aşırı partilerin güç kazanmasından dolayı bir zemin kaybı varö dedi.

SENİN ELİNDE REHİN Mİ?

Hollanda Hükümeti'nin seçimlerden önce Wilders gibi davranmasının başka izahı olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti : "Hollanda Başbakanı'nın garip açıklamasına rağmen, mevkidaşım Hollandalı Bert Koenders'e 'Sizdeki seçimden sonra geleyim' dedim. Niye biz bir ülkeyi, sizi Wilders gibi bir parti karşısında zor duruma düşürelim dedik. Hollandalı Bakan 'Seçimden sonra size garanti vermem gelmenizi istemiyorum' dedi. 'Başbakanınla konuş kararını ver, 17-18'inde de gelebilirim' dedim. Telefon beklerken başbakandan bir açıklamada, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı seçim sonrası ve öncesi Hollanda'ya gelemez. Hollanda'ya gelirse laleleri, müzeleri görmeye gelir, Türklerle buluşamaz' dedi. Şimdi ben vatandaşları mı sana rehin mi verdim? Senin elinde rehin mi onlar? Ne demek Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı oradaki Türklerle konuşamaz. 'Bizim vatandaşımız onlar diyor'. Oy kullanıyorlar, bizim de vatandaşlarımız. Biz onlara hep olumlu mesaj veriyoruz. Hiçbir mesajımızda oradaki Türklere yönelik o ülkelerin aleyhine bir şey söylemedik. Bizim derdimiz o değil ki. Biz vatandaşlarımızın istekleri, talepleri varsa onları dillendiriyoruz. Ama maalesef Avrupa'da bu sorun oluyor.ö

'KULAĞINDAN TUTUP İÇERİ ATARDIK'

Avrupa'nın turizm sektörüyle Türkiye'yi tehdit ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Ticari olarak biz onları tehdit etmiyoruz. Almanya'nın geçen sene sadece Türkiye'ye sattığı otomobilin toplam miktarı 6 milyar Avro. Ben Almanya'yı tehdit ediyor muyum? Ticaret başkadır. İşadamlarının ne suçu var. Holanda'da şu anda faşist çizgiye gelen partilerin hükümetin biraz daha Wilders'ten oy alabilir miyim diye popülist bir anlayışla uyguladıkları kabul edilemez. İnsanlık bakımından hayır. Haklar, demokrasi, özgürlükte bunlar kabul edilemez. Benim maslahatgüzarımı o gece hapse attılar. Başkonsolosumu da attılar. Özel hücreye attılar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de onlar gibi hukuksuzluğu düşünseydik, o gece Hollanda'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp kulağından tutar, alır götürür hücreye atardık. Biz medeni bir devletiz. Biz Viyana Sözleşmesi'ni, uluslararası hukuka ve diplomatik kurallara riayet eden ülkeyiz. Bakanlığa çağırıp tepkimizi bildirdik. Bu tutumumuzu sürdüreceğizö diye konuştu.

UKRAYNA'DAN 2 MİLYON TURİST BEKLENTİSİ

Ukrayna ile pasaportsuz, sadece kimlikle Türkiye'ye giriş yapması için antlaşma imzaladıklarını hatırlan Bakan Çavuşoğlu, "İki ülkenin vatandaşları sadece kimlikli giriş çıkış yapabilecek. Ukrayna'dan vatandaşların sadece yüzde 30'unun pasaportu var. Ülkede pasaport almak da zor. Ukrayna ile giriş çıkışları kolaylaştırdık ve 2 milyon turist neden Ukrayna'dan gelmesin? THY'nin Ukrayna'ya daha fazla uçması için izinler aldık. Ukrayna'nın her tarafından turist gelecekö dedi.

REFERANDUM SÜRECİ

Mevlüt Çavuşoğlu, seçim atmosferinde retorikten uzak durulması uyarısı yaptı. Çavuşoğlu, "Hayati bir sistem değişikliğini konuşmak durumundayız. Gayet medeni şekilde tartışmalıyız. Hangisi Türkiye'nin geleceği için faydalı ve zararlı bunları konuşmamız lazım. Bunları sadece siyasetçilere bırakmamalısınızö diye konuştu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Sistem değişikliği için yapılan referandumun rejim değişikliği olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Demokratik, sosyal, laik ve hukuk devleti ilkeleri aynen korunacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin ne adı değişiyor ne rejim. Değişen sistemdir. Önemli olan güçler ayrılığını net şekilde ortaya konmasıdır. Önemli olan dengenin çok güzel şekilde tesis edilmesidirö şeklinde devam etmesidir. Başka ülkelerin yönetim sisteminden örnekler veren Çavuşoğlu, Hollanda'dan örnekler verirken, "Nedense Hollanda aklımızdan hiç çıkmıyorö dedi. Toplantının soru cevap kısmı basına kapalı gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yemekten detay görüntüler

-Çavuşoğlundan detay görüntüler

-Çavuşoğlunun konuşması

Haber - Kamera: Hasan Demirbaş-Emrah Gül/ANTALYA

========================================

ÇEVRE YOLU TEMELİNİ ATTI

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kepez Doğu Çevre Yolu temel atma töreninde, Kepez halkı, sivil toplum kuruluşları, işadamları ile bir araya geldi. Törende konuşan Bakan Elvan, " Finike, Demre Kaş hattındaki karayolumuzun çok daha düzgün hale getirilmesi, bölünmüş hale getirilmesi, 2 adet kruvaziyer limanın Antalya'ya kazandırılması ki; biri Antalya merkez, diğeri Demre'de olacak. İnşallah bunların hepsini gerçekleştiriyoruz. 16 Nisan'da gelin hep birlikte evet diyelim, ülkemizin önünü daha da açalım. Önümüze engel olarak konulan kavramları, engel olarak konulan araçları tamamen kaldıralım" diye konuştu. Bakan Elvan daha sonra Kepez Doğu Çevre Yolu temelini attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Bakan Elvan'ın karşılanması

-Protokolden genel görüntü

-Bakan Elvan'ın konuşması

-Protokolün kürsüde hep birlikte temel atma töreni

Bakan Elvan ve heyetin çalışma alınanı incelemesi

-Bakan Elvan ve heyetin ağaç dikmesi

Haber Erol AKKIR/Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==========================================

ELEKTRİK DİREĞİNDE YANARAK ÖLDÜ

İzmit'te, Yüksek Hızlı Tren (YHT) rayları üzerindeki elektrik direğine çıkan kişi elektrik akımına kapıldı. Kimliği belirsiz kişi yanarak öldü. Olay, İzmit Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde Yüksek Hızlı Tren raylarında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir kişi elektrik direğine çıkarak elektrik akımına kapıldı. Alev alan şahsı görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yanan şahsa elektrik tellerinde olduğundan müdahale edemedi. Tren seferlerinin iptal edilmesi için irtibata geçildi. Sefer saatinin denk gelmesiyle bir Yüksek Hızlı Tren geçiş yaptı. Direk üzerinde kalan şahsı indirmek için TCDD'den yardım istenerek seferler durduruldu. Ceset asansör getirilerek indirilmeye çalışılıyor. Ölen kişinin telleri kesmeye çalıştığı, elinde bulunan kerpetenin yere düştüğü görüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Direkte asılı kalan kişiden görüntü

-Olay yerindeki ekipler

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli),

==========================================

DÜĞÜN MAGANDASI 7 YAŞINDAKİ ADNAN'I YARALADI

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, düğünde kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 7 yaşındaki Adnan Karakuş, bacağından yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Harran'a bağlı Yukarıyakınyol Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahalle meydanında kurulan düğünü izlemeye giden Adnan Karakuş, kim tarafından ateş edildiği henüz bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmaların bacağına isabet etmesiyle yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan çocuk, ailesi tarafından özel araçla Harran Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Karakuş, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili güvenlik güçleri, tüfeği ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Yaralı çocuk ambulansla acil servise getirilmesi

Acil servise sedyeyle götürülen yaralı çocuk

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement