Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)FIRAT KALKANI'NDA 94 HEDEF VURULDU, 20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 88, PKK/PYD'nin ise 6 merkezi karadan ateş altına alınarak imha edildi, 20 terörist etkisiz hale getirildi.

19.11.2016 11:30

1)FIRAT KALKANI'NDA 94 HEDEF VURULDU, 20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 88, PKK/PYD'nin ise 6 merkezi karadan ateş altına alınarak imha edildi, 20 terörist etkisiz hale getirildi. DEAŞ militanlarının tanksavar roketi ile saldırdığı 2 tank da ise hasar oluştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 88 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 88, PKK/ PYD'nin ise 6 merkezi karadan hedef alınarak vuruldu. Hava harekatı düzenlenmeyen harekatta, 214 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1780 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 2 askeri yaralandı ve PKK/PYD'li 12, DEAŞ'lı 8 terörist etkisiz hale getirildi. DEAŞ militanlarının tanksavar roketi ile saldırı düzenlendiği 2 tankta da hasar oluştuğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Karadağ sektöründe karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurlardan oluşan yedi Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Al Azrak ve Al Ghuz'da kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif yaralanmış, 12 PYD/PKK ve 8 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ mensuplarınca, El Bab batısında yer alan Al Kufayr bölgesinde 2 Tanka güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu personelimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş, her iki tank da hafif hasar almıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 214 meskun mahalde yaklaşık 1780 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 88 DEAŞ hedefine, 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 1 mayın ve 50 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1637 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS, -

=========================================================

2)DİYARBAKIR'DA 2 İSVEÇLİ GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

DİYARBAKIR'da, 2 İsveçli gazeteci, kaldıkları otelin çevresinde bulunan ve bir kısmı askeri bölge olan alanda görüntü çektikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Gazeteciler, Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir otelde kalan ve İsveç'te yayın yapan bir televizyon kanalında çalışan L.N.B. ve R.A.S. adlı iki gazeteci, kaldıkları otelin yanında bulunan 7'nci Kolordu Komutanlığın da bulunduğu bölgeden çekim yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. 2 İsveçli gazeteci, Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şubesine gönderildi.

DİYARBAKIR,-

========================================================

3)ÖZBEK EŞE, BULAŞIK YIKAMA DAYAĞI

ADANA'da 51 yaşındaki Nusret Limonçiçeği, bulaşıkları elde yıkama yüzünden tartıştığı Özbekistan asıllı eşi 32 yaşındaki Shakhnazahon Limonçiçeği'ni döverek hastanelik etti. Aldığı darbelerle gözleri şişen Özbek kadın, "Evlendiğimiz günden beri şiddet görüyorum, 6 ay önce de döverek 5 aylık bebeğimi düşürdü" dedi.

merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'nde oturan Nusret Limonçiçeği, 2 yıl önce eşinden boşanıp, Özbekistanlı Shakhnazahon Limonçiçeği ile evlendi. İddiaya göre, Nusret Limonçiçeği, bulaşıkları makinaya yerleştiren Özbekistan asıllı eşine tabakları elinde yıkamasını söyledi. Bu yüzden tartışma çıkınca Limonçiçeği, kafa attığı eşini tekme yumruk dövdü. Ardından da baygınlık geçiren kadını Adana Devlet Hastanesi'ne getirdi. Gözleri moraran ve görme kaybı yaşayan kadına acil serviste tomografi çekildi. Bu sırada kadın görevlilere, eşinin kendini dövdüğünü belirterek yardım istedi. Görevlilerin bilgi verdiği polisin müdahale ettiği kadına doktorlar da darp raporu verdi. Özbek kadın şikayetçi olunca Nusret Limonçiçeği, "Şikayetçi olursan başına daha kötüsü gelir" diyerek tehdit etti. Polis tarafından gözaltına alınan Limonçiçeği, ifadesi için karakola götürüldü, genç kadın ise, "Bulaşıkları makinaya koyarken 'elinde yıkayacaksın' diyerek bana vurmaya başladı. Hamileydim 6 ay önce dayak nedeniyle düşük yaptım. Beni sürekli dövüyor, pasaportuma el koydu, evden dışarı çıkmama izin vermiyor" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Shakhnazahon Limonçiçeği'nin konuşması

Shakhnazahon Limonçiçeği'nin tekerlekli sandalyede görüntüsü

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Nusret Limonçiçeği'nin görüntüsü

SÜRE: 04'07" BOYUT: 462 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

======================================================

4)ÇEŞME'DE 27 MÜLTECİ YAKALANDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden lastik botla umut yolculuğuna çıkan, çoğunluğu Suriyeli 27 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Devriye görevi yürüten sahil güvenlik ekipleri, bugün saat 06.00'da, Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için yasa dışı yollarla Çeşme kıyılarından denize açılan 4'ü İran, 23'ü Suriye uyruklu toplam 27 mültecinin içinde bulunduğu lastik botu fark etti. Alev Adası yakınlarında tespit edilen bota müdahale eden ekipler, mültecileri yakaladı. Lastik botu yedeğine bağlayan sahil güvenlik ekipleri, mültecileri Çeşme İskelesi'ne getirdi. Mültecilerin can yeleklerine, imha edilmek üzere el konuldu. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri mültecilere battaniye, yiyecek ve içecek dağıttı. Mültecilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Mültecilerin yakalandığı lastik bottan görüntü

Mültecilere battaniye, yiyecek ve içecek dağıtılırken görüntü

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

=========================================================

5)KEMER'DE DAĞLIK ALANDA YANGIN

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde dağlık alanda çıkan yangına araç ulaşımı olmadığı için karadan müdahale edildi.

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'ndeki Göynük Kanyonu'nun arka sırtındaki dağlık alanda perşembe günü akşam saatlerinde yangın çıktı. Bölgedeki bitki örtüsünün etkilendiği yer yer ağaçlara da sıçrayan yangın bölgesinin sarp olması nedeniyle araç ulaşımı sağlanamadı. En son araç ulaşımı noktasına kadar Orman İşletme Şefliği'ne bağlı arazözlerle gelen yangın söndürme ekipleri yaklaşık 2 saatlik yürüyüşle yangın noktasına ulaşabildi. Çoğunluğu orman personeli, aralarında bölge halkının da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, tırmık ve küreklerle yangına müdahale etti. Uçak ve helikopterlerin sözleşme süresinin sona ermesi nedeniyle havadan müdahalenin yapılamadığı yangın kontrol altına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

Yangın yerinden detay

Yangının olduğu bölgede bulunan dağlardan ve dumandan detay

Kanyon içerisindeki ekiplerden detay

Orman Şefliği arasözü ve dağdaki dumandan detay

01: 47 dakika ve 56,9 MB

Haber- Kemera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

========================================

6)ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN ADINI SPOR KOMPLEKSİ VE AĞAÇLANDIRMA SAHASINA VERDİLER

MARDİN'in Derik ilçesinde makamında bombalı saldırı ile 10 Kasım'da şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 400 öğrencinin bulunduğu Koçyiğit Köyü okulunun spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına verildi. Okul Müdür Yardımcısı Nilüfer Kaynak, şehit Kaymakamın eğitim ve öğretimi çok önemsediğini belirterek, "Öğrencilerin ilçede yapılan deneme sınavlarına girmelerini ve iyi okullara yerleşmelerini çok arzuluyordu. Okulumuza ve öğrencilerimize çok katkıları oldu. Okul olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. İsmi okulumuzda yaşatılacaktır" dedi.

Derik ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 400 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Koçyiğit köyü ilk ve Ortaokulu yönetici ile Okul Aile Birliği, okullarına spor kompleksi kazandıran şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmadı. Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği yöneticileri Milli eğitim müdürlüğüne başvurarak, spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına şehit Kaymakam Safitürk'ün adını vermek istediklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğünün de onay vermesi ile tabela hazırlanarak okul bahçesine asıldı. Okul Müdür Yardımcısı Nilüfer Kaynak, şehit Kaymakamın eğitim ve öğretimi çok önemsediğini, öğrencilerin ne zaman sorunları olsa çözdüğünü belirterek, "Öğrencileri ilçede yapılan deneme sınavlarına girmelerini ve iyi okullara yerleşmelerini çok arzuluyordu. Okulumuza ve öğrencilerimize çok katkıları oldu. Okul olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. İsmi okulumuzda yaşatılacaktır ve her sene okulumuzdan Fen Lisesine öğrenci çıkacak sözünü yerine getirmeye gayret edeceğiz" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı ve Köy İmamı Mehmet Zeynettin Direkçi ise, şehit Kaymakamı öğrencilere Spor kompleksi ve Ağaçlandırma sahası kazandırdığı için unutmayacaklarını ifade ederek, "Onun için ismini yaşatacağız.Okul Aile Birliği olarak adını yaşatmak ve unutturmamak için adını spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına verdik ve tabelayı hazırlayarak astık" dedi. Okulun 8'inci Sınıf Öğrencilerinden Sadiye Acet de, şehit Kaymakamın kendileri için çok şey yaptığını belirterek, "Çamurlu olan okulumuzu parke taşlarıyla döşeyerek bizi çamurdan kurtardı. Spor alanı ve Ağaçlandırma alanı yaptı. Kaymakam beyin sayesinde bizler rahatlıkla hem spor hem de derslerimizi çalışabiliyorduk. Geçen sene okulumuzdan TEOG sınavlarında 5 öğrenci Fen Liselerine girdi. O buna çok seviniyordu. Biz onun yolundan gideceğiz. Geçen sene Fen Lisesine girenlere hep saç tava yemeği veriyordu. Hem ismini yaşatacağız, hem de ona Fen Lisesi'ne gireceğimiz sözü tutacağız. Hiç böyle iyi bir Kaymakam görmemiştik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Köyün genel görüntüsü

Okul Aile birliği başkanının konuşması

-Öğrencinin konuşması

-Tabelanın dikilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

=========================================================

7)BURDUR TARİHİ VE ANILAR'IN TANITIMI

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası kültür yayınları arasında bastırılan 'Burdur Tarihi ve Anılar' kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına Meclis Başkanı Fevzi Oktay, Başkan Yusuf Keyik, kitabın editörlerinden Esengül Boyacıoğlu İnalpulat ile Şevkiye Kazan Nas katıldı. Son 10 yılda 10 kitap bastırdıklarını anlatan Başkan Yusuf Keyik, "Burdur'da yaşamayıp, Burdur sevdası olan birçok değerli insanımız Burdur'la ilgili bir takım çalışmalar yapıp bizimle iletişime geçiyor. Biz de bu çalışmaları değerlendirip kayda değerse elimizden gelen katkıyı sağlayarak Burdur'umuza kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Burdur Tarihi ve Anılar kitabının 1 ay önce yayınlandığını aktaran Yusuf Keyik, "Esengül hocam 1.5 yıl önce bana gelerek böyle bir çalışmadan bahsetti. 'Bunu kitap haline getirebilir miyiz' dedi. Yararlı olacağını düşündük. Ortaya güzel bir kitap çıktı. Kitaba katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Esengül Boyacıoğlu İnalpulat da "Burdur'un geçmişini, 1971 yılına kadar yaşanılanları, Burdur'da yaşamış kişilerin tanıklıklarını ve olayları belgeleyen fotoğrafları kent hafızasına kaydetmek, gelecek kuşaklara kentimizle ilgili bilgi ve belgeler bırakabilmek amacıyla gönüllü olarak başlatılan çalışma sonucu bir kitap hazırladık. Sosyal medya paylaşım sayfasında 'Burdur Tarihi ve Anılar' adıyla başlatılan yazışma ve paylaşımlar sonucunda, bu kapsamda bir kitaba ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu sayfada toplanan fotoğrafların sahiplerinin de onayını alarak kentimizin tarihine ışık tutmak ve değerlendirmek amacıyla albüm niteliğinde bu eser oluşturuldu" dedi.İnalpulat, kitabın 12 bölüm, 289 sayfa ve 550 fotoğraftan oluştuğunu da aktardı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Toplantıya katılanlar,

Yusuf Keyik'in konuşması,

Esengül Boyacıoğlu İnalpualt'ın konuşması

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement