Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

KAYSERİ, HAİN SALDIRININ YASINI TUTUYOR(EK)5 ŞEHİDİN CENAZELERİ TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLADIKayseri' de hain saldırıda şehit olan İstihkam er Uğur Korkmaz,Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren,Piyade onbaşı Mustafa Cihan, Ulaştırma er Raşit Yücel, Piyade Çavuş Arif Tuğ un cenazeleri 12.

18.12.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ, HAİN SALDIRININ YASINI TUTUYOR(EK)

5 ŞEHİDİN CENAZELERİ TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLADI

Kayseri' de hain saldırıda şehit olan İstihkam er Uğur Korkmaz,Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, Piyade onbaşı Mustafa Cihan, Ulaştırma er Raşit Yücel, Piyade Çavuş Arif Tuğ un cenazeleri 12. Hava Ulaştırma Üs komutanlığında düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, KKK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti, MHP ve CHP Kayseri milletvekilleri,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB, TZOB, ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SER, MÜSİAD, TEMAD, TESK, TİM, TİSK, TÜRK-İŞ, TBB, TÜMSİAD, TÜGİAD, TÜRMOB, TÜRKİYE KAMUSEN, TÜRKONFED, TÜSİAD başkan ve yöneticileri, şehitlerin silah arkadaşları ve şehit yakınları katıldı. Üs komutanlığında düzenlenen tören, Kayseri müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven'in yaptığı konuşma ve dua ile sona erdi. Şehitlerin naaşları askeri uçağa konularak, memleketlerine gönderildi. Bu arada tören sırasında Şehit Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in yakınları ay –yıldızlı bayrağa sarılı tabuta kapanarak, gözyaşı döktü. Töerenden sonra Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve KKK komutanı orgeneral Salih Zeki Çolak'ın, Talas ilçesindeki 1. Komando Tugayının Orgeneral Vecihi Akın kışlasını ziyaret ederek, birliğe başsağlığı dileklerini iletti. Bu arada, meydana gelen patlamanın ardından komando tugayının gerek köşk mahallesindeki Orgeneral Adnan Doğu eğitim gerekse, Zincidere'deki Orgeneral Vecihi Akın kışlasından komandolar bu gün çarşı izinine çıkarılmadı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, şu anda biri olay yerinde, 7'si ise şehitlerin otopsisine katılan toplam 8 savcının olayı çok yönlü olarak soruşturduklarını söyledi. Usta " Ülkemizi yasa boğan bu elim olayla ilgili 8 savcımız tarafından gerekli araştırma soruşturma sürdürülmektedir. Eldeki bulgular ve otopsi sonuçları değerlendirilmektedir.Yardım ve yataklıktan olmak üzere 15 zanlı gözaltındadır. Teröristin kimliğinin belirlenmesi çalışmaları da sürmektedir" dedi.

Emniyet yetkilileri ise,bombalı aracı patlatan teröristin üzerinden biri nüfus diğeri sürücü belgesi olmak üzere 2 ayrı sahte isim adına düzenlenmiş kimlik çıktığını, "Çektar" ve "Botan adlarını kullanan teröristin Suriyeli olabileceği üzerinde de çalışma yapıldığını söylediler. Yetkililer, teröristin parmak izinin alındığını, sünnetli olduğunu belirterek, kimliğinin belirlenmesi yolunda önemli bulgulara ulaştıklarını ifade ettiler.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehitlerin morgdan alınarak cenaze araçlarına konulması

-Cenaze araçlarının hastane çıkışı

-Şehitlerin tören alanına getirilişi

-Okunan dualar

-Şehit yakınlarının tabuta sarılması

-Protokol görüntüsü

-Şehitlerin uçaklara götürülüşü

-Terör saldırısının olduğu yerde vatandaşların duası

-Vatandaşlar ile röportaj

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ Kamera: Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

==========================================================

2)FIRAT KALKANI'NDA 217 DEAŞ HEDEFİ VURULDU

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 217 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 117'nci gününde terör örgütü DEAŞ'ın 160 hedefi karadan, 57 hedefi ise Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından ateş altına alınarak imha edildi. Harekatta yakalanan teröristlerin ifadelerinde de bombalı eylem saldırılarında kullanılan canlı bombaların kameralarla izlendiği de belirlendi.

Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 160 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtaları ile etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Bzagah, Zammar, Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 57 hedef imha edilmiştir. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; yoğun süren çatışmalar esnasında, DEAŞ'ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabasına devam ettikleri tespit edilmiştir. Bu tür yerlerin yakınlarına vurulma anını kaydetme maksatlı kameralı teröristleri yerleştirdikleri ve bunun gerçekleşmesi durumunda çekilen görüntüleri uluslararası arenada kullanacakları bilgisi teslim olan teröristlerden öğrenilmiştir. Teslim olan teröristler söz konusu yerlerin tamamıyla kendi elemanlarınca kullanıldığını da beyan etmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Bu kapsamda, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından El Bab başta olmak üzere çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki sivil halkın DEAŞ mensubu teröristlerden uzak ve korunaklı bölgelere gitmesini ikaz eden çok sayıda Arapça bildiriler yeniden atılmıştır."

Mücahit YOLCU-KİLİS/DHA

============================================================

3)DOĞU BUZ KESTİ

SİBİRYA soğuklarının etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde adeta buz kesti. Dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 27 derece ile Kars'ta yaşandı. Ağaçların kırağı, şadırvan ve yolların buz uttuğu bölgede, vatandaşlar şiddetli soğuğa karşı araçlarını battaniye ya da naylonla örterek korudu.

Aralıksız 2 gün yağan kar, Doğu Anadolu'da yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Şiddetli soğuk hava nedeniyle birçok ev ve iş yerinin camları, şadırvanlar ve araçlar buz tuttu. Erzurum'da özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk hava ve sis, sabah saatlerinde doyumsuz manzara sundu. Soğuk hava ve sis nedeniyle oluşan kırağı ağaçları süslerken, doğayla bütünleşerek görsel bir kar şöleni yarattı. Erzurum'da etkili olan sis nedeniyle özellikle merkez Aziziye ilçesinde görüş mesafesi yer yer 2 metreye kadar düştü. Bazı vatandaşlar dona karşı araçlarını battaniye ya da naylonla örterek korumaya çalıştı. Donan araçlar ise takviye yardımı ile güçlükle çalıştırılabildi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen soğuklar, özellikle dışarıda çalışan pazarcı, belediye ve TELEKOM ile TEDAŞ'ın arıza ekipleri gibi çalışanları zor durumda bıraktı.

METEOROLOJİDEN UYARI

Sibirya soğuklarının etkisi altına giren bölgede dün gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 27, Erzurum ve Ardahan'da 25, Muş'ta 18, Iğdır'da 17 ve Erzincan'da 15 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus beklendiğinden, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

Turgay İPEK-ERZURUM/DHA

======================================================

4)HDP'Lİ LEYLA BİRLİK HAKKINDA 37 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik hakkında, tutuklandığı soruşturmanın sonucunda, 37 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, Leyla Birlik'in örgütün silahlı yönteme başvurmasını övdüğü ve bu yönteme başvurmayı teşvik ettiği belirtildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da gözaltına alınarak tutuklanan HDP Milletvekili Leyla Birlik hakkındaki iddianame tamamlandı. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Birlik'in, 'terör örgütüne üye olma', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak', 'hakaret' ve 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme' suçlarından 37 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

HDP'li Milletvekili Brilik'in 10 ayrı basın açıklaması, gösteri ve yürüyüşe katıldığı belirtilen iddianamede, Birlik'in, Şırnak merkezde çıkan çatışmada hayatını kaybeden ve cenazesi zırhlı araca bağlanarak sürüklenen kayın biraderi Hacı Lokman Birlik için düzenlenen cenaze töreni ve yürüyüşe katılması da suç unsuru sayıldı. Birlik'in kayın biraderi Hacı Lokman Birlik'in cenaze törenine katılmasının, örgütün silahlı yönteme başvurmasını övmek olduğunu belirten savcı, şüphelinin sokağa çıkma yasaklarının protesto edildiği etkinliklerde asker ve polisi sorumlu göstererek, 'halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk etmek' suçunu işlediği ifade etti.

Birlik'in, Şırnak Devlet Hastanesinde yaşanan tartışmada bir polis memuruna "Siz hepiniz işgalcisiniz, Kürdistan'ımızda kendi topraklarımızda insanları öldürüyorsunuz. Kürt halkını öldürüp zulmediyorsunuz, size bu yaptıklarınızın hesabını tek tek soracağız" dediğini belirten savcı, şüphelinin bu sözlerle PKK'nın korkutucu gücünü kullanarak polis memurunu tehdit ettiğini vurguladı. Şüphelinin süreklilik arz eden eylemlerinin propaganda boyutunu aştığını kaydeden savcı, silahlı terör örgütü PKK ile arasında organik bağın kurulduğu, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olması nedeni ile silahlı terör örgütüne üye olmak suçunu işlediğin kaydetti.

DHA-Genel - Türkiye-Şırnak - ŞIRNAK,-

============================================================

5)KADINLAR, TÜRKİYE'DE İLK OLAN 'HORON ZUMBA' İLE ZAYIFLIYOR

SAMSUN'da özel bir spor merkezi tarafından Latin esintili bir dans ile fitness programı olan zumba, özel bir spor merkezi tarafından horon ile birleştirildi. Programa ilgi gösteren kadınlar, 'horon zumba' ile kilo veriyor.

1990'larda dansçı ve koreograf Alberto Beto Perez tarafından Kolombiya'da ortaya çıkarılan, Latin esintili bir dans ile fitness programı olan zumba, Samsun'da özel bir spor merkezi tarafından horon ile birleştirildi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı horon zumba, şimdiden kadınların vazgeçilmez zayıflama ve formda kalma programları arasına girdi.

Günde 2 saat yapılan ve spor, müzik ile eğlenceyi bir araya getiren 'horon zumba' seansında kadınlar ayrıca oryantal ve roman dansları da gerçekleştiriyor.

Dans ve fitness programı 'zumba'yı horon ile birleştiren fitness eğitmeni 50 yaşındaki Havva Yılmazoğlu, "Alberto Beto Perez, 'zumba'yı çıkarttı. Kendisi bir pazar esnafıydı. Kendi yöresel oyunlarına fitness hareketlerini katmış ve zumba ortaya çıkmış. Bizde Karadenizliyiz. Karadenizliler neden böyle bir şey yapmasın dedik. Semra Ars eğitmenimizle beraber olarak önce bir foklör hocasından yardım aldık ve Horon Zumba ortaya çıktı. Biz sadece zumba horonla kalmadık. Türkiye'de ilk roman zumba'yı da çıkarttık. Bundan da çok keyif alıyoruz. Burada 1-2 saatlik bir çalışma yapıyoruz. Bu saatler içinde yaklaşık bin kalori harcıyor bayanlar. Seanstan çıktıkalarında platesi de ekliyoruz. Bin 200 kalori yakmış oluyorlar. Bütün enerjiyi burada bıraktıkları için evde konuşmuyorlar" dedi.

Horon zumba ile tanışan Feride Birinci Yılmaz, "Evde depresyona girmiştim. Doktor tavsiyesiyle böyle bir işe başladım. Buraya geldim çok iyi arkadaşlıklar kurdum. Horon zumba ile kendimi mutlu hissettim ve forma girdim. Hayata olumlu bakmaya başladım" diye konuştu.

Özgür Kılınç ise "Bu spor salonunda horon zumba yaptıklarını duydum ve geldim. Çok memnun kaldım. Burada müthiş bir enerji var. Bunu yakaladım ve devam etmek istiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kadınların Horon Zumba oynamaları

-Kadınların Oryantel Zumba oynamaları

-Kadınların Roman Zumba oynamaları

-Feride Birinci Yılmaz ile ropörtaj

-Özgür Kılınç ile ropörtaj

-Eğitmen Havva Yılmazoğlu ile ropörtaj

(SÜRE : 04.19 - BOYUT : 138 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

==========================================================

6)SIFIR DERECENİN ALTINDA, MONTUNU ÇIKARTIP YARALI KÖPEĞİN ÜZERİNE ÖRTTÜ

KONYA'da plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil sokak köpeğine çarpıp kaçtı. Kanlar içinde yerde yatan köpeğin üzerine bir vatandaşın, hava sıcaklığı sıfırın altında olmasına rağmen montunu çıkartıp örtmesi görenleri duygulandırdı.

Olay, gecen cuma günü merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesinde meydana geldi. Plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil, bir sokak köpeğine çarpıp kaçtı. Kanlar içinde kalan köpeği gören çevredekiler, belediye ekiplerine haber verdi. Bu sırada köpeğin yerde titrediğini gören kimliği belirlenemeyen bir kişi, hava sıcaklığının sıfırın altında olmasına aldırış etmeden üstündeki montu çıkartıp köpeğin üzerine örttü. Daha sonra köpeğin üzerine çevredekilerin getirdiği battaniye örtüldü. Montun sahibi de montunu alıp uzaklaştı. Yaralı köpek ise Konya Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği tarafından bir veterinere götürülerek tedavi altına alındı. Köpeğin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaralı köpeğe montun örtülü olduğu anın görüntüsünün sosyal medyada paylaşılması üzerine, 'İnsanlık daha ölmemiş. Helal olsun o vatandaşa.', 'Nadir insanlardan biri. Yardım edenden Allah razı olsun' yorumları yapıldı.

Tolga YANIK/ KONYA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement