Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

FIRAT KALKANI'NDA 56 HEDEF VURULDU(EK)1)EL BAB'A DÜZENLENEN OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDISURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 50, PKK/PYD'nin ise 6 merkezi, Türk jetlerinin katılımıyla vurularak imha edildi.

14.11.2016 16:02

FIRAT KALKANI'NDA 56 HEDEF VURULDU(EK)

1)EL BAB'A DÜZENLENEN OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 50, PKK/PYD'nin ise 6 merkezi, Türk jetlerinin katılımıyla vurularak imha edildi. Harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 202 mahalde kontrolü sağladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 83 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 202 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 202 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. El Bab'ın kuzeyinde bulunan Dana'da, DEAŞ militanlarının, TSK'ya ait muharebe aracına güdümlü tanksavar roketi ve droneden el yapımı patlayıcı atılması sonucu 4 Türk askeri hafif şekilde yaralandı. Türk jetlerinin katılımıyla DEAŞ'ın 50, PKK/PYD'nin ise 6 merkezinin kara ve havadan vurularak imha edildiği harekatta ÖSO'nun 9 askeri öldü, 52'si de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Mare ve Rai sektörlerinde; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Kubbat ash Shaykh, Susiyan, Hadath, Vagan, Evlan, Dana ve Kadiran'da büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9 muhalif şehit olmuş, 52 muhalif yaralanmıştır. El Bab kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, 1 Zırhlı Muharebe Aracının (ZMA) güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve Drone'dan atılan el yapımı patlayıcının isabet etmesi sonucu 4 TSK personeli hafif şekilde yaralanmıştır. Tall Jijan bölgesini ele geçirmeye çalışan PYD/PKK unsurlarına yönelik topçu ve tank atışları sonucu 10 PYD/PKK unsuru etkisiz hale getirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 202 meskun mahalde yaklaşık 1620 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 35 DEAŞ ve 6 PYD/PKK ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. 13 Kasım 2016 tarihinde 10.44-11.53 ve 20.47-21.22 saatleri arasında iki ayrı saat diliminde Suriye El Bab bölgesinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, 15 hedefe 16 atım icra edilmiştir. Hava taarruzları sonucunda DEAŞ'a ait olduğu tespit edilen ve DEAŞ tarafından kullanılan 2 komuta kontrol merkezi, 1 cephanelik, 2 karargah binası ve 10 savunma mevzii imha edilmiştir."

Görüntü Dökümü

--------------

-Hava harekatından görüntüler

-İmha edilen yerlerin görüntüsü

KİLİS-ANKARA/DHA

==================================================

2)DOKTORU DARP EDEN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

SAMSUN'da, tartıştığı 21 yaşındaki Umutcan Aydın'ı tabancayla vurarak ağır yaraladığı iddia edilen 15 yaşındaki U.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Umutcan Aydın'a hastanede müdahale eden Opr. Dr. Ümit Halıcı, yaralının arkadaşı 23 yaşındaki Muhammet A.O.'nun saldırısına uğradı. Yüzüne yumruk darbesi alan Dr. Halıcı hafif yaralanırken, Muhammet A.O. da gözaltına alındı. Olay dün akşam merkez İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Motosikletiyle gezen Umutcan Aydın'ın önünü kesen, içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden inen U.A., bağırmaya başladı. İkili arasında tartışma çıkarken, U.A., üzerindeki tabancayı çıkartıp Aydın'ı kurşun yağmuruna tuttu. U.A., aynı otomobile binip, beraberindekilerle kaçtı. Koltuk altına, kasığına ve kalçasına isabet eden 4 kurşunla ağır yaralanan Umutcan Aydın, çağrılan ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada hastaneye gelen Umutcan Aydın'ın arkadaşlarından Muhammet A.O., yaralıya müdahale eden kalp damar cerrahı Opr. Dr. Ümit Halıcı'ya saldırıp, yüzüne yumruk attı. Aldığı darbeyle hafif yaralanan doktor aynı hastanede tedavi altına alınırken, Muhammet A.O. polis tarafından gözaltına alındı. Tabancayla vurularak ağır yaralanan Umutcan Aydın ise ilk müdahalesinin ardından Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek burada tedavi altına alındı.Öte yandan Umutcan Aydın'ı vurduğu iddiasıyla aranan U.A. ise olayda kullandığı tabancayla birlikte polise kendisi teslim oldu. U.A., aralarında husumet olduğu için Umutcan Aydın'ı vurduğunu söyledi. Yaşı küçük olan U.A., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polisteki işlemleri tamamlanan U.A., bugün adliyeye sevk edildi.

U.A.'nın Adileye'ye getirilişi sırasında, çevredeki şüpheli 2 genç polisin dikkatini çekti. Kaçmak isterlerken yakalanan 2 gencin, silahlı saldırı anında U.A. ile birlikte otomobilde bulunan Emrullah K. ve İsmal D. olduğu belirlendi. Bu 2 şüpheli de gözaltına alındı. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan U.A. ise 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan doktora saldıran Muhammet A.O.'nun polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'görevli memura mukavemet' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şüphelinin adliyeye girişi

-Şüphelinin basın mensuplarını uyarması

-Adliyenin dışından detay

-Hastanenin dışından detay

-Doktorun fotoğrafı

(SÜRE: 01.11 Dk) (BOYUT: 38.06MB)

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=======================================================

3)MERSİN'DE DERNEKLERİN KAPATILMASI PROTESTO EDİLDİ

MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu, 370 derneğin İçişleri Bakanlığı'nca kapatılarak faaliyetlerinin durdurulmasını protesto etti. Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen platform üyeleri ile kapatılan derneklerin yöneticileri, terör örgütleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla faaliyetleri durdurulan derneklerin haksızlığa uğradığını söyledi. Platform adına konuşan Kemal Göksoy, "2 gün önce 370 tane derneğin neden kapatıldığını bilmiyoruz. Mersin'de kapatılan dernekler arasında çocuk derneklerinden kadın derneklerine, emek derneklerinden çağdaş hukukçular derneklerine kadar bir çok yapı var. Biz bu kapatmaları, toplumun asıl ezilen ve mağdur olan katmanlarının sesini kısmaya, toplumla bağlarını koparmaya yönelik saldırılar olarak görüyoruz" dedi.

İbrahim MAŞE/ MERSİN,

======================================================

4)MEZARLIK ZİYARETİNE GELENLERİ SOYDULAR

ADANA'da mezarlık ziyaretine gelen vatandaşların otomobillerinin camını kırıp, değerli eşyalarını çalan Serdar İlli (25), Mustafa Yanar (23), Aşır Avcılar (29) ile Derman B. (17), Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Merkez Sarıcam İlçesi Buruk mezarlığında kabristan ziyaretine gelen Ümit Akbolatcık, geri döndüğünde park ettiği 01 UP 018 plaklı otomobilinin camının kırılarak soyulduğunu gördü. Görgü tanıkları ile görüşen polis, Akbolatcık'ın otomobilinin camını kıranların 51 AT 882 plakalı otomobil ile uzaklaştığını belirledi. Ekipler, zanlıları yakalamak için çalışma başlatırken Çarkıpare mahallesindeki binicilik okulunun otoparkında bulunan 01 CHN 61 plakalı araçtan da hırsızlık olduğu ihbar edildi. Şaban Ünür'e ait otomobilin arka koltuğunda duran Fatma Ünür'e ait çantayı da aynı araçta bulunan 4 hırsızın çaldığı ortaya çıktı. Ekipler, 2 olayın şüphelileri Serdar İlli, Mustafa Yanar, Aşır Avcılar ve Derman B.'yi, şehir merkezine doğru ilerlerken gördü. Kısa süreli takip sonucu şüpheliler yakalandı. Zanlıların, kaçarken attıkları çaldıkları malzemeler ise ağaçların arasından toplandı.Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılar, "Ne yaptık, adam mı öldürdük. Mezarlık mı soyduk" diye tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Gözaltına alınanların sağlık kontrölünden çıkarılması

Şahısların yüzlerini gizlemesi

Konuşmaları

Polis aracına bindirilmeleri

SÜRE: 01'06" BOYUT: 123 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

================================================

5)KAZA KURBANI ANNE- OĞUL YAN YANA DEFNEDİLDİ

KÜTAHYA- Afyonkarahisar karayolunda dün kamyonla tarlaya uçarak yaşamını yitiren 31 yaşındaki Ömer Irak ile annesi 50 yaşındaki Yüksel Irak, memleketleri Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde yan yana toprağa verildi.  Kaza, dün öğle saatlerinde, Kütahya- Afyonkarahisar karayolu üzerinde meydana geldi. Kütahya'dan Afyonkarahisar yönüne giden Ömer Irak yönetimindeki 32 YB 116 plakalı kamyon, kontrolden çıktı. Savrulan kamyon tarlaya uçarak taklalar attı. Yan duran kamyonun sürücüsü Ömer Irak ile annesi Yüksel Irak olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücünün eşi 29 yaşındaki Neslihan Irak ile çocukları 2 yaşındaki Ahmet ve 2 aylık Yusuf ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve 2 çocuğunu, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Kazada ölen anne- oğlun cenazesi otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak memleketleri Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne getirildi. İlçe merkezindeki Devlethan Camii'nde öğle vakti anne ve oğlu için cenaze töreni düzenlendi. Törene, ailenin yakınları ve bölge halkı katıldı. İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Ömer Irak ile Yüksel Irak, Müderris Mahallesi Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

YALVAÇ'A GELİRKEN KAZA OLDU

30 yıl önce Yalvaç'tan Ankara'ya göç eden ailenin o günden bu yana Yalvaç ile irtibatını koparmadığını belirten yakınları, Ömer Irak'ın Ankara'da kendisine ait kamyonla nakliyecilik yaptığını aktarırken, dün eşi, çocukları ve annesini alarak Yalvaç'a geldiği sırada kazanın yaşandığını anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Cenaze namazından görüntü

Cenazelerin araca konulması

165 MB/// 05.11"

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

=============================================

6)POLİSE SAHTE ALTIN SATMAK İSTEYEN 2 SURİYELİ TUTUKLANDI

ŞANLIURFA'da, polise sahte altın satmak isterken suçustü yakalanan 2 Suriyeli mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Haşimiye Meydanı'nda bulunan Kuyumcular Çarşısı'nda piyasa fiyatının altında altın satıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler düşük fiyatla altın satışı yaptığını belirlediği Suriyeli kişiyi takibe aldı. Alıcı gibi davranan polis, Suriyeli İbrahim El Hamed ile Hüseyin El Hamed'i kendilerine sahte altın satmak isterken gözaltına aldı. Üzerlerinde çok sayıda sahte altın ele geçirilen Suriyeliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

======================================================

7)ŞANLIURFA'DA ORGANİK ZEYTİNLER TEZGAHLARDA

SABAH kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan organik yeşil zeytin Şanlıurfa'daki tezgahlarda yerini aldı. İlk ürünlerin yer aldığı tezgahlarda 15 çeşit zeytin, kilosu 4 ile 12 lirada satılıyor.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yeşil zeytin hasadının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa'nın birçok yerinde zeytin tezgahları kurularak satışları başladı. 15 ayrı zeytin çeşidin satıldığı tezgahlarda çizilme ve kırılma şekline göre 4 ile 12 lira arasında değişen fiyatla alıcı buluyor.

Bu yıl zeytin üretiminin diğer yıllara göre kuraklık nedeniyle düşük olduğunu ifade eden Zeytinciler Odası Başkanı Mustafa Ölmez, zeytinin tüketiminin yıllık olduğunu, bu nedenle iki ay içinde satış yaptıklarını söyledi. Sofralarda tüketilen zeytinlerin kaliteli ve organik olması gerektiğine dikkat çeken Ölmez, şöyle dedi:

"Bu yılki kırmalık ve yeşil çizik zeytin hasadı başladı. İşlenmiş zeytinlerin kilosu 4 ile 12 lira arasında tezgahlarda satılıyor. İri taneli olan yeşil zeytinler sofralık küçük taneli olanlar ise kırma zeytin olarak işleniyor. Bizim tezgahlarımızda 15 çeşit zeytin bulunmaktadır. Şanlıurfa'da en çok tüketilen zeytinlerin başında Halhallı, Eğri Burun, Derik, Gemlik ve Nizip cinsi zeytinleri tüketiliyor. Bu günlerde satışlarımız oldukça iyi gidiyor, günlük olarak ben 200 kilo civarında zeytin satıyorum."

Görüntü Dökümü

-------------------

Zeytin satıcıları

Tezgahta serilen zeytinler

Zeytinlerin makinelerde kırılması

Mustafa Ölmez'in konuşması

Zeytin satıcıları ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer PINAR-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 297 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement