Diyarbakır'da "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi" Açıldı

Zinciriye Medresesindeki Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nce kurulan "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi" törenle hizmete girdi.

02.05.2014 16:52  Güncelleme: 16:53

Diyarbakır'da restorasyonu tamamlanan Zinciriye Medresesi'ndeki Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nce kurulan "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi" açıldı.

Sur ilçesindeki "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi"nin açılışı nedeniyle düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, törende yaptığı konuşmada, güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, burada manevi havayı solumaktan büyük bir zevk aldığını söyledi.

Diyarbakır'ın yüzyıllarca bölgede ilmin, sanatın, insanlığın güzel örneklerini vererek bu günlere geldiğini kaydeden Kıraç, son yıllarda üzerinde bir birikintinin olduğunu, bu adımlarla tekrar kendine gelecek noktalara ilerlediğini belirtti.

Medreseyi inşa edenleri şükranla andıklarını dile getiren Kıraç, kadim kentin el emeği göz nuru dökülerek bugünlere geldiğini dile getirdi.

Kıraç, şöyle konuştu:

"Bu coğrafya üzerinde araştırma, inceleme görevimiz vardır. İnsanoğlu, bu dünyaya başıboş gezsin diye gönderilmemiştir. Akıl ve sorumluluklar onun için verilmiştir. İnsanoğlunun birlik ve beraberliğinin ana temeli iman kardeşliğidir. İnsan sevgisi üzerine kurulu bir misyona sahibiz. İman kardeşliği bizim için çok önemlidir. Ülkenin bir coğrafyasında değeri yüksek şehri eski haline döndürmek herkesin görevidir. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz. Zinciriye Medresesi de suskunluğunu bozuyor. Medresenin yeniden hayat olmasını sağlayanlara teşekkür ediyoruz."

AKABE Vakfı kurucusu Mustafa İslamoğlu da Kur'an-ı Kerim'in önemi konusunda bir konuşma yaptı.

Merkezin açılışı okunan dualarla gerçekleşti.

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği yetkilileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement