Dolu Dolu Geçti - Son Dakika
Güncel

Dolu Dolu Geçti

Dolu Dolu Geçti

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı, Alpay Ulusoy, İclal Karaduman, Mert Kılıç, Umut Toprak'ın oynadığı eser, teknik ve ışık tasarımları, Neşet Ertaş türküleriyle bütünleştiği görüldü.

31.05.2016 11:49

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı, Alpay Ulusoy, İclal Karaduman, Mert Kılıç, Umut Toprak'ın oynadığı eser, teknik ve ışık tasarımları, Neşet Ertaş türküleriyle bütünleştiği görüldü. Oyuncular ve Şirin Toprak ayakta alkışlandı.

Etkinliğin gelecek yıl daha da olgunlaşacağını kaydeden Festival Başkanı, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, aralarında Dogan Medya International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu'nun da bulunduğu destek verenler ve sponsorlara teşekkür etti.

Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, festivale katkılarından dolayı Sevda Boduroğlu'na plaket verdi.

KAPANMAZ, KAPATILAMAZ

Seyircilerle sohbet eden Devlet Tiyatroları (DT) Ankara Müdürü Cebrail Esen, İstanbul Müdürü Zafer Kayaokay, Sanat İletişim Koordinatörü Tahsin Murat Demirbaş ile sanatçı Yurdaer Okur, ödenekli tiyatroların kapanmasının söz konusu olmadığını söylediler.

Diyarbakır ve Van Devlet Tiyatrolarında çalıştığı sırada aralarında Şırnak, Batman'ın da olduğu sayısız kentte sanat çalışması yaptıklarını belirten Okur, "Biz Milli Eğitim gibi, kültür hizmeti veriyoruz. Devlet Tiyatrolarını kapatmak çok zarar verir" dedi.

Ödenekli tiyatroların bütçe, kadro, altyapı konularda revize edilerek geleceğe hazırlanabileceğini kaydeden DT Sanat İletişim Koordinatörü Tahsin Murat Demirbaş, kadroların, seyircilerin kapanmaya müsaade etmeyeceğini söyledi.

İstanbul DT Müdürü Zafer Kayaokay da Devlet Tiyatroları Türk dili ve kültürüne hizmet için kurulduklarını. ülke ve dünyanın gündemine bakarak program oluşturduklarını söyledi. Ankara DT Müdürü Cebrail Esen ise yılda yarısı yeni eser, 150 -160 tiyatronun sahnelendiğini iki milyonu aşan seyirciye sahip olduklarını kaydetti.

HERKES TİYATRO YAPABİLİR

Oyuncu Yurdaer Okur, festival kapsamında tiyatro sevdalılarına ders verdi. Tiyatro ile insanın duyu organlarını nasıl daha etkili kullanabileceğini gösteren Okur, "Tiyatro, insanın kendi yapabileceğini ölçmesidir. Tiyatroyu profesyonel yapmak da zorunda değilsiniz. Tiyatro, drama çalışmaları özellikle çocuklara kendine güven, toplum karşısında hitabet gücü bakımından artıları vardır. Tüm meslekler kullanmalıdır" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement