Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu hizmet kervanımızı inşallah genişleteceğiz, devam ettireceğiz.

15.05.2015 20:53

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu hizmet kervanımızı inşallah genişleteceğiz, devam ettireceğiz. Bakın bugün siyasi istikrarı sürdürme günüdür, eğer siyasi istikrarı sürdürürsek değerli kardeşlerim inşallah birçok sıkıntıdan kurtulacağız" dedi.

Yıldız, Turhal ilçesindeki seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Turhal'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Genel seçimlere değinen Yıldız, milletin icraata göre oy verdiğini belirterek, "Bugünlerde vaatler bol. Pazar yerine çevirdiler. Hiçbir tabana sığmayan, hiçbir zemini olmayan, yalnızca odunluklardan, sandalyelerden lafları söyleyenler oldu. Bu seçim ciddi bir iştir, hükümet etmek ciddi bir iştir, devleti yönetmek ciddi bir iştir. Böyle esprilerle şakalarla bu iş yapılmaz. Ne yapayım o gün söylemiştimle olmaz. Sırtında yumurta küfesi olmayanların yalnızca oturdukları sandalyeye dayanarak söylemesiyle olmaz" diye konuştu.

Bakan Yıldız, 2001 yılında Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi anımsatarak, "Dünya toz pembeydi. Ne oldu da Türkiye'de kriz oldu. 2008 yılında dünyada en büyük 3. ekonomik kriz yaşandı. Niçin Türkiye'de sıkıntı olmadı. Çünkü ilkinde siyasi istikrar olmadı. İkincisinde siyasi istikrar vardı" dedi.

CHP'nin seçim kampanyası arabalarında biraların taşındığını iddia eden Yıldız, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim samimi, dürüst olmak lazım. Biz 'İmam hatipleri kapatmayacağız' diyorlar. Bir de kapatsaydınız bari. Şimdiye kadar Türkiye'nin normalleşmesi ile alakalı başörtülü kardeşlerim, Kuran okudukları imam hatip derslerine, ilahiyat fakültelerine başörtülü giremiyorlardı. Bunlar babalarımızın, dedelerimizin zamanında değil, 28 Şubat'ta yani 15 yıl öncesinde oluyordu. Bırakın tıp fakültelerine teknik üniversitelere girmeleri. Biz özgürlükten yana olduğumuzu söyledik. Başı açık kardeşimiz de başı örtülü kardeşimiz de başımızın üstüne. Yüzde 50'den oy alıp, yüzde 100'üne, 78 milyonumuza hizmet götürdüğümüz gibi. Bu hizmet kervanımızı inşallah genişleteceğiz, devam ettireceğiz. Bakın bugün siyasi istikrarı sürdürme günüdür, eğer siyasi istikrarı sürdürürsek değerli kardeşlerim inşallah birçok sıkıntıdan kurtulacağız."

Bakan Yıldız, 1,5 ay öncesinden "seçimlerde şaibe olacaktır" diye haber veren bir iktidar olmadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz böyle bir yapıyı tasvip etmiyoruz. Nereden biliyorsunuz, şaibe olacağını. Yoksa arkasına sığınmak isteğiniz çınarlardan, çimenlerden sonra artık bir seçim mi var. Bunların arkasına sığınmamak lazım. Açıkça dürüstçe gireceğiz sandığa. Vatandaşımız ne oy verdi. Başımızın üstüne koyacağız ve saygıyla karışlayacağız. IMF'den 6 aylığına 150 milyon lira alındığında ekonomik bayram olarak gösterdi gazeteler. Bugün 130 milyar dolarlık bir rezervden bahsediyoruz. Ödenen 23 milyar dolarlık IMF borçlarından bahsediyoruz. Borçları biz yapmadık. Türkiye düzelmiştir, düzelmeye devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement