Erdoğan, Kenan Evren'in Cenazesine Katılmayacak - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Kenan Evren'in Cenazesine Katılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bugün Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazı ile resmi devlet törenine katılmayacak.

12.05.2015 07:42  Güncelleme: 07:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kenan Evren'in cenaze törenine katılıp katılmayacağı kararı gece yarısı netlik kazandı. Erdoğan, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bugün Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde yapılacak cenaze namazı ile resmi devlet törenine katılmayacak.

Almanya ve Belçika ziyaretleri dönüşünde, uçakta gazetecilere gündemle ilgili sorularını cevaplayan Erdoğan, cenaze töreniyle ilgili "Şu an katılmak gibi bir düşüncem yok. Cumhurbaşkanlığı makamı adına temsilen bir arkadaşım törene katılır." dedi.

CENAZE TÖRENİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

12 Eylül askeri darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreni; darbe davasında alınan ancak henüz Yargıtay aşamasında olduğu için kesinleşmeyen hüküm nedeniyle tartışma konusu oldu.

ERDOĞAN'IN KARARI GECE YARISI BELLİ OLDU

Meclis'te temsil edilen 4 siyasi parti ile hükümetin cenaze törenine, temsilci göndermeyeceği dün açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da törene katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Erdoğan'ın programı gece yarısı belli oldu. Erdoğan, Evren'in cenaze törenine katılmayacak.

Almanya ve Belçika ziyaretleri dönüşünde, uçakta gazetecilere gündemle ilgili sorularını cevaplayan Erdoğan da cenaze töreniyle ilgili "Şu an katılmak gibi bir düşüncem yok. Cumhurbaşkanlığı makamı adına temsilen bir arkadaşım törene katılır." dedi.

3 KIZINA SORULDU

Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Evren için Cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle bugün ulusal cenaze töreni düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda bugün Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden yetkililerden oluşan komite, tören programını belirledi.
Program belirlenirken Evren'in üç kızının da görüşü alındı.

MECLİS'TE TÖREN YOK

Devlet cenaze törenlerinde Meclis'te tören düzenlenmesi de yer alıyor.
Ancak Evren'in kızlarının isteği üzerine Meclis'teki tören programdan çıkarıldı.

GATA'DA DUALI TÖREN

İlk tören bugün GATA'da yapılacak. Bu törene aile üyeleri katılacak.
Duaların da okunacağı bu tören, özel ve dini nitelikli olacak.

NECDET ÖZEL RAPORLU

Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı için Evren için karargahta da tören düzenlenecek. Evren'in naaşı, GATA'dan cenaze aracı ile Genelkurmay karargahına getirilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ameliyat olduğu için raporlu olması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, törende Genelkurmay Başkanvekili olarak bulunacak. Törene, kuvvet komutanları ve farklı rütbelerdeki TSK personeli katılacak.

DEVLET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Genelkurmay'daki törenin ardından naaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülecek. Öğle namazını müteakip cenaze namazının ardından Evren'in naaşı önce aile üyeleri ve protokolün önünde geçirilecek. Ardından top arabasına konulacak. Törene, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu ile tabur seviyesinde bir tören birliği katılacak. Bu törenin ardından Evren'in naaşı Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Devlet Mezarlığı, Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe Yerleşkesi'nin karşısında bulunuyor.

ASKER UĞURLAYACAK

Törende, Cumhurbaşkanlığı'nı Genel Sekreter Fahri Kasırga'nın temsil etmesi ihtimali var.
Özetle; Evren'in cenaze töreninde hükümet ve Meclis'teki 4 partinin temsilcisi yer almayacak. Evren, cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle devlet ve eski genelkurmay başkanı olması çerçevesinde ordunun komuta kademesi tarafından resmi devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI

Törenlere katılmayacak olan Erdoğan ise bugün saat 14.00'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsiyas'ı Kabul edecek.

Erdoğan, saat 17.30'da ise Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşılayacak. Erdoğan, ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapacağı Gabon Cumhurbaşkanı onuruna akşam da Saray'da resmi bir akşam yemeği verecek. (Kaynak: Milliyet)

Erdoğan, Kenan Evren\'in Cenazesine Katılmayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Kenan Evren'in Cenazesine Katılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • alaşehirli: çokta umurundaydı kenan paşanın. . 16 15 Yanıtla
  • muraty: paşa vasiyet yaza bilseydi emin ol tayip bey o gelmesinderdi 18 12 Yanıtla
  • özy: bu kararlar cumhuriyet tarihine kara leke olarak geçecektir. iyi düşünmek lazım 22 3 Yanıtla
  • BİLL68: KARDEŞİN KARDEŞE DÜŞMAN OLDUĞU, BİLMEM NE GAZETESİ OKUYOR DİYE İNSANLARIN BIÇAKLANDIĞI, YÜZLERCE GENCİMİZİN SAĞCI-SOLCU DİYE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİR DÖNEM TEK SUÇLU EVREN NE GÜZEL. . . 24 0 Yanıtla
  • GOKMEN: EVRENI MUMLA ARAYACAGIMIZ ZAMANLAR GELECEK BUNA EMIN OLUN 20 4 Yanıtla
  • kocaelisporlu: Kardeşim 80de adam darbe yapmış ve ayaklanma çıkaran isyan eden ülkeyi yönetemeyen kan golüne çevirenler dışında ben o yılları yaşayan sivil insanlarla konuştuğumda hepsi hakliy di diyor peki devletin başındakiler atıyor tuyorda gezi olaylarında neden o zaman müdahele ettiniz de o kadar insanın canı gözü gitti komutanları inciri attınız sonra ya kandirildik sizin suçumuz yokmuş giyip hepsini saldiniz binler ce insan fişleri niz 6 7 ekim olylarina seyirci kaldınız 50kisi 1haftada birbirini öldürdü eee sizin farkınız ne söyler misiniz evren den de onu beğeniyorsunuz ışte resimde herşeyi anlatıyor adam güçlüy ken hepiniz el pençe karşı sin da durmussunuz konuşmaya gerek yok o yıllarda ülkenin bekası için sokak olaylarını durdurmak için yapılmış doğrusuyla yanlisiyla 22 1 Yanıtla
  • yarbaba: kralların cenaze namazına gıdenler, , , 92 ile secılmış bır cumhurbaskanın cenazesıne gıtmıyorsa. . . bunu nasıl ızah edecekler. . . ayrıca 'cenazesıne katılmayacagım' acıklaması bile, , meftaya ve dıne saygısızlık degılmı. . . gıtmezsen gıtme(bende gıtmıyorum 75 mılyon da gıtmıyor) ama susuyorum. . . bu tavır kın ve öfkenın dışa vurumudur. . . . muslumana düşen 'allah rahmet etsın 'demektır. katılana da katılmayana saygı duyarım ama bu tur sözlere karsıyım, , yanlış oldugu kanaatındeyım. . 19 2 Yanıtla
  • sualci: sizler sadece erdoğan düşmanlığı için bu hakaretleri yaptığınızı çok iyi biliyoruz ama ne ilginçtir ! nasıl bir düşmanlıktır ki mesela şuan din düşmanlarından ve ülkede sorgusuz sualsiz sağ sol demeden astığım astık diyen birinin yerinde ( şeytan ) olsa ben eminim sırf recep teyyip düşmanlığı olsun diye hepiniz biz şeytanız diyeceksiniz rabbim kötü kalblerinizi pak eylesin ne diyim . . 9 12 Yanıtla
  • Avrupalı : Benim gözümde bütün siyasiler değer kaybettiler zamanında kendi yaptıkları hataları beceriksizlikleri kapatmak için günah keçisi Evren oldu, kendileri o donemde sütten çıkmış ak kaşıklardı 16 3 Yanıtla
  • Müdür: Yazik. Bu ülkeyi dagilmaktan kurtarmis bir kisiye böyle yapmak , bu ülkeye hic yakismiyor. Disardan hic yakismiyor. ERdogan kendini Sultan görmesin. O koltuklar gecici. 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement