Eskişehir Bakan Avcı: Bizim Önceliğimiz Çocuklarımızın, Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin... - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Bakan Avcı: Bizim Önceliğimiz Çocuklarımızın, Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin...

Eskişehir Bakan Avcı: Bizim Önceliğimiz Çocuklarımızın, Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin...

Bakan Avcı: Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir Milli Eğitim Bakanı Babi Avcı, kar nedeniyle okulların tatil edilmesini eleştiren eski bakan Hüseyin Çelik'e Eskişehir'de yanıt verdi.

12.01.2015 18:36

Bakan Avcı: Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir

Milli Eğitim Bakanı Babi Avcı, kar nedeniyle okulların tatil edilmesini eleştiren eski bakan Hüseyin Çelik'e Eskişehir'de yanıt verdi. Bakan Avcı, "Hüseyin Çelik'in bu konudaki uyarısına teşekkür ediyorum ama Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir" dedi.

İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna'nın makam odasında basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Avcı, eşleri özel sektörde çalışan öğretmenlerin atamalarıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Özel durum atamaları başladı. Tabi müracaatlar neticelenmeden kaç kişi, hangi alanda ne kadar atama talebi, yer değiştirme talebi olacak bunu şimdiden söylemek mümkün değil. Ama biz bu yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerimiz için gerekli kolaylıkları, düzenlemeleri yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin yer değiştirme talebinde bulunabilmeleri için biliyorsunuz bütün kamu görevlileri için gerekli olan en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı vardı, hala da var. Fakat biz bu yıla mahsus olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki öğretmenlerin özür durumu, yer değiştirmelerinde kendi eski yönetmeliğimizi çerçeve yönetmeliğine uyarlamadığımız eski yönetmeliğimizi uyguluyoruz ve dolayısıyla bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi bir yıl çalışmış olma koşulunu yerine getiren öğretmenler de yer değiştirme talebinde, özür ataması talebinde bulunabilecekler."

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN VE ÖĞRETMENLERİMİZİN SAĞLIĞI

Bir gazetecinin Milli Eğitim eski bakanı Ak Parti Milletvekili Hüseyin Çelik'in kar nedeniyle 30 ilde okulların tatil edilmesini eleştirdiğini belirtmesi üzerine Nabi Avcı şunları söyledi:

"Geçen hafta, 10 günden beri Türkiye genel mevsim normallerinin üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben sayın Hüseyin Çelik'in bu konudaki uyarısına teşekkür ediyorum ama Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Ben burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren, tüm parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir. Valilerimizde, kaymakamlarımızda, il milli eğitim müdürlerimizde, ilçe milli eğitim müdürlerimizde bu konuda fevkalade, isabetli değerlendirmeler ve kararlar aldılar ve uyguladılar. Kendilerine buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu şartlarda hizmetlerin aksamaması için sadece milli eğitime ilişkin hizmetler değil, ulaşım hizmetleri, sağlık hizmetleri, güvenlik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü gayret gösteren Karayolları Genel Müdürlüğümüze, AFAD'a, elektrik idarelerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kere daha okul yöneticilerimizin, eğitim yöneticilerimizin sadece kış şartlarına ilişkin olarak değil, 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nın temel kararlarından bir tanesi, gündem maddelerinden bir tanesi de okul güvenliği konusuydu. Okul güvenliği demek öğrenci güvenliği demektir, öğretmen güvenliği demektir, çalışan güvenliği demektir. Dolayısıyla bu konularda tüm eğitim yöneticilerimizin bu basiretli çalışmalarını sürdürmelerini bekliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Bakan Avcı: Bizim Önceliğimiz Çocuklarımızın, Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • murat: Sayın bakanım ağzınıza sağlık. 0 0 Yanıtla

Advertisement