Eskrimde Türkiye'nin Gururu Oldu - Son Dakika
Spor

Eskrimde Türkiye'nin Gururu Oldu

Cansu Tor Kadıoğlu, uluslararası müsabakalarda görev alan 4 kadın Türk hakemden biri oldu.

19.12.2014 12:09  Güncelleme: 12:19

BASİR GÜLÜM - Eskrim hakemi 25 yaşındaki Cansu Tor Kadıoğlu, yurtdışındaki müsabakalarda görev yapan 4 kadın Türk hakemden biri olmanın gururunu yaşıyor.

Kadıoğlu, AA muhabirine, küçükken sporun her dalına ilgi duyduğu için babasıyla çeşitli müsabakaları izlediğini söyledi.

Hentbol maçında tesadüfen tanıştığı eskrim antrenörü sayesinde 11 yaşında bu spora yöneldiğini anlatan Kadıoğlu, katıldığı üçüncü turnuvada minikler kategorisinde Türkiye şampiyonu olduğunu ifade etti.

Kazandığı başarıların kendisini motive ettiğini aktaran Kadıoğlu, "İl, ilçe ve bölge çapında düzenlenen turnuvalara katıldım. Yurtiçi ve yurtdışında kazandığım madalya sayısı 70'i geçti" diye konuştu.

Kadıoğlu, eşinin eskrim hakemi olduğunu, kendisinin de sporculuğunun yanında bu branşta hakemliğe ilgi duyduğunu kaydetti.

Eşiyle Slovakya'da girdiği uluslararası eskrim hakemliği sınavını kazandığını vurgulayan Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki uluslararası kadın eskrim hakemi sayısı 4. Bunlardan biri oldum. Bu, benim için gurur verici. Neredeyse iki ayda bir yurtdışındaki müsabakalara davet ediliyorum. Yurtdışında Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyuyorum. Birçok hakem arasından seçilerek yarı final, final yönetmek ayrı heyecan veriyor. Hakem olduktan sonra da eskrim sporuyla uğraşmayı sürdürdüm."

Kadıoğlu, son yıllarda kadınların eskrime ilgisinin arttığını belirterek, "Bu sporda bütün vücut kasları çalışıyor. Vücut kaslarının yanında düşünceyi de geliştiriyor. Çünkü sürekli üretmek zorundasınız. Karşı atağı ikinci, üçüncü hatta dördüncü atağı bile düşünmek zorundasınız. Bunları düşünürken bacak ve kolları da hareket ettirmeniz gerekiyor" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eskrimde Türkiye'nin Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement