Feshane'de Balıkesir Rüzgarı Esti! - Son Dakika
Güncel

Feshane'de Balıkesir Rüzgarı Esti!

Tarımsal üretim ve hayvancılılıkta Türkiye'nin lokomotifi olan Balıkesir, İstanbul Feshane'de düzenlenen tanıtım günlerinde kendine has lezzet ve ticari ürünleri ile görücüye çıktı.

13.09.2014 14:44

''10 PLAKALI KENT, 10 ÜRÜNDE; 10 NUMARA'' sloganıyla gerçekleştirilen tanıtım günlerinin odağında ise lezzetiyle nam salan, Balıkesir Süt Kuzusu yer aldı.

İstanbul Feshane Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen ''2. Balıkesir Tanıtım Günleri''nde, Balıkesir'in hayvansal ve tarımsal ürünlerin yanı sıra kentle özdeşleşen ve marka değeri taşıyan lezzetleri de vitrine çıktı. Tanıtım Günleri kentin tüm dinamiklerini harekete geçirirken; Balıkesir'in dünya çapında marka olmuş hayvansal ve tarımsal ürünlerinin tanıtılması için organize edilen etkinlik büyük ilgi gördü.

10 PLAKALI KENT 10 ÜRÜNDE; 10 NUMARA!

Balıkesir Valiliği tarafından koordine edilen; OSB, GMKA, Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Balıkesir Tanıtım Günleri kentin tüm dinamiklerini harekete geçirdi. Balıkesir'in dünya çapında marka olmuş hayvansal ve tarımsal ürünlerinin tanıtılması için organize edilen kampanyanın ilk etabında, lezzetiyle marka olan Süt Kuzusu ön plana çıktı.

''Kaliteli hizmet ve tanıtım'' odağında gerçekleştirilen etkinlikte Balıkesir'e özgü tarımsal ve hayvansal ürünlerin 10 tanesi, kent ile özdeşleşen 10 numaralı plaka koduna atıfta bulunularak ön plana çıkarıldı. Ulusal anlamda, Balıkesir'in kültürünü bir şölen havasında göstermeyi hedefleyen tanıtım günlerinde; Türkiye'de lezzeti ile marka haline gelen Balıkesir Süt Kuzusu, Dana eti, Zeytin ve Zeytinyağı, en önemli ve kıymetli tekstil materyallerinden biri olan deri, Süt ve Süt Ürünleri, yöresel lezzetlerin başında gelen Manda Kaymağı, Kıvırcık ve merinos ırkı hayvanlardan elde edilen yün ve yapağı, Türkiye'nin ihracat kalemleri arasında önemli bir yere sahip olan Beyaz Et ve Yumurta, Tahıl, Baklagil ve Yağlı Tohumlar ile bunlardan üretilen ürün-mamuller tanıtıldı.

BALIKESİR SÜT KUZUSUNA ÖZEL WORKSHOP

Balıkesir'in kültür ve lezzetlerini bir şölen havasında gösteren tanıtım günlerinin odağında ise Türkiye'de lezzeti ile marka haline gelen Balıkesir Süt Kuzusu yer aldı. Market ve kasap reyonlarında tüketici tarafından ''Balıkesir Süt Kuzusu'' olarak, adıyla; arandığını kaydeden Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir'den çıkan etin, lezzet ve sağlığın garantisi olduğunu söyledi. Kula; ''Balıkesir'in doğal yaylarında serbestçe otlayan koyunların, sadece anne sütüyle beslenen kuzuları, dillere destan lezzetleriyle alışkanlık yapıyor. Feshane'de Usta kasap ve aşçıların kesimden, iyi pişirmenin püf noktalarına kadar bir çok lezzet sırrını özel tadım ve görsel şovlar ile paylaştığı etkinliğimiz büyük beğeni topladı. Balıkesir'in meşhur Süt Kuzusu ve diğer ürünlerimizi yıl boyu farklı mecralarda tanıtacağız.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Feshane'de Balıkesir Rüzgarı Esti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement