Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak'ta, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

24.07.2016 00:56

Zonguldak'ta, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan da gelişmeleri takip etti.

Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu ve çorba ikram edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) hükümete bir takım yetkilerin verildiğini belirterek, "Çıkan kararname ile gerekli düzenlemeler yapılacak. İlk kararname çıktı. Bu hainlerin Türkiye'deki tüm varlıklarına el konuldu. Bugün çıkan kararnamede bunların tüm okullarına, dershanelerine, mal varlıklarına ve bankalarına el konuldu. Olağanüstü hal kanunuyla bunlara el konulduğu için bunları mahkemeye gitseler bile bir daha geri alamayacaklar. Bu yapının kökünü kazımaya başladık. Köküne kadar ineceğiz. Çözülmeler başladı. İçlerinden çıkan itirafçılar her şeyi açıklamaya başladı." diye konuştu.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk de darbe girişimini protesto ederek, "Bundan sonra her Allah diyenin peşinden gitmeyelim. Biraz düşünelim, bakalım. Bu adam Allah derken niyeti nedir, neyi kastediyor ve neyi anlatmak istiyor bunu iyi hesap edelim." dedi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement