Genç Sada ve Bilaller Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Genç Sada ve Bilaller Yarıştı

Genç Sada ve Bilaller Yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve güzel ezan okuma yarışması düzenlendi.

19.03.2015 18:14

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve güzel ezan okuma yarışması düzenlendi. Etkinlikte birinci olan öğrenciler, bölge finallerinde Bingöl'ü temsil edecek.

Merkez Hacılar Camisi'nde düzenlenen ve 5 okuldan 10 öğrencinin yarıştığı programa, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Müdür Yardımcısı Metin Suna, şube müdürleri Orhan Seven, Orhan Buğrahan, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Yarışma sonucunda, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci, merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Börçün ikinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yalçın Korkut üçüncü olurken, ezanı güzel okuma dalında ise merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Beki birinci, merkez Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Doğan ikinci, Genç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andiç üçüncü oldu.

Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan Sarı, "Kur'an-ı Kerim bize verilmiş en büyük emanettir. Bu emanete hem kendimiz sahip çıkmalıyız hem de çocuklarımıza sevdirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeliyiz. Çünkü Kur'an bizim hayat kaynağımız karanlıklarımızı aydınlıklara tebdil edecek yegane kitabımızdır. Yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeyrek altın, plaket, katılım belgesi verilirken, güzel ezan okumada birinci olan Beki, Erzincan, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada birinci olan Barut ise Erzurum'da yapılacak olan bölge finallerinde Bingöl'ü temsil edecek. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Sada ve Bilaller Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement