Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde çeşitli temaslarda bulundu.

29.04.2015 17:40

AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural ile görüşen AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Türkiye'de süt üretiminde zirveye yerleşen İzmir'in, peynircilik ve benzeri süt ürünleri konusunda da markalaşması gerektiğini söyledi.

İzmir'in tarım ve hayvancılık alanında üretim kadar markalaşmaya da önem vermesi gerektiğini vurgulayan Dağ, "Türkiye'de tarımsal ve hayvancılık alanında üretimde, ihracatta en büyük payın İzmir olmasının nedeni, hükumetimizin verdiği desteklerdir. Türkiye'de tarım ve hayvancılık alanında en çok destek alan il, İzmir oldu" diye konuştu.

-Hüseyin Kocabıyık

İzmir 1. bölge milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık da Urla'da balıkçı esnafını ziyaret etti.

Türkiye'nin, hep tek iktidar dönemlerinde ilerlediğini, koalisyon dönemlerinde ise gerilediğine değinen Kocabıyık, iş konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan uygulamalara imza attıklarını kaydetti.

Kocabıyık, tarım, hayvancılık, teknoloji ve fikir üretimde dünyanın önünde olunması gerektiğini belirterek, "İnanıyorum ki bizler çok kısa süre içerisinde dünya lideri bir devlet ve millet olacağız" dedi.

Nesrin Ulema ve Bilal Kırkpınar

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema ile 2. bölge milletvekili adayı Bilal Kırkpınar ise Foça'da temaslarda bulundu.

Nesrin Ulema, Foça'nın sahip olduğu turizm potansiyelinin bugüne kadar değerlendirilemediğini ifade ederek, Foça'nın turizm pastasından daha fazla pay alması için hükümet olarak bütün projelerin takipçisi olacakları sözünü verdi.

İlçeye en büyük yatırımların, AK Parti hükumeti tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Ulema, "Foça'ya, AK Parti hükumeti dönemine kadar ne yazık ki büyük ölçekli devlet yatırımı olmamış. Ama hükumetimiz döneminde eğitimden sağlığa büyük yatırımlar yapılıyor. Bundan sonra da bu güzel ilçemizin sorunlarının çözülmesi konusunda her türlü desteği hükümet olarak vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

-Cemil Şeboy

Çeşme'de Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan ile bir araya gelen AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Cemil Şeboy da yerel yönetimlerin yanlış politikaları sonucu Çeşme'de turizmin 45 güne düştüğünü ifade etti.

Şeboy, İzmir'in hedefi 12'den vuran bir misyona ihtiyacı bulunduğunu dile getirerek, "Milletvekili dönemimde de inşallah yine İzmir'de ekonomiyi güçlendirecek, vizyonunu genişletecek, turizmini 12 aya yayacak, trafiği rahatlatacak projeler üretmeye devam edeceğim" dedi.

İzmir- İstanbul otoyolunun, Çeşme ve çevresine sıçrama yaşatacağını vurgulayan Şeboy, "İzmir'den başlayarak Urla sahilleri, Karaburun, Mordoğan ve Çeşme'nin tamamı, Antalya sahilleri gibi olabilir ama altyapı çalışmalarının, şimdiden başlaması lazım. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyeleri, hazırlıklarını yapmalı" diye konuştu.

-Tansu Kaya

İzmir 2. bölge milletvekili adayları Tansu Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Savcı Sayan, Çandarlı'da AK Parti'nin seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı.

Tansu Kaya, genel seçimlerin ayrı önemi bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye, halen 1982'de yapılan darbe anayasasıyla yönetiliyor. Bizim, bu süreçte darbe anayasasını değiştirmek gibi mükellefiyetimiz var. Siyasi partilerin birçoğu, anayasayı değiştirmekten söz ediyor ancak bunu, bugün AK Parti yüksek sesle dile getirdiği için diğer muhalefet partileri karşı çıkıyor. Ama halka sorduğunuz da 'Evet, bu anayasa değişmeli' diyor. Bu önümüzdeki süreci normal seçim süreci olarak görüp, ona göre çalışma yaparsak inanın yarın Suriye, Yemen, Libya, Filistin, Gazze, Doğu Türkistan ve dünyanın birçok yerinde ağlayan çocukların iki eli, ahirette yakamızda olur."

Kaya, AK Parti'nin bu seçimlerden de birinci parti çıkıp, tek başına iktidar olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştiren adaylar, daha sonra esnaf ve vatandaş ziyareti gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement