Gündem / 29 Haziran 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 29 Haziran 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak.

29.06.2015 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak.

Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iftar verecek.

(Ankara/15.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin TBMM başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP'nin TBMM başkanı adayı HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı AK Parti Genel Merkezi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığına aday olan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultangazi Malkoçoğlu Prestij Caddesi sokak iftarına katılacak, ilçe sakinleriyle sohbet toplantısı yapacak.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Hotels Downtown'da düzenlenecek "Terörün Finansmanı ve Aklama ile Mücadelede Etkinlik AB Eşleştirme Projesi"nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahale edilmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakere süreci çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk yaptığı" gerekçesiyle yargılandığı dava ile kamuoyunda "Marriott Hücresi" olarak bilinen ve El-Cezire muhabirlerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, Haziran ayına ilişkin ekonomi güven endeksiyle, Nisan ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Sezonun üçüncü grand slam organizasyonu olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları İngiltere'de başlıyor.

(Londra) (Fotoğraflı)

**

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement