Hedefim Hat-trick Yapmak" - Son Dakika
Spor

Hedefim Hat-trick Yapmak"

Hedefim Hat-trick Yapmak"

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın kemerin verildiği İsmail Balaban: "Hedefim 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazanarak kemerin ebedi sahibi olmak"

26.02.2014 17:09

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın kemerin verildiği İsmail Balaban, "Hedefim 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazanarak kemerin ebedi sahibi olmak" dedi.

Ali Gürbüz'ün altın kemeri geri alındı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Altın kemeri beline bağlayan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasından dolayı kemer elinden alındı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret eden Balaban, burada yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da kendisinden de numune alındığını söyledi. Ali Gürbüz'ün dopingli olduğuna inanmadığını ifade eden Balaban, Elmalılı olan Gürbüz kemerin ebedi sahibi olduğunda çok sevindiğini dile getirdi.

Ali Gürbüz'ün kemeri hak ettiğini belirten Balaban, şöyle konuştu:

"Antalya yağlı güreşe sahip çıkan bir kent. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Bu tür olayların olması çok üzücü. Tek tesellimiz kemerin Antalya'da kalmış olması. Hedefim 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazanarak kemerin ebedi sahibi olmak, Üzerimde Antalya'nın yükü var. Antalyalıların güvenini boşa çıkarmamak için çaba göstereceğim. Kemerin ebedi sahibi olmak, Antalya'nın hakkı."

Böcek ise Türkiye Güreş Federasyonundan resmi yazı gelene kadar altın kemerle ilgili açıklamada bulunmadığını kaydetti. Buruk bir sevinç yaşadıklarına dikkati çeken Böcek, "Kemerin Antalya'da kalmış olması sevindirici. Antalya, ata sporunun kalesi ve diyarıdır. İsmail Balaban'ın bundan sonraki yıllarda da başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

İlk çıktığı yıl altın kemerin sahibi olmanın her yiğide nasip olmayacağına işaret eden Böcek, Balaban'ın, azim ve gayretiyle kemeri Antalya'ya ebedi olarak getireceğine inandığını söyledi. Böcek, ziyaretin sonunda Balaban'a altın hediye etti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hedefim Hat-trick Yapmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement