Hollanda'ya 'Kangallı' Tepki - Son Dakika
Genel

Hollanda'ya 'Kangallı' Tepki

Hollanda'ya 'kangallı' tepkiMUŞ - Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ırkçı tutum sergileyen ve Türk vatandaşlarının üzerine K9 köpekleri salan Hollanda polisi, Muş'un Hasköy ilçesinde kangal köpekleriyle protesto edildi.

16.03.2017 14:26

Hollanda'ya 'kangallı' tepki

MUŞ - Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ırkçı tutum sergileyen ve Türk vatandaşlarının üzerine K9 köpekleri salan Hollanda polisi, Muş'un Hasköy ilçesinde kangal köpekleriyle protesto edildi.

Hasköy ilçesinde yüzlerce kişi, Hollanda polisini kangal köpekleri ile protesto etti. Hasköy meydanında toplanan yüzlerce kişi; pankart ve dövizler açarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Ne aldanan oldum, ne aldatan. Seni seviyoruz vesselam Recep Tayyip Erdoğan" sloganı ile destek olurken, Hollanda polisine ise "Sizin K9 itiniz varsa, bizimde aslan kangalımız var" dediler. Buradaki protesto ile Hollanda'yı kınadıklarını dile getiren Ahmet Tokmak isimli vatandaş, Hollanda'da yapılan köpekli saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Hollanda'ya karşılık olarak kangal köpekleri ile cevap verdiklerini ifade eden Tokmak, "Kahrolsun Hollanda diyoruz, kahrolsun faşizm diyoruz. Hollanda'da Bakanımıza yönelik yapılan saygısızca, terbiyesizce olaydan ötürü biz Hollanda'yı kınıyoruz" dedi.

Vatandaşlardan Sami Ay ise, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan saygısızlığı ve gurbetçilere yönelik çirkin saldırıyı Hasköy halkı olarak kınadıklarını kaydetti. Burada kangal köpekleri ile tepkilerini dile getirdiklerini ifade eden Ay, "Kangal köpeklerini onların terbiyesizliklerine karşılık olarak getirdik. Onların itleri varsa bizim de kangal köpeklerimiz var. Biz o sebepten dolayı Hollanda'yı protesto ediyoruz, Almanya'yı protesto ediyoruz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uygulanan ülkeye giriş yasağından dolayı protestomuzu dile getirdik. Hasköy halkı olarak burada üzerimize düşeni yapmaktayız. Avrupa Birliğini de şiddetle kınıyoruz. Hasköy halkı olarak devletimizin yanında, hükümetimizin yanında, başkomutanımızın yanında varız ve evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Hollanda\'ya \'Kangallı\' Tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Hollanda'ya 'Kangallı' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement