İnat Timi Şüphelendi 8 IŞİD'li Yakalandı, Gerçek Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

İnat Timi Şüphelendi 8 IŞİD'li Yakalandı, Gerçek Ortaya Çıktı

Uzmanlardan oluşan ve ülkeye giriş-çıkış yapanları analiz eden İnat Timi, mülteci taklidiyle Almanya'ya giden 8 IŞİD'liyi yakaladı. Ülkeye böyle giren 200 kişi olduğu ortaya çıktı.

18.11.2015 08:46  Güncelleme: 09:59

IŞİD'e uluslararası katılımı engellemek için İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri bünyesinden seçilen uzman personellerden oluşturulan ve Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarıyla Büyük İstanbul Otogarı'nda profil çıkarma ve risk analizi çalışmaları neticesinde şüpheli gördükleri kişileri gözaltına alan İnat Timi, mülteci taklidiyle Almanya'ya giden 8 IŞİD'liyi yakaladı. Ülkeye böyle giren 200 kişi olduğu ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ 8 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDILAR

Atatürk Havalimanı'nda çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdüren "inat timi", dün gece Fas'ın Kazablanka kentinden gelen ve İstanbul'da turizm amaçlı gezi yapacaklarını belirterek bir otelde rezervasyonlarının bulunduğunu söyleyen Nasıl Y. ile Soufiane H, Aissa M, Salahaddin A, Said S, Mouhssıne El A, Mustapha M. ve Ayoub S'yi şüpheli bularak gözaltına aldı.

Ekipler, belirtilen otelin yetkilileriyle görüştüklerinde ise isimleri bildirilen kişilerin adlarına ait rezervasyon olmadığı ortaya çıktı.

ALMANYA'YA UZAN HARİTA

Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları öne sürülen şüphelilerden Nasıl Y'nin cebinden çıkan kağıtta İstanbul'dan başlayıp İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya ulaşan çizim ele geçirildi.

200 KİŞİ ÜLKEYE GİRİŞ YAPMIŞ

Şüphelilerin, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlıların varış noktasının Almanya olmasına ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, çok sayıda şüphelinin ifadesine başvuran ve 800 kişinin sınır dışı edilmesini sağlayan "inat timi"nin 200'ün üzerinde şüphelinin de ülkeye kabul edilmemesini sağladığı kaydedildi.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnat Timi Şüphelendi 8 IŞİD'li Yakalandı, Gerçek Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bir vatandaş : helal olsun bizim timlere hayatimizi zindana çevirdiler faslilar sokaga çikamiyoruz onlar yuzunden bize kotu bakiyorlar belcikada fransada kendi suçlari çok yüz verdiler onlarda rahatca astarini aldi 0 0 Yanıtla

Advertisement