İpekyolu İşadamları Zirvesine Doğru - Son Dakika
Yerel

İpekyolu İşadamları Zirvesine Doğru

Trabzon'da geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen İpekyolu İşadamları Zirvesinin üçüncüsü 17-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

08.10.2014 12:30  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin üçüncüsü 17-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nden (DKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı himayesinde DKİB ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilecek olan zirveye, Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de destek veriyor.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan oluşan 21 ülkeden iş adamları, özel sektör ve kamu temsilcileri ile ilgili bakanların katılması beklenen zirvede, sektörel oturum ve panellerin yanı sıra ticaret, finans, lojistik ve turizm sektörlerinde resmi heyetler arası görüşmeler yapılacak.

Yaklaşık 600 yerli ve yabancı katılımcı beklenen zirvede, Ekonomi Bakanlığının alım heyeti programı kapsamında inşaat ve yapı malzemeleri, gıda, gıda teknolojileri ve makine sektörlerinde bölge genelindeki iş adamları ile ikili iş görüşmeleri yapılarak bölge ihracatının arttırılması, ulaştırma alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik protokollerin imzalanması amaçlanıyor.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bugüne kadar Afganistan, Bulgaristan, Moldova, Gürcistan, Çeçenistan, Kırgızistan, Tacikistan, İran, Ukrayna ve Rusya'dan program konusunda teyit aldıklarını belirterek, zirvenin önemini vurguladı.

Zirvenin önemli kazanımları olacağını belirten Gürdoğan, "Birincisi 2008 yılında, ikincisi de 2011 yılında düzenlenen zirvenin İpekyolu hinterlandında bulunan ülkelerle ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, Trabzon ve Doğu Karadeniz'in dış ticaretinin artırılması, bölgeye yerli ve yabancı yatırımların çekilmesi yönünde önemli kazanımları olacak" ifadelerini kullandı.

Gürdoğan zirvenin özellikle turizm anlamında bölgeye büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, "Rusya'dan gelecek iş adamları bölgemizde özellikle turizm, gıda ve inşaat malzemeleri sektöründen gelecek iş adamlarımızla ikili görüşmeler yapma imkanı bulacak. Bu da bölgemiz için büyük bir fırsat olacak" değerlendirmesinde bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İpekyolu İşadamları Zirvesine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement