İzmir'in Vergi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'in Vergi Rekortmenleri Açıklandı

Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı Türkiye’nin 2013 yılı vergi rekortmenleri listesine göre İzmir’in vergi şampiyonu yine Lucien Arkas oldu.

05.05.2014 19:02

Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı Türkiye'nin 2013 yılı vergi rekortmenleri listesine göre İzmir'in vergi şampiyonu yine Lucien Arkas oldu. Pehlivanoğlu Şirketler Grubu'nun ortakları Muharrem Pehlivanoğlu ve Ali Pehlivanoğlu, bu yıl Türkiye'nin ilk 100 vergi rekortmeni listesine girmeyi başardı.

Rahmi Koç'un 37 milyon 492 bin lira vergi tahakkuku ile Türkiye vergi rekortmeni olduğu listede Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Lucien Arkas, 24. sırada yer aldı. Bir önceki yıl 5 milyon 142 bin liralık tahakkuk eden vergi ile 25. sırada yer alan Arkas, bu yıl 5 milyon 475 bin lira vergi ile bir basamak yukarı çıktı. Bir önceki yıl 3 milyon 12 bin lira vergi ile Türkiye vergi rekortmenleri listesinde 63. sırada yer alan Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, bu yıl 3 milyon 148 bin lira vergi ödeyecek. Nail Özkardeş, bu yıl bir basamak gerileyerek 64. sırada yer aldı.

2013 yılının vergi rekortmeni sürprizleri ise Pehlivanoğlu ailesi oldu. Pehlivanoğlu Marketler Zinciri'nin yanı sıra çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Pehlivanoğlu'nun ortaklarından Muharrem Pehlivanoğu, bu yıl vergi rekortmenleri listesine girmeyi başardı. İlk 100'de 86. sırada yer alan Pehlivanoğlu, 2 milyon 769 bin lira vergi ödeyecek. Ali Pehlivanoğlu da listeye 98. sıradan girdi. Ali Pehlivanoğlu'nun ödeyeceği vergi tutarı ise 2 milyon 502 bin lira olarak belirlendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzmir'in Vergi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement