Kahramanmaraş'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasını Çağlayancerit ilçesini temsilen katılan Zahide Bulur kazandı.

08.03.2013 18:20

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasını Çağlayancerit ilçesini temsilen katılan Zahide Bulur kazandı.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, yaşamın her kesiminde kadın ve erkeğin eşit şartlarda yer alması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de son yıllarda çeşitli faaliyetlerle kadınların ön plana çıkarılmaya çalışıldığını aktaran Sağlam, şunları kaydetti:

"Mecliste 550 milletvekili var ancak 70 civarında kadın milletvekilimiz var. Üst düzey görevlerde nadiren kadınlarımız var. Zannederim bir ya da ikiyi geçmeyen valimiz var. Şu anda kadın müsteşarımız yok. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman, kadınlarımızın nüfusun yarısını teşkil ettiğini hesaba kattığınızda ne kadar geç kaldığımız, ne kadar geri kaldığımız ortaya çıkıyor."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ise kadınların her alanda başarılı olduklarını, desteklendiği zaman daha da ileriye gelebileceklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu da bu tür yarışmalarla kadınların sosyal aktivitelerde yer almalarına imkan sağladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Tarım ve Hayvancılıkla ilgili 15 sorunun sorulduğu yarışmada, Çağlayancerit ilçesinden Zahide Bulur birinci oldu. Bulur, Kayseri'de düzenlenecek bölge yarışmasında Kahramanmaraş'ı temsil edecek.

Programa, Vali Şükrü Kocatepe, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Kemal Karaküçük ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: İzzet Mazı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement