Kamu-Sen'den Sığınmacı Türkmen Aileye Yardım - Son Dakika
Güncel

Kamu-Sen'den Sığınmacı Türkmen Aileye Yardım

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk ve beraberindeki sendika başkanları, Irak'ın Telafer kentinden gelerek, Türkiye'ye sığınan Türkmen aileye ev eşyası, giysi ve yiyecek yardımında bulundu Koncuk: "Diğer insanlara da diğer Türkmen kardeşlerimize de mutlaka organize bir yardım elinin bir an önce uzatılması.

05.12.2014 17:58

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki sendika başkanları, Irak'ın Telafer kentinden gelerek, Türkiye'ye sığınan Türkmen aileye ev eşyası, giysi ve yiyecek yardımında bulundu.

Mamak ilçesinde, 7'si çocuk 15 Türkmen'in yaşadığı apartman dairesine gelen Koncuk ve beraberindekiler, daire sakinleriyle bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Koncuk, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle bu ülkelerden birçok sığınmacının Türkiye'ye geldiğini anımsattı.

İsmail Koncuk, "Ama tabii Türkmenler bizim için ayrı olarak değerlendirilmeli. Irkı, etnik kökeni ne olursa olsun elbette Türkiye hepsine kucak açmalıdır, hepsine yardımcı olmalıdır. Amenna ona bir sözümüz yok. Ama gerek Irak'ta, gerek Suriye'de yaşayan Türkmenlerin bu coğrafyada, Anadolu'da yaşayan diğer vatandaşlarımız kadar yaşama hakkı vardır" dedi.

İsmail Koncuk, "Onlar bizim akrabalarımız. Irak'ta, Telafer'de, Kerkük'te yaşayan Türkmenler bizim kan kardeşlerimiz, din kardeşlerimiz, tarihi beraberliği bizimle olan insanlar. Daha düne kadar biz aynı vatan coğrafyasındayken maalesef sınırların yeniden çizilmesi nedeniyle Kerkük'te, Telafer'de bu kardeşlerimiz Anadolu coğrafyasının dışında kalmanın bedelini bugün ödüyorlar. Canlarıyla ödüyorlar, mallarıyla ödüyorlar" diye konuştu.

Türkiye'ye gelen Türkmenlerin durumuna dikkati çekmek istediklerini belirten Koncuk, sağlık, yiyecek ve çalışma izinleri konusundaki ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de yaşayan Türkmenlere ilişkin bir envanter çalışmasının bulunmadığını ileri süren Koncuk, şöyle devam etti:

"Bu insanları kendi kaderine terk etmek gibi bir sorumsuzluğu biz yapamayız, biz yapmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk milleti yapmamalı, sahip çıkmalı diye düşünüyorum. Biz sizin için elimizden gelen gayreti elbette göstereceğiz. Ama yeterli gelmez. Diğer insanlara da diğer Türkmen kardeşlerimize de mutlaka organize bir yardım elinin bir an önce uzatılması lazım. Yoksa bu insanları kaybederiz, her yönden kaybederiz. Buna millet olarak, devlet olarak asla müsaade edilmemeli."

Türkmen aileden Abdulkadir Hasan ise "Cümlenizden Allah razı olsun. Sağ olasınız, var olasınız" diyerek, yardımlar için teşekkürlerini dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu-Sen'den Sığınmacı Türkmen Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement