Kepez Çocuk Meclisi Yeni Başkanını Seçti - Son Dakika
Yerel

Kepez Çocuk Meclisi Yeni Başkanını Seçti

Kepez Çocuk Meclisi Yeni Başkanını Seçti

Kepez ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocukların sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla uyguladığı proje kapsamında, faaliyete geçen Kepez Çocuk Meclisi düzenlenen seçimle yeni başkanını seçti.

17.11.2015 14:02

Kepez ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocukların sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla uyguladığı proje kapsamında, faaliyete geçen Kepez Çocuk Meclisi düzenlenen seçimle yeni başkanını seçti.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seçimli genel kurul toplantısında Kepez Çocuk Meclisi'nin yeni yöneticileri seçildi. Genel kurula Kepez İlçesinde bulunan 133 ilk ve orta dereceli okuldan okul temsilcisi öğrenciler katıldı. Genel kurulda yeni adaylık başvuruları alınarak öğrencilerin oylarıyla yeni yönetim seçildi.

Genel kurulda öğrencilerle bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şunları söyledi: "Gerçekten biz Kepez'de çocuklarımıza çok önem veriyoruz ve onları geleceğe en iyi şekilde taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. İstiyoruz ki bizim çocukken elde edemediğimiz imkanlarla kendilerini geleceğe çok iyi hazırlasınlar. Çocuk Meclisi sosyal yaşam projesi ile çocuklarımızın şehrin yönetimine katılması bizi çok mutlu etti. Sizlerin şehrimiz için yeni fikirler geliştirip bize yeni ufuklar açması bizi sevindirirken, siz yarının büyüklerini de ufku geniş bireyler haline getiriyor. İlk meclisimizi 2012 yılında faaliyete geçirmiştik. Üç tam çalışma yılını tamamladık. Bugün burada 4'üncü başkanlık seçimini gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin ayrı bir Çocuk Meclisi binası bulunmakta ve bu sizlere ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir."

Komisyonlar belirlendi

Adayların kendileri tek tek tanıtmasıyla başlayan oylamanın ardından oy veren öğrenciler kendilerini Çocuk Meclisinin çeşitli komisyonlarına üye oldular. Eğitim Komisyonu, Kültür Sanat Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Barış ve Kardeşlik Komisyonu, Yardımlaşma Komisyonu, Spor Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonları yeni kayıt yaptıran öğrencilerle faaliyetlerine devam edecek.

Yeni yönetim oylama ile seçildi

Kepez ilçesinde faaliyet gösteren 133 okulun temsilci öğrencilerinin katıldığı seçim genel kurulda gerçekleştirildi. Adaylar sonuçları heyecanla beklerken, oylamanın bitmesiyle sandıktan çıkan oylar tek tek sayıldı. Oylamanın sonucuna göre 2015-2016 yılı Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Dilara Uluk Meclis Başkanı, Emine Çal, Atalay Erdeğer ve Gökçe Uyar Başkan Vekili, Mehmet Can Özer, Selin Çelik, Ezgi Sevim Temir, Şevval Topal ve Elif Nur Baş Divan Kurulu Üyeleri, Mert Ayar ve Nazlıcan Özdemir Sözcü, İrem Öztürk ve Deniz Tuna Yaman ise Katip olarak seçildi.

Ülkesine ve tüm insanlığa yararlı bireyler yetiştirmeyi, ortaklık bilinci oluşturarak dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirmeyi, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda enerjilerini kanalize edebileceği ilgi alanlarının oluşturulmasını sağlamayı amaçlayan Antalya'nın ilk çocuk meclisinde dördüncü dönem yapılan seçimle resmi olarak başladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez Çocuk Meclisi Yeni Başkanını Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement