Üniversite Yerleşkesindeki İnşaatlara Durdurma Kararı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Yerleşkesindeki İnşaatlara Durdurma Kararı

Üniversite Yerleşkesindeki İnşaatlara Durdurma Kararı

Ahi Evran Üniversitesi'nde yapımı devam eden inşaatlarda "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na aykırılık olduğu gerekçesiyle durdurma kararı alındığı bildirildi.

03.09.2014 14:07  Güncelleme: 17:31

AEÜ Bağbaşı Yerleşkesi'nde devam eden Rektörlük binası, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve stadyum inşaatlarında incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş güvenliği müfettişleri, "6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na uygun çalışma ortamının oluşmadığını belirledi.

Yapılan yazışmalar sonucunda bugün sabah itibariyle inşaatlar mühürlenerek, geçici iş durdurma kararı alındı.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite binalarında müfettişlerin yaptığı inceleme sonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre eksikliklerin tespit edildiğini söyledi.

Çakacak, yapılan tespitler doğrultusunda gerekli yasal uygulamanın yapıldığını ifade etti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ise devam eden inşaatların tamamen TOKİ sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Saylam, Bağbaşı Yerleşkesi'nde Rektörlük binası, yabancı diller yüksek okulu ve stadyum inşaatlarının ihaleyle TOKİ'ye verildiğini belirterek, "İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili her türlü durum TOKİ'nin sorumluluğunda. Bizim şimdi bir şey söylemeye yetkimiz yok. Bu TOKİ ile müteahhit firma arasında oluşan bir problemdir. Bize iletilen bir bilgi yok" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Yerleşkesindeki İnşaatlara Durdurma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement